Volgers

woensdag 10 maart 2021

3 mouwen

 Allereerst: heel hartelijk bedankt voor al jullie lieve, meelevende, opbeurende reacties op mijn vorige blogje.
Ik ben altijd blij met reacties, en probeer op elke reactie te reageren, maar in dit geval maak ik een uitzondering, en bedank jullie bij deze gezamenlijk.

                                                                πŸ’œπŸ’œπŸ’œπŸ’œπŸ’œπŸ’œπŸ’œπŸ’œπŸ’œπŸ’œ

De titel van dit verhaaltje is 3 mouwen. Ik schreef al over de bordeauxrode trui die ik aan het breien ben.

Ik liet jullie al zien dat ik de mouwen was gaan opzetten, omdat ik twijfelde of ik uit zou gaan komen met mijn garen. Daar leek het wel op, en daarom besloot ik de panden dan eerst af te breien en aan elkaar te maken.

Zo, de panden klaar, dus zou ik verder kunnen aan de mouwen.....
Maar ik begon te twijfelen. Ik houd van breien, maar niet van onderdelen aan elkaar naaien. Ik gebruik prachtig garen, maar door de samenstelling van dit garen, wordt het miniemste foutje heel zichtbaar.
De manier waarop ik als kind leerde e.e.a. in elkaar te naaien, vond ik niet mooi. Dus even gegoogled en ik vond een video met een duidelijke instructie.
(Ik heb gezocht in mijn geschiedenis, maar kan het filmpje niet terug vinden, dus helaas, ik kan geen link hier plaatsen.) Eigenlijk is het heel eenvoudig, voor rechtshandigen: draad achter het 1e v-tje langs van het voorpand, van rechts naar links ingestoken, en datzelfde bij het 1e v-tje van het achterpand. Dan draad doorhalen achter het 2e v-tje voorpand, daarna achter 2e v-tje achterpand, en dit blijf je herhalen tot je alle steken hebt gehad. Draad goed aantrekken, zodat de naad mooi sluit, en afhechten. 
In het filmpje gebruikten ze 2 lapjes van rood garen, die met wit garen aan elkaar werden gezet. en je zag helemaal nergens het wit terug!

Leuk dat ik een mooie steek voor het dichtnaaien van de schouders had gevonden, maar die steek werkt alleen als je in dezelfde richting hebt gebreid. Mouwen komen haaks op de panden te staan, de steken dus ook. Afijn, om een lang verhaal kort te maken: ik besloot om steken op te nemen langs het armsgat, en dan de mouw vanaf de panden naar beneden te breien. 

Eerst even aan 1 kant, om te zien of dat naar mijn zin zou worden. Ja hoor, zo ga ik het doen.
Nu heb ik dus 3 (gedeeltelijke) mouwen:
Bij het maken van de foto bedacht ik me, dat het slimmer is om eerst het halsboord eraan te breien. Dan weet ik precies hoeveel garen er over blijft voor de mouwen. Die ga ik dan tegelijk breien (dus eerst de tweede mouw net zo ver breien als ik nu de eerste mouw heb gebreid), en dan maar duimen dat ik echt genoeg garen heb...
 
                                                            πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™πŸ™


8 opmerkingen:

 1. Haha, herkenbaar hoor, dat gepuzzel en aanpassen van het plan tijdens het werk.
  Mooie kleur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het ook helemaal niet erg om te doen, als het uiteindelijk maar naar mijn zin wordt is het prima. Ja, het is een mooie kleur, moeilijk te vangen op foto's.

   Verwijderen
 2. Hihi het is wel een trui die om uithoudingsvermogen en stalen zenuwen vraagt....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, maar eigenlijk vind ik dat ook wel leuk. Gewoon een trui breien, klaar, volgende, dan wordt het een beetje een automatische piloot, dat overkomt me met deze trui gelukkig niet! (in het kader van altijd de positieve kant blijven bekijken, haha)

   Verwijderen
 3. Het wordt een prachtige trui en ik duim voor je dat je genoeg hebt! Groetjes Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De één zal het een gedoe vinden om zo te moeten breien, maar ik vind het leuk en juist een uitdaging. En jij ook, zo te merken...
  De manier van in elkaar zetten die jij beschrijft heet matrasstreek en daar zijn handige filmpjes van te vinden op internet. Ik gebruik die steek al en hele tijd en hij bevalt me heel goed!
  Succes met je mooie trui, eerstdaags vast een affo...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat is zo een aardige puzzel, hopelijk heb je genoeg garen. En op deze manier zou je er eventueel nog driekwartmouwen van kunnen maken als je toch niet uitkomt.

  BeantwoordenVerwijderen