Volgers

vrijdag 13 maart 2020

voorjaarsgevoel

Gisteren was ik vrij, en wat een bof met dat mooie weer!
In de middag liep ik lekker buiten in mijn tuin, zo in mijn trui, een jas was niet eens nodig! Ik haalde dode bloemstengels weg, en bekeek eens goed al het groen dat her en der boven komt. Zo benieuwd wat er allemaal in de tuin blijkt te staan!
Het zonnetje scheen de hele dag, ik draaide een was en die droogde snel buiten, in de zon en de wind!

Het kriebelt om onze voor- en achtertuin aan te gaan pakken. De voortuin is compleet leeggehaald, toen ik de sleutel van het huis kreeg. Met een graafmachientje werd een afgezaagde boomstam weggehaald...
 ...en gelijk ook maar alle bamboe van de buurman, die in onze tuin was verder gegroeid. Er stonden wat leuke struiken, maar helaas werden ook die verwijderd. Een kale vlakte bleef over.

De achtertuin werd gelukkig alleen maar gesnoeid. Er zitten kennelijk allemaal bloembolletjes in de tuin:
Er staan nu narcissen te bloeien, en blauwe druifjes, hyacinten en krokusjes.
Maar sommige staan op wat vreemde plaatsen!
Deze hyacinten staan onder de heg, waardoor ze helemaal niet omhoog kunnen groeien, en dus zijn ze maar verticaal gaan groeien! Is lastig op de foto te zetten, maar ze liggen nog net niet op de grond.

Zoals jullie zien, ligt er veel afgevallen blad in de tuin. Ik stond gisteren te twijfelen, of ik dat ook allemaal vast zou gaan weghalen, maar ik besloot het nog even te laten liggen. Er kan immers nog best vorst aan de grond komen, en aangezien ik geen flauw idee heb wat er in die grond zit, wil ik niet het risico lopen om kwetsbare plantjes de das om te doen.

In het najaar kwamen we er niet aan toe om iets aan de voor-en achtertuin te gaan doen, bovendien, we wilden eerst een goed plan opstellen in plaats van als kippen-zonder-kop te werk te gaan.
Achteraf maar goed ook, want inmiddels is er maar liefst 2 keer in de voortuin gegraven!
Eerst om een aftakking te maken vanaf de regenpijp, naar de vlindertuin die werd aangelegd tussen de woningen in. Er ligt een soort watergeul door die tuin, daar kan dan regenwater in blijven staan voor de planten in de tuin.
Pas geleden ging het nog een keer op de schop, want ons hele dorp wordt binnenkort aangesloten op glasvezel, en daarvoor moest er een kabel naar het huis worden aangelegd, waarvoor weer gegraven moest worden.

Toen ik boodschappen ging doen, kocht ik 2 bossen tulpen.
Ik verdeelde ze over 2 vazen, bij de grote vaas voegde ik nog wat groene takken die nog goed waren uit een vorig boeket.
Ze kregen allebei een mooi plekje, en zo hebben we het voorjaar fijn in huis gehaald.


6 opmerkingen:

 1. Leuk is dat he, wachten op de verrassingen die een nieuwe tuin je bied.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat zul jij herkennen!

   Verwijderen
  2. Ja, 3x verhuist afgelopen 12,5 jaar.
   En mijn ervaring is dat je ook het tweede en derde jaar nog nieuwe dingen tegen komt.
   Zo heb ik vorig jaar een heggetje verwijderd, daar staan nu witte hyacinten.

   Verwijderen
 2. Dat is zeker leuk, dat er zomaar iets op komt. Ik heb dat soms zelf in potten. (helaas geen "echte" tuin hier, maar hier komt ook al wel het een en ander op)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is grappig, in een pot. Heeft er waarschijnlijk iets in de grond gezeten, of in de kluit van een andere plant verward gezeten.

   Verwijderen
 3. Ik voel het voorjaar ook kriebelen. Het is werkelijk prachtig weer op het moment.

  BeantwoordenVerwijderen