Volgers

donderdag 5 maart 2020

terug van weg geweest

Lieve mensen,

Ik ben weer terug van weg geweest!!!

Door persoonlijke omstandigheden zag ik mij genoodzaakt om mijn blog te verwijderen.
Bij het verwijderen kwam ik er achter, dat het blog nog een tijdje achter de schermen zou blijven bestaan. Je kunt dan alsnog de keuze maken tussen definitief verwijderen, of herstellen.
Ik heb nu besloten om het blog wel weer open te zetten, maar alle blogs die ik eerder schreef, staan nog opgeslagen achter die schermen.
Of ik die ooit nog eens terug ga zetten? Dat weet ik op dit moment nog niet.

Ik heb het bloggen echt gemist. Het is zo leuk om dingen te delen met jullie! En ook jullie lieve reacties heb ik absoluut gemist!

In de afgelopen tijd heb ik zeker niet stil gezeten. Er is genoeg te laten zien op handwerkgebied!
Handwerken is ook het enige onderwerp waarover ik zal gaan bloggen hier.

Vorig jaar deed ik voor de eerste keer mee met Sock Madness. Heel leuk en leerzaam, maar ik bleef zitten met sokken die te groot waren voor Sanne en mij. Ik had het plan om die sokken kleiner te maken na de SM, maar daar is het in het afgelopen jaar gewoon niet van gekomen.
En ik was er ook het plezier van sokken breien door verloren. Dat vond ik erg jammer.
Elk jaar kun je gedurende de maand februari je opgeven om deel te nemen. Het is maar goed dat dit jaar februari een dag langer duurde! Want ik kwam zaterdag een erg leuke sok tegen op Ravelry, en dat bleek de opwarmsok te zijn. Tja, zou ik dan toch...?
Zeg nou zelf, een prachtig paar sokken toch? Ze heten Luck of the mods, de Ravelry-pagina vind je hier.

Yep, ik heb me aangemeld, maar ik ga dit jaar meedoen als cheerleader. Dat betekent dat ik wel de patronen krijg en mee kan breien met de deelneemsters, maar aanpassingen mag maken. Zoals de sokken kleiner breien, de voorgeschreven minimum maat ligt rond schoenmaat 38, en zo groot zijn onze voeten eenvoudigweg niet!
Als ik mee doe als cheerleader, kan ik de sokken gelijk passend maken voor Sanne of mijzelf. Dat vind ik een beter idee, dan weer mee doen aan de wedstrijd. Om die wedstrijd gaat het mij helemaal niet, ik kan snel breien, maar ik brei voor mijn plezier en ontspanning. En de dames die deelnemen om de wedstrijd te winnen, zijn over het algemeen dames die geen baan buitenshuis (meer) hebben, en het huishouden gedurende de wedstrijd aan hun partner overlaten. Desnoods maar korte nachten slapen, allemaal om in de wedstrijd te blijven. Tja, dat moet iedereen voor zich weten, maar daar zie ik de lol niet van in. Het leuke vind ik juist om met elkaar met hetzelfde patroon bezig te zijn, elkaar te kunnen helpen waar iets mis gaat (want reken maar dat de patronen allemaal wel onderdelen hebben die voor velen helemaal nieuw zijn). En te zien dat, ondanks dat we allemaal hetzelfde patroon breien, de sokken er totaal verschillend uit komen te zien door de kleurkeuzes.
Ik ben er vorig jaar wel achter gekomen dat mijn plan, om na afloop alle sokken aan te gaan passen, in de praktijk gewoon niet werkt (voor mij dan). Ach, die sokken zitten allemaal bij elkaar in een zak, en ik denk dat ik de komende weken die gewoon ga uithalen, dan komt het garen vast wel weer van pas bij de patronen van dit jaar.

De opwarm-sokken heb ik nog niet op de naalden staan, ik ben nu bezig met de qualifier-sokken.
Een paar sokken dat ik vorig jaar met SM breide:
Niet passend, en ik vond het patroon ook niet erg leuk. Die heb ik nu uitgehaald, en met dat garen brei ik nu de qualifier sokken:
Samen dus met de kleur Brick, beide van Durable Socks garen.
Een erg leuk patroon, en ik heb er alweer een (voor mij) nieuwe steek bij geleerd: de tuck stitch.

Nou, ik ben benieuwd of jullie er nog zijn! Hopelijk vinden jullie mijn blog allemaal weer snel terug, ik heb jullie echt gemist!
Na het verwijderen van mijn blog kreeg ik best wat mailtjes met vragen, waar mijn blog opeens gebleven was. En met lieve, goede wensen. Daar wil ik iedereen graag hier nogmaals voor bedanken, dat heeft me goed gedaan!
En nu: aan het handwerken haha, nee, dat komt morgen wel, nu is het hoogste tijd om mijn bedje in te duiken!

13 opmerkingen:

 1. Fijn dat je weer terug bent.
  Ik schrok echt toen je opeens verdwenen was.
  We volgen elkaar al zo lang.

  Verstandig om in je eigen maten te gaan breien.
  Ik kan me voorstellen dat de lol er af gaat als je alleen maar sokken moet maken die niet passen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je lieve reactie. Ik ben je blijven volgen hoor, maar dat heb je wel gemerkt volgens mij, haha.

   Verwijderen
 2. Fijn dat je er weer bent!!! Ik miste je.
  Ik ben ook aan het sokken breien, maar zo snel als jij..... Nee dat lukt niet. Ik ben nog een beginner. Mooie sokken die opwarmsokken. Veel plezier er mee. Warme groet, Marie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lieve Marie, wat een lieve reactie. Niet eens bij stil gestaan dat iemand mij/mijn blog zou gaan missen, haha. En weet je, het gaat er niet om of je snel of minder snel breit (behalve dan als je de Sock Madness wilt winnen), voor mij gaat het om het plezier in het breien, en de ontspanning die het geeft.

   Verwijderen
 3. Lieve Anja, wat een verrassing om opeens weer je blog te zien
  staan! Ik ben blij, dat je weer terug bent en ons (je lezers)
  weer je gezellige verhaaltjes laat lezen.Je werd zeker gemist
  en leuk, dat je dat zelf ook zo voelt.
  Welkom terug,
  groetjes, Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lieve Betsy, ja, mijn blog staat nog bij de nodige blogs in de leeslijst, dus daar stond mijn blog dan opeens weer. Lief dat ik werd gemist, en blij om weer terug te zijn!

   Verwijderen
 4. Hey Anja,
  Wat een verassing dat je er weer bent, ik was nogal verbaasd toen je ineens weg was. Ik ben blij dat je terug bent. Mooie sokken heb je gemaakt.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lieve Emily, ik heb er nog wel eventjes een afscheidsberichtje op gezet, maar toen snel daarna het blog verwijderd, omdat dat helaas nodig bleek te zijn. Ik ben lekker bij jou blijven mee lezen. Fijn dat jij en anderen blij zijn dat ik terug ben, ik heb er weer veel zin in om te schrijven. Jij ook een fijne dag!

   Verwijderen
 5. Gezellig dat je er weer bent :)
  Posten wat je zelf graag wilt en kunt :)
  Mooie sokken, jij hebt ervaring met sokken breien, dat zie ik wel :) Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk hoor, dat je weer berichtjes plaatst. Dan kan ik weer lekker lezen wat voor leuke dingen je allemaal maakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. miste je gezellige verhalen ook hoor !
  fijn dat je weer schrijft !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je bent er weer! Wat een verrassing...

  BeantwoordenVerwijderen