Volgers

zaterdag 21 oktober 2017

Brei- en haakdagen Zwolle

Vandaag zijn dochter en ik naar de brei- en haakdagen in de IJsselhallen in Zwolle geweest.
We hadden er veel zin in, dit zou een beurs zijn waar het alleen maar ging om breien en haken, niet allerlei andere creatieve hobby's.
We wisten dat een klasgenootje van dochter er ook zou staan, in de stand van haar ouders. En zij verkopen geen haak/breiproducten. Dat vonden we best raar, want het ging toch om die 2 hobby's?!

We kwamen aanrijden op een vrij leeg parkeerterrein. Fijn, ook geen wachtrij bij de kassa, maar 1 mevrouw voor ons. Dus we konden om 10 uur naar binnen. We gingen eerst de kleinere zaal in, daar was het zo te zien wat rustiger. De eerste kramen waren veelbelovend, lekker veel bolletjes wol en bijbehorende naalden e.d. Maar dat bleken dan ook de leukste kramen te zijn, wat ons betreft.

Natuurlijk, smaken verschillen, maar wij vonden het wel heel veel van hetzelfde. Kraam na kraam na kraam met strengen garens, voornamelijk samengesteld uit wol/zijde. Met behoorlijk pittige prijzen!
En verder toch best veel kramen met materialen voor andere handwerkhobbby's, zoals naaien, quilten, vilten. Dat vinden op de Handwerkbeurs geen probleem, slaan die kramen gewoon over, maar op deze kleinere beurs, met maar 78 standhouders, vonden we het aantal niet brei-haakgerelateerde kramen wel jammer.

We hadden een wensenlijstje:
- een dikke tunische haaknaald met een draad eraan (ik heb welgeteld 1 set zien liggen voor 27 euro, tja, op internet kan ik die set voor minder dan 5 euro bestellen)
- garen voor een mosterdgele trui voor dochter (toch echt een modekleur, maar domweg niet te vinden!)
- garen voor een vest voor dochter, in zachtgroen of zachtroze. Maar 1 stand had een mooi effen garen, in een mooie zachtgroene kleur, maar met een erg korte looplengte. Voor het vest zouden er zo'n 18 bolletjes nodig zijn, en met een stuksprijs van E 7,25 vond dochter dat toch te gek worden
- Drops Alaska; zoals ik al schreef, wil ik er graag een vest mee gaan breien, en ik hoopte de diverse kleuren te kunnen vergelijken in het echie, zodat ik een keuze kan maken met welke kleur ik het vest ga breien. Maar ik heb gewoon helemaal geen Drops garen gezien!
- een speld waarmee ik de omslagdoek die ik laatst haakte kan sluiten. En laat dat nu het enige zijn waarvoor we geslaagd zijn:
Een mooie houten speld, lastig op de foto te zetten, maar het is een mooi warm bruin hout met vlekken erin. En die kostte dan opeens maar 4 euro, dat vond ik een koopje voor zo'n mooie speld.

Dochter heeft helemaal niets gekocht op de beurs, ik kocht nog wat garen. In een opruimmand lagen allemaal bolletjes garen, voor 1 euro per stuk. Ik koos 5 bolletjes Bergere de France Barisienne.
Had er nog wel meer van gewild, maar daar is het een opruiming voor, meer waren er niet.
Kijk, hier liggen ze in de tuin (ja, het grasveld ligt alweer helemaal vol met blad):
 Thuisgekomen zocht ik in mijn bolletjes-voorraad, of ik nog garens heb die goed bij de Bergere past.
En deze bol Adriafil New Zealand Print past er heel goed bij, juiste dikte, juiste stekenverhouding, en er zit precies hetzelfde groen in verwerkt.
Ik denk dat het een trui gaat worden, top-down, groen beginnen en dan strepen maken met de Adriafil. Het zal een uitdaging worden, want de looplengte van de Bergere (50 gram per bol) is 140 meter, voor een effen trui zouden zo'n 8 bollen nodig zijn. Maar de Adriafil weegt 100 gram en heeft een looplengte van 200 meter. Met 5 bollen brei je een trui. Hm, misschien toch nog een ander garen erbij? We zullen zien, ik heb voorlopig nog 2 projectjes op de naalden staan en plannen voor 2 andere projecten.

We stonden al rond 12 uur weer buiten, en zijn nog lekker Zwolle in gegaan. En gezellige stad, vinden wij, en we gingen even kijken bij Rits-In, maar helaas, ook daar niet de garens die we zochten.

Oh ja, bovenaan staat een foto met paddenstoelen. Die kwamen we tegen tijdens onze stadswandeling. Om te zien hoe groot ze zijn, heb ik mijn gelaarsde voet ook op de foto gezet. Wat een mooie, grote paddenstoelen!
Al met al hebben we toch genoten hoor, van ons dagje-uit.
Nu zitten we weer lekker thuis op de bank, een kop warme chocomel, poes ligt lekker op mijn schoot, allebei een handwerkje in onze handen.
Fijn weekend allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten