Volgers

maandag 13 februari 2017

Handwerkbeurs


 Zo, eerst maar eens mijn nieuwe sokken laten zien.
 Dit weekend was ik klaar met breien, en vanochtend werkte ik alle losse draadjes weg.
Vrolijke voorjaarssokken zijn het geworden. Het is nu nog ijzig koud hier, maar het zonnetje schijnt al lekker, en de komende dagen schijnt de temperatuur in de dubbele cijfers boven nul te gaan komen.

Haha, afgelopen zaterdag zagen we op het nieuws dat er in het midden en westen van het land een paar centimeter sneeuw was gevallen. Dat moest in het 8-uur journaal! Hier lag de hele maand januari een flink pak sneeuw, de eerste week van februari smolt dat weg, maar vorige week viel er opnieuw sneeuw, dat er nu nog ligt. Dat is niet zo veel, maar toch ook niet minder dan er dit weekend in het westen viel, lijkt mij.
 Foto's van afgelopen vrijdag, ijspegels aan de daken.
Gisteren bezochten dochter en ik de Handwerkbeurs in Zwolle. Het beloofde wat te worden, want de beurs zou veel groter zijn, doordat 2 hallen gevuld werden met kramen. En op zondag sluit de beurs een uur eerder, dus we waren al een beetje bang om in tijdnood te komen!
Heel eerlijk gezegd, viel de beurs ons dit jaar tegen. Die 2e hal leek ons niet veel meer gevuld dan vorig jaar, de helft was in gebruik om te kunnen eten/drinken/uitrusten.
En het viel ons ook op dat diverse standhouders dit jaar een kleinere stand hadden dan voorgaande jaren.
Ik slaag eigenlijk altijd wel voor mooie bollen garens bij Bart & Francis, ik hou van de grabbeldozen die ze normaliter hebben staan. Maar die waren er nu niet. Was dat allemaal al uitverkocht, die laatste dag? Of zijn ze er dit jaar gewoon niet geweest? Er stonden nog wel wat zakken met restanten, maar helaas, daar zat niets bij voor ons.
Was het dan niet leuk?
JAWEL!! Wij genieten elk jaar weer van ons dagje uit naar de beurs. We hebben vrijwel dezelfde interesses, dus stands met vilt, weven, borduurpakketten slaan we over. We beginnen altijd achterin, de meeste mensen beginnen bij de ingang, en daar is het dan gelijk heel druk. Maar achterin is er dan  nog vrijwel geen klant, en kun je heerlijk rustig rondkijken bij de kramen.
We vonden het de hele dag best rustig, konden overal met gemak kijken, hoefden niet op onze tenen over schouders heen te kijken (we zijn beiden niet heel groot).
Dochter had een lijstje met waar ze naar wilde kijken, en ze is goed geslaagd.
Een borduurring, een lapje stof, wat bollen garen, en wat knopen
 De knopen staan niet op de foto, was ze gisterenavond al mee aan de slag gegaan om aan haar cost-play te verwerken (zeg maar een kledingstuk voor toneel).

Zelf had ik maar 1 ding op mijn lijstje staan: maasnaalden. En ik heb er erg naar moeten zoeken, maar die heb ik gekocht.
En ik wilde geen sokkenwolletjes-die-er-zo-leuk-uitzien-op-de-bol kopen dit jaar, maar eventueel wel garen als ik er direct een goed plan voor zou hebben.
Ik kocht 6 bollen, 3 zalmkleurig, 2 blauw en 1 grijs, elk (ruim) 200 gram. Ik wil daar graag een lekker lang vest van maken, maar heb nog niet een goed patroon ervoor gevonden. Voor dit garen wordt haaknaald 9, breinaald 7-8 geadviseerd, behoorlijk dik dus!
Het garen voelt heerlijk warm en zacht aan, dat zal een fijn wintervest gaan worden!
Nu ik de foto's er hier op zet valt me opeens op dat dochter en ik onze spulletjes in dezelfde kleuren hebben aangeschaft. Geeft denk ik goed weer hoe wij eenzelfde smaak hebben, leuk hoor!

Ik gaf deze dag 41,95 uit aan mijn aankopen, drie maasnaalden voor 1,95 en de 6 bollen waren 7 euro per stuk, maar 3 voor 20 euro wat samen 40 euro maakte. Wel besteed geld, die maasnaalden ga ik zeker veel gebruiken, en de wol zal mij een warm kledingstuk geven, voor een redelijke prijs.

Zo, ik ga me omkleden, op naar het werk, want er moeten natuurlijk wel weer centjes verdiend worden.
Fijne dag allemaal!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten