Volgers

woensdag 18 januari 2017

kringloopgelukjes

Komen jullie wel eens bij een kringloop?
Dat heb ik beslist niet van huis uit mee gekregen. Het enige wat je 2e hands zou kunnen kopen is een woning, en verder niets!, zo werd mij bijgebracht.
Zelfs mijn eerste autootje was een spiksplinternieuwe!
Ik zocht een leuke 2e hands, maar onder het mom dat ik elke dag best een eind moest rijden naar mijn werk, elke dag in files terecht zou komen, en zelf niet echt verstand van auto's had werd ik "gedwongen" om een nieuwe (dus betrouwbare...) auto te kopen. Had ik niet het geld voor, maar dat stukje wat ik miste mocht ik dan in maandelijkse bedragen aan mijn ouders terug betalen.
Op zich wel vreemd, mijn ouders waren namelijk ook zéér tegen een lening aangaan, en wilden zo snel mogelijk van hun hypotheek af, maar blijkbaar was dit in hun ogen dan de beste oplossing.

 Nou, ik ben inmiddels erg blij dat ik o.a. kringlopen heb ontdekt. Vandaag ben ik even langs geweest, en kocht een paar leuke spulletjes. Ten eerste op de foto hierboven: een zak wasbare vulling.
Dit is te gebruiken om bijvoorbeeld gebreide/gehaakte knuffeltjes mee te vullen.
De oorspronkelijke prijssticker zit er nog op: 6,25 gulden bij TerMeulen.
Kent iemand die winkel nog? Wij gingen er regelmatig heen, de TerMeulen in Rotterdam. Waren er eigenlijk meer filialen in het land? Geen idee. Er was een grote handwerk-afdeling, waar mijn moeder regelmatig stoffen en garens en fournituren kocht. Ik kan me herinneren dat ik daar het liefst uren en uren rond liep, langs al die mooie bolletjes garen en die mooie stoffen en leuke handwerkpakketjes.
Ik dwaal af. De zak vulling moest nu 1 euro kosten (eigenlijk best veel geld voor zo'n oude zak, in guldens is dat toch ruim 2,20).

Verder kocht ik nog een houten gereedschapsbak. Ik ga hem niet gebruiken voor gereedschap, ik wil hem verven en dan kan hij leuk dienen om mijn handwerkjes in te leggen. En misschien ook wel leuk om te gebruiken op de kramen komende zomer, kunnen we er bolletjes garen in doen.
De bak kostte 2,50.
 Dit roze gehaakte sjaaltje mocht ook mee. Ik weet nog niet of ik hem zelf ga dragen, kan hem ook uittrekken en het garen hergebruiken, voor 50 eurocent kon ik hem niet laten hangen.
Dan nog een houten plateautje voor 1 euro en zo'n schilderskrabbertje met een scheermesje erin voor 75 eurocent.
Totale bedrag: € 5,75 wat bij de kassa dan weer vriendelijk werd afgerond tot 5 euro voor alles bij elkaar.
Dit is een hele leuke kringloop, grote schuren waar je heerlijk kunt rondstruinen. Maar helaas gaat hij binnenkort sluiten. Ze hebben nog een paar filialen en de spullen gaan daar naar toe. Wel jammer, want in dit filiaal zijn de prijzen altijd veel schappelijker dan in de andere.
Maar de mevrouw die nu dit filiaal runt gaat bij de andere filialen aan de slag, dus hopelijk mag zij daar de prijzen ook gaan bepalen.

Nog even een foto van poeslief. Ze zat lekker op haar platte kont in de sneeuw, maar toen ik hurkte om daar een foto van te maken, stond ze natuurlijk direct op om naar me toe te komen.
Ze heeft eerst een paar jaar overdag buiten geleefd, 's nachts in de schuur, maar ze wilde altijd met ons mee naar binnen, in ons huis. Ze is echt een binnenpoes. Dus leeft ze nu alweer een paar jaar naar volle tevredenheid binnenshuis. Ze vind het nog wel leuk om zo af en toe even buiten te lopen, maar omdat we hier niet meer tussen de weilanden wonen, zoals zij gewend was, en de buren geen overlast willen bezorgen met onze poes, loopt ze dan altijd aangelijnd. Niet zielig hoor, ze blijft vlak bij huis, de lijn hangt eigenlijk altijd slap omdat ze niet eens de volle lengte gebruikt.
Wat ons wel verbaasde in het begin was dat ze helemaal niet eens meer omkeek naar vogeltjes of muisjes, terwijl ze die in haar eerste jaren toch echt veelvuldig heeft gevangen en opgepeuzeld. Vond je de niet lekkere delen ergens op de vloer in de schuur, yak!

Gisteren moest ik in Zuid-Holland zijn, en tot mijn grote verbazing was het vanaf Zwolle zo'n beetje een gewone, groene wereld. Daar is alle sneeuw al weggesmolten, terwijl we hier in het Noorden zo'n heerlijk winters landschap hebben. En dat in zo'n klein landje!
Ik ga straks nog maar even een wandeling in de sneeuw maken, de bomen zien er prachtig wit uit door de aangevroren mist, je moet haast je zonnebril op zo scherp wit is alles buiten.
Geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten