Volgers

zaterdag 14 januari 2017

biggetjes sokken

(foto van het internet afgehaald, maker onbekend)

 Terwijl er weer een sneeuwbuitje valt buiten, ben ik binnen aan de slag gegaan met een breiwerkje-tussendoor. Een paar sokken voor mijzelf.

Kennen jullie Ravelry? Zo niet, en je houdt van breien en/of haken, raad ik je aan om eens een bezoekje te brengen. Het is een echte aanrader!
Je kunt er gratis lid worden, krijgt er absoluut géén spam of nieuwsbrieven of wat dan ook van, maar je doet er wel heel veel inspiratie op, en kunt er ontelbaar veel patronen vinden, veel gratis, andere patronen kun je er tegen betaling downloaden.

Het is internationaal, de voertaal is standaard Engels, er zijn heel veel groepen, waar je lid van kunt worden, en er zijn ook groepen die in andere talen communiceren. Zo zijn er Nederlandstalige groepen, en zelf ben ik o.a. lid van de Duitstalige groep RestEnd. Zoals de naam al een beetje verraad, maken we hier onze restjes op. Er worden KAL's en CAL's georganiseerd (samen haken of breien aan hetzelfde project), er zijn heel veel leuke ideeën op te doen wat je kunt maken met je restjes garen van grotere projecten enz.

De afgelopen 2 jaar organiseerde 1 van de leden een maandelijkse thema om sokken te maken.
Eerste jaar waren het kleuren, 2e jaar bloemen, en in 2017 zijn het dieren.
Het thema van januari is varkens/biggetjes, oftewel zoek je roze restjes bij elkaar en brei daarvan een paar sokken (iets anders mag ook hoor). Je mag utieraard ook iets maken met een afbeelding van een biggetje/zwijn erop gemaasd o.i.d.
Dit is het plaatje dat bij januari hoort, lief zien ze er uit hè!

Zo maakte ik al eens zonnebloem sokken:
En ook rode rozen kwamen voorbij:

Maar deze maand is het thema dus roze varkentjes.
Nu is paars mijn lievelingskleur, en ik had dus nog wel wat restjes paars maar erg weinig roze.
Geen probleem, want niets moet en (bijna) alles mag. De linker bol is overigens wel roze hoor, doordat het hier door de sneeuwbui zo donker is was het lastig fotograferen.
'
Gisterenavond heb ik een beginnetje gemaakt met de sokken:
Als het zo blijft sneeuwen, zou het zomaar kunnen zijn dat de sokken dit weekend al klaar zijn.
Maar ik wil natuurlijk ook nog de 2 ritsen in de vesten naaien, en die verder afwerken.

Hebben we verder nog plannen voor dit weekend? Gelukkig geen "verplichtingen" maar ik hoop wel dat het vanmiddag of anders morgenmiddag droog wordt, want dan kunnen we nog een fijne wandeling in een mooi sneeuwlandschap gaan maken. Kan ik zelf misschien wel wat mooie foto;s maken voor een volgend blog, hoef ik ze niet meer van het www af te halen.

Ik wens jullie allemaal een heel fijn weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten