Volgers

donderdag 30 april 2020

welke sokken zal ik gaan breien?

De Sock Madness ligt even stil. Ik lees dat tijdens deze laatste ronde de plaatsjes sneller in beslag waren genomen, dan ooit eerder in een ronde. De moderators bepalen wanneer de volgende ronde begint. En ik begrijp het heel goed, als ze nu even willen bijkomen.
Want wat een werk is het, om al die foto's te beoordelen. Zijn de sokken wel exact volgens patroon gebreid, zit elk kabeltje de juiste kant op, zijn er geen verdraaide steken, enzovoorts. En soms kiezen mensen dan een kleurencombinatie die in het echie heel mooi is, maar op foto's lastig te onderscheiden zijn. 

Dus nu zit iedereen te wachten. Wanneer komen de specs (specificaties, over de benodigdheden voor het volgende patroon, bijvoorbeeld hoeveel gram garens, effen of verloopgaren, kabelnaald enz).
En na het bekend maken van de specs, komt binnen uiterlijk 48 uur het patroon (en dat kan dus ook na 2 seconde zijn, haha).

Ik ben lid van diverse groepen op Ravelry, ook op een Nederlandstalige groep over sokken breien. Zij hebben elke maand een thema, voor de maand mei is dat patchwork, entrelac of schaduwbreien.
Misschien is het wel leuk om daar eens een keertje aan mee te doen.
Maar eens even wat restjes sokkengaren bij elkaar gezocht. Ik heb al een ideetje, ik wil patchwork-sokken gaan breien. Geen idee of het wat wordt, dat gaan jullie de komende dagen wel zien. 
Ik heb weer helemaal mijn sokkenbrei-mojo terug, heb er weer heel veel plezier in, en daar ben ik erg blij mee!

6 opmerkingen:

 1. Wel leuk dat er zoveel interesse voor is. Maar inderdaad een hele klus voor de mensen die het moeten beoordelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb het even nagekeken, dit jaar zijn er 950 deelnemers gestart aan de wedstrijd. Maar daarnaast doen er veel meer mensen mee als cheerleader. Het is erg leuk om te zien hoe hetzelfde patroon er weer heel anders uitziet, simpelweg door de kleurkeuze van iedereen. Daarnaast is het gewoon ontzettend gezellig, en wordt heel wat gelachen en gekletst, en als je ergens niet uitkomt, krijg je van alle kanten hulp en advies.

   Verwijderen
 2. Je hebt mooie kleuren uitgezocht voor je patchworksokken. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat. Ben je al op dreef met de sokken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op je wenken bediend, vanmorgen even een fotootje gemaakt.

   Verwijderen
 3. Ik word wel heel nieuwsgierig naar die patchworksokken.
  Kan me er niets bij voorstellen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb vanmorgen een fotootje geplaatst, hopelijk is het nu wat duidelijker.

   Verwijderen