Volgers

maandag 27 april 2020

Koningsdag

De vlag hangt uit, er drijven wat wolkjes over, maar het zonnetje zal straks ook hier in het Noorden volop gaan schijnen.
Nee, ik ben niet naar het tuincentrum geweest. Plantjes kopen valt bij mij niet onder "noodzakelijk".
Deze wilde viooltjes staan overal in onze tuin, ook in het grasveld. Voordat ik het gras ging maaien, heb ik ze uitgegraven (klinkt dramatisch, er zitten maar kleine, korte worteltjes aan hoor).
En nu staan ze gezellig bij elkaar in een oude schaal die ik nog had.

Ik wens jullie allemaal een hele leuke Koningsdag. Wees alsjeblieft verstandig, en blijf je houden aan de oproep om thuis te blijven. Ga gerust een wandelingetje maken of een fietstochtje, als je ook dan maar goed let op de 1,5 meter afstand.
Maar ga alsjeblieft niet naar een tuincentrum of bouwmarkt. Het lijkt alsof veel mensen denken dat Corona over is, of we weer ons oude leventje kunnen hervatten, maar het virus is nog altijd niet onder controle.

16 opmerkingen:

 1. Leuk zo die viooltjes in de schaal. Zijn schattige bloemetjes. Nee ik ga ook niet naar het tuincentrum nu. Het is jammer maar dat virus moet eerst bestreden worden en dan komt dat tuincentrum wel weer. Ik had een week of wat geleden geluk toen ik om 20.00 uur naar de Appie ging voor de weekboodschappen. Toen reden ze net karren binnen met perkgoed en dus heb ik wel vlijtig liesjes en petunia's. Dat was echt mazzel hebben. Ook heb ik online geraniums besteld en die zijn erg mooi. De tuin geeft veel plezier. Kan ik jou trouwens blij maken met wat tuinbladen? Fijne koningsdag! Groetjes Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk he die wilde viooltjes.
  Ik heb ze overal, ook tussen de terrassteentjes.

  Gisteren reden we langs de bouwmarkt hier en heb het er nog nooit zo druk gezien.
  Daar ga ik me echt niet tussen begeven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is gewoon bizar, elke dag vragen we ons af wanneer die drukte nu eens af neemt, maar steeds weer breken we dagrecords.

   Verwijderen
 3. Leuk, je viooltjes zo op tafel.
  Manlief en ik hebben al bijtijds een rondje gelopen, kwamen
  nauwelijks iemand tegen. Het viel ons wel op, dat er veel meer
  gevlagd wordt dan andere jaren.
  De zon schijnt al volop dus de rest van de dag lekker buiten
  in de tuin.
  Fijne Koningsdag!
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, er wordt veel gevlagd, toch een soort van saamhorigheidsgevoel denk ik. We hadden al extra ingekocht, omdat 75 jaar bevrijding er aan komt, en we dus wel rekenden op extra vraag. Maar we zijn nu totaal uitverkocht, en de leveranciers waren ook door hun voorraad heen, die hopen komende week weer te kunnen uitleveren.
   Ik hoop dat je een fijne dag in de tuin hebt gehad.

   Verwijderen
 4. Ik ben aan de oranje soep en de vlag hangt. Afgelopen week moest ik naar de welkoop voor hondenvoer. Toen gelijk even wat zaad meegenomen van dd oostindische kers. Was binnen een paar minuten weer buiten. Bij de lidl kocht ik gelijk met mijn boodschappen wat bonenzaad. De rest had ik nog. Ik ga niet uitgebreid shoppen voor mijn tuin. Als ik iets zie als ik mijn boodschappen moet halen in dezelfde winkel koop ik het. Bij de lidl hadden ze vorige week moestuin bakken en aarde en dat heb ik gelijk meegenomen met de wekelijkse boodschappen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat vind ik verstandig van je. Als je er toch bent voor noodzakelijke aankopen, is er natuurlijk niets mis mee om dan gelijk ook wat dingen voor de tuin mee te nemen. Als ze bij onze supermarkt zaad zouden verkopen, of op mijn werk, zou ik het ook wel hebben gekocht, maar nu ga ik er niet voor naar een andere winkel.

   Verwijderen
 5. Ik dacht met de wekelijkse boodschappen ook wat plantjes mee te kunnen nemen en kwam thuis met zegge en schrijven 1 geranium.
  Dat schiet ook niet echt op.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuk schaaltje met viooltjes... dat staat toch zò gezellig. Ik heb het ook wel eens gedaan met violen, maar dan hadden ze in een laag bakje uiteindelijk toch te weinig ruimte om goed te kunnen groeien. Maar ik lees dat jij wilde viooltjes hebt gebruikt...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, die wilde viooltjes hebben maar heel kleine wortels, en kunnen prima overleven in een lage schaal. Als je grote violen koopt, zit daar best een flinke kluit wortel aan, die hebben inderdaad een wat diepere pot nodig om het uiteindelijk te redden.

   Verwijderen
 7. ik ben nog altijd gewend aan 30april hahaha dat het tegenwoordig een paar dagen eerder is, wil er in mijn hoofd niet in... dus de dag is voorbij gegaan zonder dat ik wist dat het koningsdag was..zagik pas savonds om 8 uur op het nieuws.
  hoor dat er heeeeeeeel veel tompoucen gegeten zijn die dag... die moeten dan toch ook gehaald zijn... snap het niet.. blijf thuis !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er waren overal drive inns georganiseerd.
   Mensen bleven in de auto en het gebak werd uitgereikt.
   Bij ons stond 1,5km file voor de tompoezen.

   Verwijderen
  2. Dat heb ik ook veel gelezen, drive inns voor de tompoucen.
   Twee van mijn collega's hadden ook tompoucen meegenomen, die waren al om half 9 aan het werk, dus ik vermoed dat zij ze al op zaterdag hadden gehaald.

   Verwijderen
  3. 30 april is inmiddels wel uit mijn systeem, maar ik vond het toen wel wat vreemd. WA had altijd aangegeven zijn oma zo hoog te hebben zitten, zou ik een mooi eerbetoon aan haar hebben gevonden om die datum niet te wijzigen. Dat Beatrix hem op 30 april liet was natuurlijk een praktische overweging, eind januari koninginnedag zou qua weer niet zo handig zijn geweest.

   Verwijderen