Volgers

zaterdag 4 april 2020

kleurkeuze gemaakt

Dank jullie wel voor je snelle reacties, Rina, Marie en Betsy (en welkom terug voor Betsy, fijn dat je weer kunt reageren!).
De kleurkeuze is inmiddels gemaakt door dochterlief!
Ze kwam de kamer binnen lopen, zag alle bolletjes liggen en vroeg welk patroon het dit keer was.
Oh, die wilde ze heel graag hebben!
Dus heb ik aan haar kleurkeuze overgelaten, en dat werd dit:
Een combinatie die ik helemaal niet had gemaakt! Het blauw als hoofdkleur. Oh dat gaat niet, je hebt daar maar 1 bol van. Nee hoor, ik heb vorig jaar tijdens de Sock Madness een paar sokken gebreid, dat nog moet worden uitgehaald. Begonnen met een garen dat te weinig kleurverschil gaf, overgegaan met een andere kleur (het steenrood wat zij nu ook heeft gekozen). De sokken werden toch te groot, dus daarom koos ik ervoor om door te gaan met die andere kleur, in plaats van uithalen (want daar is in de wedstrijd niet genoeg tijd voor, dan zou ik uit de wedstrijd hebben gelegen).

Dus ik ga helemaal niet breien, maar sokken uithalen! Het patroon van die sokken vinden we allebei nog steeds heel erg mooi, denk dat ik die na de Sock Madness nog maar eens ga breien, maar dan ik onze maat, zodat ze ook echt gedragen gaan worden.

Fijn weekend allemaal!

8 opmerkingen:

 1. Ook een geslaagde combi, zo zie je maar, je dochter ziet
  weer andere mogelijkheden.
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, deze kleurencombi past helemaal bij haar. Zij heeft best veel kleding, en ik verbaas me er altijd weer over dat ze zo ontzettend veel kan combineren. Dat komt doordat ze een voorkeur heeft voor bepaalde kleuren, die onderling prima te combineren zijn. Deze 3 kleuren komen veelvuldig voor in haar kleding, dus de sokken gaan zeker passen bij heel wat van haar kleding.

   Verwijderen
 2. Ik vind het echt heel knap hoe je die sokken maakt. Heel mooi. De kleuren zijn ook super gaaf samen.
  Fijne zondag

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Sokken breien is echt niet zo moeilijk hoor, al denken veel mensen van wel.

   Verwijderen
 3. het inbreipatroontje van deze sokken is inderdaad heel mooi

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Maar het is wel een heel lastig patroon om te lezen, zo blijkt. Er zijn al heel veel mensen de fout in gegaan, bij het kleurrijke stuk, maar ook met de kabels, en met de hiel. Sommigen hebben halve sokken moeten uittrekken! Ik heb er ook een foutje in zitten, maar ben cheerleader, dan mag het, en ik haal het niet uit omdat ik het mooier vind dan hoe het eigenlijk moet. Nu alleen ook de 2e sok dezelfde fout maken, het is de bedoeling dat ze elkaars spiegelbeeld worden.

   Verwijderen