Volgers

donderdag 23 april 2020

Tuin

En zo is er opeens een hele week voorbij zonder berichtje. Tja, jullie zullen het hebben begrepen, het is nog steeds onvoorstelbaar druk op het werk.
Afgelopen week werd mijn tijd opgeslokt door het werk en huishouden. Voor handwerken bleef gewoon geen tijd over. Dus ik heb geen projectje om te laten zien.
Maar vandaag heb ik fijn een vrije dag. Er hangt al een was te drogen in het zonnetje, en ik heb net een rondje door de achtertuin gedaan.
We hadden afgelopen winter plannen gemaakt, wat we met de tuin wilden gaan doen. Toen ik de sleutel van het huis kreeg, was die tuin een wildernis. Het huis had lange tijd leeg gestaan, en de vorige bewoners hadden nooit naar de tuin omgekeken.

Het Corona-virus heeft roet in het eten gegooid, wat betreft onze tuinplannetjes. We hadden een lijst met planten die we wilden kopen, en daarvoor wilden we graag op ons gemak gaan rondstruinen in de diverse tuincentra en kwekerijen in de regio. Maar ja, dat gaan we nu natuurlijk niet doen!
We gaan naar ons werk en ik haal 1 keer per week de boodschappen in de supermarkt, en dat is het.
De oproep is "blijf thuis!" en daar houden we ons graag aan.

Er blijkt nu een voordeel te zitten aan dit uitstel. We zouden de inrichting van de tuin ook helemaal veranderen, het pad verleggen, een extra plek maken waar we lekker in het zonnetje kunnen zitten, borders maken, en zo nog veel meer.

We besloten dat ook maar uit te stellen. Want om nou de hele tuin op z'n kop te zetten, en dan vervolgens tegen kale grond te kijken omdat we geen beplanting hebben, leek ons niet zo leuk.
En nu komen er allerlei plantjes boven de grond, en zijn de eerste ook al gaan bloeien.
Die zouden geen kans op overleven hebben gehad, als we de tuin al hadden veranderd.
Uiteraard gaan we die straks in de aangepaste tuin een plekje geven.

Fijne dag allemaal, stay safe, stay at home!
(en alsjeblieft, als je het dan toch nodig vind om naar winkels te gaan, bedenk dan dat de medewerkers ook mensen zijn, die net als ieder ander ziek kunnen worden, dus houd alsjeblieft 1,5 meter afstand en behandel ze, zoals jij zelf ook behandeld wilt worden).


8 opmerkingen:

 1. Ja,ik had ook grote plannen voor de tuin dit jaar, maar dat zit
  er nu niet in. Wij hebben hier kleigrond en die is zo ontzettend
  droog, daar kan ik nu echt niks mee beginnen. Zodra het eens
  goed regent kunnen de dahlia's die ik al kocht voor de Corona
  de grond in en kan ik het zaad wat ik nog heb liggen zaaien.
  De rest zal moeten wachten tot volgend jaar, jammer, maar
  er staat genoeg om van te genieten.
  Groetjes, Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kleigrond, daar kom je nu door, maar ach, het is jammer, meer niet, volgend jaar nieuwe kansen!

   Verwijderen
  2. Daar kom je NIET door moet daar natuurlijk staan!

   Verwijderen
 2. Dat is dan een geluk bij een ongeluk dat er nu allemaal leuke plantjes boven de grond komen. Ook kun je nu goed kijken waar en wanneer je precies zon en schaduw hebt! Overigens hoop ik toch dat we over een aantal weken wel weer eens een tuincentrum binnen kunnen lopen. Sterkte op je werk met alle drukte! Groetjes Annemarie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, we wachten het geduldig af. Ik zag een mail van je binnen komen, echt nog geen tijd gehad te antwoorden, sorry, maar ik zie dat je nu weer hier kunt reageren, fijn!

   Verwijderen
  2. Die zon/schaduw hadden we vorig jaar al heel goed op gelet. Maar we gingen er begin augustus wonen, dus wat er in het voorjaar allemaal zou opkomen, wisten we nog niet. En daar zit echt wel wat bij dat we willen houden!

   Verwijderen
 3. hier ook een beetje saaie tuin.. ga er zelfs niet uit om boodschappen te doen.. die laat ik thuis bezorgen.
  dus heb ik ook geen vrolijke 1jarige bloeiers tussen mijn vaste planten..
  maar komt allemaal volgend jaar wel weer .. hoop ik !

  BeantwoordenVerwijderen