Volgers

donderdag 9 april 2020

De stroopwafels zijn bijna op...

 Zo, ze zijn af!
 Lastig om op de foto te zetten, het lichtblauw is al gauw overbelicht. Deze foto's maakte ik vanmorgen vroeg, toen de zon al wel op was maar er nog genoeg schaduw was.
 Stroopwafels horen bij de Sock Madness. Toen jaren geleden werd gevraagd hoe het toch kwam dat de Nederlandse deelneemsters zo snel konden breien, werd er voor de grap gezegd dat dat kwam doordat ze energie kregen van de stroopwafels die ze tussendoor aten. En dat is een eigen leventje gaan leiden. Nog 1 stroopwafel over, dus maar goed dat de sokken af zijn😉 Want zitten breien en ondertussen stroopwafels eten is niet zo goed voor de lijn! Nu begrijp je de titel van dit blogje.

Ik vind het een leuk patroon, ik wil deze sokken graag nog een keer breien voor mijzelf, en dan helemaal volgens het patroon. Want in deze heb ik wat dingetjes anders gedaan, deels per ongeluk, deels met opzet.
Zo heb ik 1 rand met kabels vervangen door tricotsteek, omdat we 3 rijen kabels naast elkaar, zowel voor als achter, wat teveel vinden. En ik heb de kabel middenachter laten doorlopen over de hiel. Zit in een schoen misschien niet zo lekker, maar het ziet er naar onze mening veel mooier uit, en Sanne draagt ze voornamelijk in huis.
Een fout die heel veel breisters maakten, en ik vervolgens ook 😜 (ook al had ik er dus wel over gelezen) is de M1R meerderingen aan de verkeerde kant plaatsen. Dus niet langs de rij kabels aan de voorkant, maar aan de achterkant. Tja, als je het patroon een keer of 5 doorleest staat het er misschien wel goed, maar als er door zoveel doorgewinterde breisters diezelfde fout maken, denk ik dat het er toch iets duidelijker had moeten staan. Geeft niets, Sanne vindt ze prima zo, en ze zijn voor haar.

Ik heb mijn sokken-brei-mojo weer helemaal terug! Het bonuspatroon schijnt stranded te zijn, ik ben benieuwd. Oh even uitleggen, stranded is met meer kleuren tijdens 1 toer werken, zoals jullie vaak bij mij zien langs komen, en ene bonuspatroon krijg je als je sokken zijn goedgekeurd. Dat patroon hoort niet bij de wedstrijd op zich, maar is bedoeld voor de deelneemsters die al door zijn naar de volgende ronde, en die moeten wachten tot die ronde start. Deze 2e ronde duurt maximaal 2 weken, eindigt alleen eerder als alle teams vol zitten. Dus als de snelste na 4 dagen klaar is met de wedstrijdsokken, kan ze tussendoor aan de slag met de bonussokken.

Fijne zonnige dag allemaal, geniet van de zon, en stay safe!

4 opmerkingen:

 1. Ze zijn weer heel mooi geworden! Ongelooflijk hoe snel jij sokken kunt breien. Het laatste paar sokken wat ik breidde begon ik in socktober en ze zijn nog steeds niet af.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, zo is mijn dochter ook, heeft 101 projectjes, die ze ooit een keer gaat afmaken... Zowaar, afgelopen week maakte ze echt iets af, een pop die ze zonder patroon heeft gemaakt van allerlei leuke stofjes. Ze had er een raar gevoel bij: is het nu echt af? Ik zit anders in elkaar, heb graag een brei-, een haak- en een borduurwerkje liggen, zodat ik kan oppakken waar ik op dat moment zin in heb, maar meer niet, daar zou ik heel onrustig van worden. Zal eens zien of ik een foto van de pop kan maken.

   Verwijderen
 2. Wauw, wat een gave sokken zijn het geworden. De kleuren heb je er goed op gekregen.
  Fijne paasdagen.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lastig hoor, het lichtblauw raakt zelfs in de schaduw overbelicht. Maar mijn dochter trok ze gisteren direct aan en ze vindt ze heerlijk zitten, dat is fijn. Jullie ook fijne paasdagen!

   Verwijderen