Volgers

maandag 13 augustus 2018

herfstsokken

Zaterdagavond legde ik de laatste hand aan mijn nieuwe paar sokken.
De kleuren passen heel goed bij mij, ik ben een herfst-type en de kleuren in deze sokken passen daarom goed bij veel van mijn kleding.
Ik fotografeerde ze in mijn eigen tuin, heel toepasselijk op het afgevallen blad. Normaal zou je zo'n foto pas in oktober kunnen maken, maar door de droogte deze zomer hebben veel bomen hun blad al laten vallen.
Zien jullie al die draden uitsteken? Dat waren de stukken die ik oversloeg met breien, om er zo voor te zorgen dat het kleurverloop in beide sokken gelijk zou zijn.
Raar toch, ik breide de sokken tegelijkertijd op 1 rondbreinaald en had ook echt hetzelfde aantal steken per sok op de naald staan (ik heb dat wel tien keer nageteld, want zo'n verschil heb ik echt nog nooit meegemaakt).
Als je bij de ene sok een steek meer op de naald hebt staan dan bij de andere, begrijp ik dat je daardoor langzaam maar zeker opschuift met het kleurverloop, maar nee, daar had ik echt geen foutje in gemaakt.
En als ik nou eerst de ene sok had gebreid en een tijd later de andere, zou het zelfs zo kunnen zijn dat mijn hand van breien iets anders was (iets strakker of losser breien, ook daardoor schuiven de kleurtjes op). Maar tegelijkertijd, en dan ook nog eens op 1 rondbreinaald, nee, daar kan het dan ook niet aan hebben gelegen.
Het moet dus echt een verschil in het garen zijn geweest.
Ach, het is opgelost, ze zitten als gegoten en voelen lekker aan, dus ik denk dat ik er wel heel veel plezier van ga hebben, en daar gaat het tenslotte om!
Ze wegen samen 58 gram. Ik had 2 bollen van 50 gram elk, dat betekent dat er nog 42 gram over is gebleven. Niet genoeg voor nog een heel paar sokken, en van sneakers houd ik niet, dus ik zal er uiteindelijk wel een ander (restje) garen bij pakken, zodat ik nog een paar sokken kan breien.
Qua verloop van de kleuren ben ik wel heel tevreden. Donkergroen als hoofdkleur op de voeten, antracietgrijs als hoofdkleur op de benen, en dan tenslotte weer de kleurtjes zonder hoofdkleur ertussendoor, net zoals de sokken bij de tenen begonnen.

7 opmerkingen:

  1. Ze zijn echt leuk geworden!

    Gaat het trouwens alweer een beetje met je schouder? Ik weet dat het tijd nodig heeft, maar ik hoop voor je dat het al beter gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik heb vorige week echt goed opgepast met wat ik deed, en dat heeft gelukkig erger voorkomen.

      Verwijderen
  2. Zo, dat doe jij snel :)
    Ze zijn prachtig en voor straks lekker warm.
    Groetjes Anita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Snel? Voor mijn doen heb ik er best lang over gedaan hoor. Normaal gesproken brei ik in 2 tot 3 avondjes een paar sokken. Dat is een heerlijk tussendoor-werkje, waarbij ik niet hoef na te denken. Doe dat vaak tijdens het lezen van blogs. Maar omdat ik een beginnende slijmbeursontsteking had, heb ik elke avond maar een kort poosje zitten breien. Ik heb buiten een fijne stoel staan, als ik daar in zat kon ik mijn rechterarm helemaal stil houden en toch breien (arm lag dan op de leuning). En als het donker werd stopte ik met breien.

      Verwijderen
  3. Reacties
    1. ik vond ze op de bol al zo mooi lijken, maar dan is het altijd nog even afwachten hoe het eruit ziet als het gebreid is. Heel warme kleuren zijn het, en de sokken voelen heerlijk zacht en warm.

      Verwijderen
  4. Leuke sokken en heel tof dat je ze zelf hebt gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen