Volgers

maandag 6 augustus 2018

Gouden Pijl in Emmen

Wie hier al wat langer mee leest (of op mijn oude blog al mee las) weet wel dat dochter en ik erg van wielrennen houden. En wat doe je dan, als er een wedstrijd wordt georganiseerd, zo ongeveer om de hoek, en waar grote namen komen rijden, zoals Terpstra, Mollema, Groenewegen, Dumoulin?
Juist, dan ga je daar naar toe!
Wat is het toch een geweldige sport! En wat geweldig dat het letterlijk allemaal zo dicht bij het publiek gebeurt! De wielrenners kun je als liefhebber bijna aanraken (theoretisch zou je ze zelfs echt kunnen aanraken, maar dat doen alleen malloten die niets van de sport begrijpen).
Voor degenen die niet bekend zijn met de sport, hier zie je de nummer 2 van zowel de Giro als van de Tour de France dit jaar: Tom Dumoulin (vorig jaar won hij zelfs de Giro).
En daar komt Groenewegen aan! Hij won maar liefst 2 etappes in de afgelopen Tour de France, maar moest helaas vroegtijdig flink geblesseerd de Tour verlaten. Maar wielrenners zijn echte bikkels, dus hij zat inmiddels weer fris op de fiets!

We hebben er echt weer van genoten! Een heerlijke afsluiting van het weekend!

8 opmerkingen:

  1. Leuk om daar met je neus bovenop te staan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Pfff. En dan bij die hitte! Dat is helemaal afzien!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, bij een buitensport als deze heb je altijd te maken met het weer, tijdens trainingen, tijdens wedstrijden, hitte, regen, mist, het maakt niet uit, de trainingen moeten gebeuren en de wedstrijden gaan door.

      Verwijderen
  3. Je hebt ze allemaal goed kunnen zien. Leuk hoor.
    En het zijn inderdaad bikkels.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het zijn ook heel nuchtere jongens, bij het inrijden over het parcours en ook achteraf even rustig aan doen, zodat mensen de gelegenheid kregen foto's te maken. En ook alle tijd nemen voor handtekeningen of een foto, super relaxed! Kom daar maar eens om bij voetballers!

      Verwijderen
  4. Ooit, als jong meisje, werkte ik bij een bedrijf dat dat jaar langs de route van de ronde van Nederland stond.
    De hele morgen zoemde het al onder het personeel.
    Vanuit de op de bovenverdieping gelegen kantoren zouden we er prachtig uitzicht op hebben.
    Toen de vooroprijdende reclame-autos in zicht kwamen vloog iedereen naar de ramen.
    En sjoef binnen een paar seconde verscheen en verdween het peloton.

    Ik vond het een zeer teleurstellende ervaring. 😂😂😂

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Daar kan ik me wel iets bij voorstellen, ze rijden met zulke enorme snelheden, dat ze voorbij zijn in een zucht. Ik houd niet zo van baan-sporten, zoals wielrennen op zo'n baan, vind het veel leuker als sporters een bepaald parcours afleggen, maar dan is het wel zaak om een strategisch punt te zoeken, waar je wat langer zicht hebt op de renners. De Gouden Pijl is zo'n "rondje-om-de-kerk", 15 rondes om precies te zijn, en eerder op de middag nog een sprint over 1 ronde en een individuele tijdrit, dus dan krijg je de renners heel wat keren te zien.

      Verwijderen