Volgers

zondag 12 augustus 2018

de kussens die dochter deze week maakte

Zoals beloofd, de kussens die mijn dochter eerder deze week maakte:
De vierkantjes had ze al eerder gehaakt, en deze week haakte ze ze aan elkaar. De achterkant van dit kussen heeft dezelfde stof als waarvan de gordijnen zijn gemaakt. Ook dit kussentje, wat ze ook afgelopen week maakte, is van dezelfde stof als de gordijnen:
Gewoon met het handje (want mijn naaimachine heb ik hier niet staan), vulling erin, knoop erop, en wat een leuk kussentje hebben we er weer bij!

Goed voorbeeld doet goed volgen, wordt er wel eens gezegd. Ik zag mijn moeder altijd bezig met een handwerkje, en nu ziet mijn dochter op haar beurt ook weer haar moeder altijd bezig met een handwerkje. En dat werkt blijkbaar aanstekelijk!
Wat zou mijn moeder trots zijn, als ze toch eens had kunnen zien hoe creatief haar kleindochter is!







6 opmerkingen:

  1. Mooie kussens! Leuk is dat hè, als je kind net zo creatief is als jijzelf.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, ik vind dat heel leuk. Ze is ook op meer vlakken creatief dan ik, ik kan nog geen poppetje tekenen, en zij doet een opleiding tot restauratie-schilder. Zelf deed ik ooit een opleiding tot binnenhuis-architect, en ook daar ligt haar passie.

      Verwijderen
  2. Wat een werk lijkt me dat, naaien met de hand. Knap hoor en leuke kussens geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dochter vindt dat helemaal niet erg om met de hand te doen, zij heeft iets tegen elektrische machines. Daar heeft ze nou echt absoluut geen feeling voor, zij doet liefst zoveel mogelijk dingen met de hand. Ja, de kussens staan echt heel leuk op onze bank. Nu is ze de vloer in de woonkamer aan het schilderen, en wat knapt het daar weer van op zeg! Er lag oude vloerbedekking in (ik geloof dat ons huisje een jaar of 17-18 staat en deze vloerbedekking was er toen nieuw in gegaan, dus echt wel op). Ben reuzeblij met zo'n handige dochter!

      Verwijderen
  3. Reacties
    1. Het zijn de kleurtjes die we in ons vakantiehuisje gebruiken, warm maar toch licht, waardoor ons kleine huisje wat groter lijkt.

      Verwijderen