Volgers

maandag 11 december 2017

Wat deed ik zoal de laatste tijd?

Ik ben er weer! Het was even heel druk door van alles en nog wat, en ik kwam niet toe aan het schrijven van een blog. Maar er werd tussendoor wel gehandwerkt hoor!
De Mossy Way trui heb ik even aan de kant gelegd. Ik heb een foutje gemaakt in een kabel, heb 2 keer de draden gekruist. Als je goed kijkt is het te zien op de foto hierboven, het onder het midden van de foto. Wel consequent de fout aan beide zijden gemaakt, maar pas ontdekt toen ik al een heel stuk verder was met breien. En ik twijfel er nu over of ik dit ga uithalen, of laat zitten.
Aan de ene kant roept de perfectionist in mij: uithalen! Maar aan de andere kant, de kabels zitten aan de zijkant van de panden, deze fout zit net onder de oksel, dus het is totaal niet te zien.
Ik ben er nog niet uit wat ik doe, dus heb ik het werk maar even aan de kant geschoven.

Maar met lege handen zit ik nooit. Het thema voor de decembermaand bij de RestEndGruppe op Ravelry is "bont". Dus ik koos allerlei effen sokkenwol-restjes uit, in heel verschillende kleuren, om een stel bonte sokken te breien. Steeds lichtgrijs tussendoor gebruikend, en dan strepen breien met de vele kleurtjes.
 De bolletjes liggen hier verzameld in een rieten mandje, kan ik 's avonds als ik naar bed ga het breiwerk erbij leggen, deksel dicht, klaar.
Hm, daar dacht onze lieve poes dus heeeeeel anders over!
oh oh, het vrouwtje ziet het, snel mijn kopje wegdraaien, dan zie ik haar niet meer, zij mij dan hopelijk ook niet, haha.
Ik begon de sokken met lichtgroen. Sorry voor de overbelichte foto's, heb weinig tijd om bij daglicht een foto te kunnen nemen helaas.
Maar oeps, wat kom je nog ver met zo'n klein restje garen! De lichtgroene sokkenwol was pas op toen ik al bijna bij de hiel was! Al die bonte kleurtjes gingen gewoon nooit passen in 1 paar sokken, zelfs niet als ik kniekousen zou breien.
Dus het roer om, dan maak ik er toch gewoon een stel sokken in pasteltinten van!
Dus in plaats van dat ik doorging met hardgroen, daarna donkergroen en dan paars, nam ik de lila bolletjes uit de mand, en breide daarmee verder.
Later deze week ben ik overdag vrij, zal ik foto's maken om te laten zien hoe de sokken worden.


Enig idee waar deze foto's zijn gemaakt? Gisteren waren we in de WinterEfteling! En winter was het zeker! Wat boften we! We hadden via de BankGiroLoterij kaarten kunnen kopen voor slechts E 17,50 per persoon, inclusief cadeaukaart van 6 euro per persoon, te besteden in de restaurants of winkeltjes. En een parkeerkaart ter waarde van 10 euro! Die kans lieten we natuurlijk niet liggen.
Het is dan maar afwachten hoe het weer zal zijn. We bezochten eerder al eens de WinterEfteling bij zonnig, droog weer, zonder sneeuw. Heel leuk, alles is zo mooi aangepast.
Overal guirlandes, en nepsneeuw op de paddestoelen, en winter-aankleding in de huisjes in het Sprookjesbos en bij het Volk van Laaf, maar deze keer viel er urenlang sneeuw. Wat had ik een medelijden met al die kindertjes in buggy's, die geen beschermende kleding of een voetenzak o.i.d. hadden. Aan het begin van de middag liepen al heel wat ouders met huilende kindertjes naar de uitgang. Maar gelukkig hadden ook veel ouders hun kinderen lekker ingepakt in sneeuwpakken, en wat een plezier maakten zij! En wat genoten ook de ouderen van de prachtige beelden die door de sneeuw ontstonden!
Natuurlijk konden niet alle attracties open met dit weer, bij de ingang werd al netjes verteld dat de achtbanen die dag niet open zouden gaan.
We haalden eerst kaartjes voor de voorstelling van Ravelein, om half 5, leek ons wel mooi om dat eens te zien bij schemering. Maar heel begrijpelijk, de show ging niet door, te gevaarlijk voor mens en dier die eraan deelnemen. Maar niet getreurd, er was meer dan genoeg om je te vermaken.
Kijk dit nou, bij Villa Volta (waar het lijkt of het huis waarin je je bevindt op z'n kop staat) stonden de kerstboompjes ondersteboven in de potten!
We verbaasden ons er eerlijk gezegd wel over dat er niet werd gestrooid op de wandelpaden, we kwamen 2 sneeuwschuivers tegen die de bruggetjes sneeuwvrij maakten, maar eigenlijk werd het daar niet beter door, de bruggetjes werden spiegelglad. En overal waar je naar binnen liep stonden keurig van die "Pas op, Glad"-bordjes, maar de strippers om de vloeren mee droog te vegen werden binnen niet gebruikt. Wel zagen we her en der medewerkers die met zulke strippers probeerden sneeuw van paden te schuiven, wat niet lukte. Slechts 1 medewerker gezien met een sneeuwschep.
Dat verbaasde ons oprecht. We zijn grote fans van De Efteling en vinden altijd dat alles zo goed wordt georganiseerd, maar dat ze blijkbaar niet uitgerust zijn om doelmatig te kunnen handelen bij sneeuwval verbaasde ons oprecht.
Mocht de pret niet drukken hoor, we waren erop gekleed, en hebben een geweldig leuke dag gehad.
De terugreis naar Drenthe duurde langer dan gebruikelijk, en rondom Utrecht was het her en der meer een ijsbaan dan een rijksweg te noemen, maar gelukkig paste al het verkeer zich aan en kwamen we veilig thuis.

Zo, ga nog eventjes lekker een rondje doen langs jullie blogs, en een steekje breien, en dan maar weer afwachten wat het weer van morgen ons brengt!

2 opmerkingen:

 1. Nou, je hebt het weer goed gemaakt met een superlang en gezellig blogbericht! En wat een heerlijke foto's van de Efteling met al die sneeuw, dat is toch bijzonder. Zo krijg je het niet vaak te zien!
  Ik vind het foutje in de kabel helemaal niet storend hoor, lekker laten zitten zou ik zeggen. Maar ja, als je je er aan blijft storen.. dan maar korte metten maken.. Jij kent jezelf het best!
  En natuurlijk werden m'n ogen al heel snel dat heerlijke zwarte poezenbeest getrokken... O, zo herkenbaar ... dat kopje even wegdraaien...
  En het worden zo wel echte verrassingssokken; handig en leuk om je restjes zo op te maken!
  Groetjes, Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dank voor je lieve reactie Elizabeth. Ik heb de trui nog maar eens aangedaan, en hoe ik ook mijn best doe, ik weet waar de fout zit en kan het in de spiegel niet eens vinden! Dus waarschijnlijk zal ik gewoon verder gaan waar ik was gebleven.

  Het werken met meer kleuren en vooral restjes heeft mijn voorkeur. Grote projecten zoals truien en vesten brei ik graag, maar als er geen afwisseling in kleuren in zit, ben ik geneigd het aan de kant te leggen, te saai om aan te werken. De Mossy Way leek me leuk door het anders-dan-anders patroon en de kabels, en toch vind ik het saai worden, en waarschijnlijk gebruik ik onbewust die fout om er niet aan verder te hoeven gaan.
  Het is vrij dun garen, dus toch pas weer nodig in het voorjaar, en ik laat het dus gewoon liggen tot ik er opeens weer zin in krijg.

  BeantwoordenVerwijderen