Volgers

donderdag 28 december 2017

bezoek Paleis Het Loo

Paleis Het Loo is nog de eerste week van januari open, daarna begint de Vernieuwing & Verbouwing van het paleis. Begin 2018 wordt de collectie van het paleis naar een tijdelijk depot overgebracht.
Het Paleis is vanaf 30 maart weer open voor publiek, maar de verbouwing gaat dan nog wel een tijd door.
Dochter en ik besloten om vandaag nog eens een bezoek te brengen.
We liepen door de tuinen en bezichtigden Winterpaleis Het Loo (veel kerstbomen, guirlandes met sinaasappeltjes, speciaal gedekte tafels met prachtige serviezen).
Ik zelf vind de plafond- en muurschilderingen het mooiste, de dieptewerking in sommige werken is fantastisch.


Helaas was het moeilijk om goede foto's te maken, het was erg druk en mensen hadden helaas niet altijd het fatsoen om even een ander ook een plaatsje te gunnen.
Dit bankje is voorzien van prachtig borduurwerk, maar ik kreeg helaas niet de kans om het met de camera dichterbij te halen (de vertrekken zijn met touwen afgezet, dus je kunt er niet dichter bij komen). 

In de stallen stonden een aantal koetsen opgesteld

En ook slees in allerlei maten ontbraken niet:
We waren op tijd aanwezig, en waren daar achteraf heel blij om, want wij vonden het al te druk om alles goed en rustig te kunnen bekijken, maar toen wij later het paleis verlieten stonden er voor de diverse toegangen rijen mensen, die stuk voor stuk naar binnen werden gelaten als anderen het paleis weer verlieten. Pft, ik denk dat we dan helemaal geen kans hadden gekregen tot het nemen van foto's.

Toen we weer thuis kwamen, werd het opeens behoorlijk donker, en we waren nog niet binnen of er viel regen/hagel/natte sneeuw. Tjonge, hadden wij even geluk gehad met het mooie weer eerder vandaag!

Morgen werk ik nog een dag, en dat is mijn laatste werkdag van 2017.
We gaan genieten van een lekker lang weekend, zaterdag wat boodschappen in huis halen, en verder gewoon genieten, met een handwerkje, een (winter)wandeling, warme chocomel met slagroom, de rust hier in de omtrek, en we zijn benieuwd naar hoe de jaarwisseling hier verloopt, voor het eerst dat we die in Drenthe zullen mee maken, in plaats van in Zuid-Holland.
Op naar een nieuw jaar, vol nieuwe kansen, nieuwe plannen, wat zal 2018 ons gaan brengen?
Ongetwijfeld een gelukkiger jaar dan 2017 voor ons is geweest.

Waarschijnlijk kom ik hier nog wel langs voor het jaar om is, maar mocht jij zelf niet meer bij me langs komen dit jaar, dan wens ik je alvast een hele goede, gezellige en veilige jaarwisseling, en ik zie je graag weer terug in 2018!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten