Volgers

dinsdag 14 november 2017

Zorgverzekering

Het is weer de tijd van het jaar, dat de zorgverzekeraars proberen ons over te laten stappen naar hun geweldige pakket! Vorig jaar zijn we overgestapt, nadat onze verzekeraar (Zilveren Kruis) had besloten om geen contract meer af te sluiten met de arts waar man en dochter onder behandeling zijn in verband met chronische ziektes.
Ik heb me er toen goed in verdiept, en we kwamen uit bij Anderzorg. Een lage premie, een ruime vergoedingenpakket, je kunt bij alle (huis)artsen en ziekenhuizen terecht.
Is het ons bevallen?

JA en een kleine nee.
De premie voor de basisverzekering is, en blijft ook volgend jaar € 102,00 per persoon per maand.
Indienen van declaraties is eenvoudig, website met al je gegevens is duidelijk.
En de rekeningen van desbetreffende arts worden volledig vergoed.
Die kleine nee is omdat de uitbetaling van een declaratie gemiddeld zo'n 3 weken op zich laat wachten, waar bij Zilveren Kruis het geld binnen 3 dagen op de bankrekening staat.
Voor ons geen probleem, maar ik kan me voorstellen dat dat toch een dingetje kan zijn voor iemand die geen reserves heeft, en niet blij is om een paar weken het geld te moeten voorschieten.

We kregen laatst 2 rekeningen van de arts, de ene moest gedeclareerd worden bij Anderzorg, de andere bij Zilveren Kruis (het betreft weliswaar bezoeken in 2017, maar er wordt gekeken naar de periode waarover die rekening gaat, en die begon in 2016). Ja, ik kan me voorstellen dat dit iets is wat bij menigeen verwarring veroorzaakt.
Anderzorg vergoedt de rekening helemaal, Z. Kruis vergoedt ongeveer 75%. Tja, dan wil ik best 3 weken wachten op mijn geld.

Alleen ik heb een aanvullende tandverzekering. Ik ga al sinds ik 2 jaar oud was naar de tandarts, en toen had ik al gaatjes in mijn kiezen! Gewoon dikke pech, zoals alle tandartsen die ik in mijn leven zag mij vertellen, het gebit is gewoon heel zwak. Ik lustte als kind geen zoetigheid, en poetste trouw 3 keer per dag mijn gebit, en volgens de tandarts deed ik dat ook op de juiste manier. En toch had ik altijd weer gaatjes. Ik verwachtte altijd dat ik een volledig kunstgebit zou hebben voordat ik 30 jaar oud was. Maar inmiddels ben ik 52, en heb nog altijd mijn eigen gebit!
Nou, ik heb 1 brug, maar die heb ik al sinds ik 18 was. Mijn rechter hoektand stak naar voren, waardoor bijvoorbeeld als ik lachte, die tand mijn lip open sneed, en de tandarts vond het verstandig om die te trekken en er een brug te plaatsen. Na zo'n jaar of 20 was die brug op en is hij vervangen.
Kortom, bij elke halfjaarlijkse controle is er wel het één en ander te repareren, en de bedragen die ik moet betalen, zijn een stuk hoger dan wat ik nu betaal aan premie -/- wat ik vergoed krijg.
Dit jaar komt het neer op zoiets als 600 euro wat ik minder betaal doordat ik een tandverzekering heb. De moeite en premie waard dus!

Gaan we weer veranderen van verzekeraar? Nee, ik zou niet weten waarom. Ik denk niet dat we veel lager kunnen voor de premie van de verzekering, en dan toch alles uitbetaald krijgen wat we nu krijgen. Dus dit jaar geen gespit en uitzoekwerk (wat ik overigens heel leuk vind om te doen hoor).

En jullie? Blijft jullie premie ook gelijk? En gaan jullie overstappen?


Geen opmerkingen:

Een reactie posten