Volgers

zondag 19 november 2017

alweer een paar Dickerchen klaar


 Eerder deze week liet ik jullie o.a. bovenstaande foto zien. Ik koos uit deze restant bolletjes sokkenwol 3 kleuren: de effen donkerblauw bovenin, en 2 soorten verloopgaren:
De bolletjes waar het blauwe lijntje omheen loopt dus.
Hier zien jullie het wat beter. De 2 grotere restanten bevatten blauw en lila, de 2 kleine bolletjes alleen diverse tinten blauw.
Ik begon de tenen met een dubbele draad donkerblauw, en ging toen verder met 1 draad donkerblauw en 1 draad van de grote restanten. Om de 3, 4 of 5 naalden wisselde ik die draad met de draad van de kleine restantbolletjes. De hielen deed ik weer met een dubbele draad donkerblauw, en de benen weer zoals de voeten. Op een zeker moment waren de sokken echt lang genoeg, maar ik hield nog 2 kleine restjes over van de kleine bolletjes. Ik besloot dat ik de boorden niet met 2 draden donkerblauw zou doen, zoals ik normaal gesproken zou doen, maar met 1 draad donkerblauw en 1 draad van de kleine bolletjes verloopgaren. Zo maakte ik die 2 bolletjes helemaal op. Van de blauw-lila bollen zijn nog best wat grote bollen over, die zal ik wel weer in een volgend paar sokken gaan gebruiken.

Ik zal geen koude voetjes hebben deze winter!

De sokken zijn gebreid zoals ik dat eigenlijk altijd doe: 2 tegelijk op 1 rondbreinaald, van teen naar boord gebreid, en omdat het dickerchen zijn, gebreid op naald 3½ met slechts 48 steken op de pen.

Ik begon aan deze sokken, toen ik het vorige paar dickerchen net van de naalden had,afgelopen donderdag. Gisterenavond waren ze klaar. Het is zo ontzettend leuk, en verslavend, dat ik gelijk weer wol heb uitgezocht voor een derde paar, en dat op de naalden heb gezet.
Zaterdagavond was voor ons echt een avondje ontspannen bij de tv, eerst kijken naar Oh,wat een jaar. Wat weet je nog van (in dit geval) 1996? Nieuwtjes en vooral de muziek, lekker simpel programma voor op de zaterdagavond. Daarna keken we naar kunstschaatsen, en ondertussen gingen de handjes lekker door. Ik heb 3 restanten uitgezocht, de effen donkerbruin zijn 2 restjes Fabel, de bruin-gemeleerde sokkenwol is Zareska Maris en ik weet eerlijk gezegd niet meer van welk merk sokkenwol de effen ecru bolletjes zijn. Het ging ongemerkt heel snel, ben al bijna bij de hielen!

Clue 3 voor de Mossy Way KAL is ook weer uitgegeven. Daar zal ik vandaag vast wel wat aan kunnen gaan breien.

Hebben jullie de intocht van Sinterklaas gezien? Ik houd heel erg van die traditie, net als mijn dochter, dus we zaten gisteren samen voor de buis. Gelukkig werkte het weer mee, slechts af en toe een spatje. Terwijl bij ons de regen en hagel naar beneden kletterden! Hemelsbreed helemaal niet zo ver (Drenthe-Friesland) maar een groot verschil. Nou ja, beter dan andersom, dat zou toch wel heel sneu zijn geweest voor al die kindertjes die daar langs de kade en de weg stonden.

We wonen in een heel klein, houten huisje, samen met onze poes. We hebben geen centrale verwarming, maar wel een goede kachel die werkt op speciale brandstof. Maar als dochter en ik overdag allebei weg zijn, laten we die kachel niet branden. We hebben wel 2 mooie terracotta-kachelpotten. Kennen jullie die? Hier wat plaatjes die ik van het internet haalde:

In de schaal onderop zet je een theelicht, en door het ingenieuze systeem van schroefdraad, schroeven, ringen en terra cotta potten, geven ze een behoorlijke warmte.
Als we beiden de hele dag van huis zijn, kunnen we met deze kacheltjes het huis met gemak vorstvrij houden. Maar heel erg warm blijft het natuurlijk, als het buiten vriest.
Onze poes is best een kauwkleum, en ik besloot om deze winter goed voorbereid te zijn, door een truitje voor haar te breien:


Zoals jullie zien, is het truitje goed gekeurd!
Omdat ik geen idee had of ze het überhaupt wel aan wil, besloot ik gewoon een goedkope bol acrylgaren ervoor te kopen. Ik gebruikte 89 gram van een bol Zeeman Royal.
Ik had nog een aantal hoornvormige knopen, die leken me wel goed geschikt hiervoor, die kunnen niet zo makkelijk losschieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten