Volgers

zondag 5 november 2017

Kreadoe en meer

Goedenmorgen,

Welkom op deze zonnige, maar koude zondagmorgen.
Poeslief vindt het in ieder geval te koud om naar buiten te gaan, en ligt lekker op mijn schoot te spinnen.
Gisteren zijn dochter en ik naar de Kreadoe in Utrecht geweest. We waren er al in geen jaren meer naar toe geweest, dus we wisten niet goed wat we ervan moesten verwachten.
Maar een dagje uit naar een creatieve beurs, dat is sowieso altijd gezellig!
Neem er lekker een kopje thee of koffie bij, want het is een lang verhaal met veel foto's geworden!
Tip vooraf: klik op de foto's, dan kun je het allemaal wat beter bekijken.

We houden allebei van haken, ik ook van breien, dochter van tekenen en schilderen, dus er moest genoeg leuks te vinden zijn voor ons. En dat was ook zo. We hebben een hele leuke dag gehad, en dochter kocht wat tekenmateriaal, maar er is geen bolletje garen mee naar huis gegaan!
We hadden wel een wensenlijstje hoor, maar wat wij zochten was er dan toevallig net niet.
Net als laatst op de Breidagen in Zwolle, was ook hier geen bol Drops garen te vinden. Erg jammer, maar goed, het zij zo.
Dochter zocht okergeel garen om een vest van te haken, maar slaagde helaas ook niet.

Kwamen we dan met lege handen thuis? Nee, beslist niet! We liepen langs een kraam met leuke knutselpakketjes. Ik stond er even tussen te kijken, want ik wilde ook graag wat spulletjes kopen voor het bullet journalen (is dat eigenlijk wel een werkwoord?!).
Afijn, ik vind het idee van de bullet journal heel leuk, en praktisch, maar helaas, ik heb geen enkel tekentalent. Mijn vader, mijn man, mijn dochter, ze kunnen allemaal fantastisch tekenen, daar ben ik best jaloers op. Dus een bullet journal pimpen met leuke tekeningetjes is gewoon niet mijn ding. Op de Kreadoe wilde ik dus eigenlijk kijken naar wat leuke stickertjes en/of knipblaadjes. Leuker dan alleen plaatjes uit een tijdschrift knippen, vind ik. En toen ik tussen die pakketjes stond te kijken, zag ik de dame achter de kraam een grote plastic tas volstouwen met heel veel verschillende knip- en tekenvellen. van elke stapel eentje,  en ze pakte er ook een pakketje bij in, uit de stapel waar ik in stond te zoeken.
Een pakketje zoals op de foto hierboven, waar dan dit allemaal in blijkt te zitten:


(sorry voor de slechte foto's, heel veel zit in plastic ingepakt wat natuurlijk nogal schittert bij het nemen van foto's).

De mevrouw van de kraam vertelde me dat zo'n hele tas vol 10 euro kostte. Wat? Hoeveel zei u? Voor die hele tas vol?
Ja, en u mag dan ook nog een pakket uitzoeken van de stapel aan de andere kant van de kraam!

 Daar zaten al deze spullen in. Dochter en ik keken elkaar even aan, en we dachten allebei hetzelfde:
voor 10 euro zoveel spulletjes, daar kun je nooit aan miskocht zijn!
Dus we zochten allebei een leuk pakket uit. Inmiddels had een meneer het werk van mevrouw even overgenomen, en hij deed van alle knipvellen e.d. er niet 1 maar 2, 3 en soms zelfs 4 stuks in de tas!

Gisterenavond hebben we onze pakketten uitgepakt, en man man, wat zat er veel in! Daar gaan we heel plezier aan beleven!

Verder kocht ik dit nog op de Kreadoe:
Heel veel klosjes en spoeltjes garen, voor maar 1 euro! Het knalroze is precies de kleur van mijn winterjas, waar ik laatst een sjaal bij haakte. Er zit een klein naadje los, dus ik kan gelijk gebruik maken van het eerste klosje.

Omdat ik van plan ben om (op mijn eigen manier) een bullet journal te gaan gebruiken, heb ik eigenlijk geen agenda voor 2018 nodig. Maar ik vind het geen handig idee om mijn b.j. overal mee naar toe e slepen in mijn tas. Ik heb al jaren een agenda met losse vulling.
Hier zie je hem liggen, links op de foto. Samen met mijn paarse tas, portemonnee en brillenkoker.
Hm, zou paars misschien mijn lievelingskleur zijn? Haha.
Die agenda weegt best veel, en het mooie is er, na heel veel jaren overal mee naar toe te zijn geweest, ook wel een beetje af. Dus ik besloot om voor 2018 maar gewoon een klein pocket modelletje agenda te zoeken. Want ik vind het wel handig om een agenda bij me te hebben.
 Deze week kwam ik dit lieverdje tegen bij de A.ction, voor nog geen 60 cent was 'ie voor mij. Kijk, daar kon ik hem toch niet voor laten liggen!

Ik ben nu dus, op mijn eigen manier, begonnen aan een bullet journal. Ik gebruik er een spiraalschrift voor dat ik nog had liggen. Ben gek op schriftjes, pennetjes enz. Als kind werd ik al blij als ik met mijn moeder mee mocht naar de kantoorboekhandel, geen idee wat daar zo leuk aan is/was, maar ik kan gerust uren rondbrengen in zo'n winkel.
Op de Kreadoe keek ik wel naar "echte" bullet journals. Ze zien er leuk uit, en die stipjes zijn superhandig als je erin wilt tekenen, denk ik, maar zoals gezegd, tekenen is niet mijn ding, dus vind ik het zonde om 10 euro of meer uit te gaan geven daaraan.

Eerder deze week kwam ik in de H.ema een schrift tegen met een harde kaft:
 Gewoon lijntjespapier erin, maar dan wel wat dikker, en roze zijkanten:
Kosten 2 euro. Daar wilde ik hem wel voor meenemen. Bij de kassa bleek hij trouwens maar 1 euro te kosten, vraag me niet waarom, maar ik vond het prima.

Ik wil er een kaft omheen gaan maken, maar ben er nog niet over uit hoe.
Misschien eentje van lapjes, die ik aan elkaar maak, en dan pimpen met leuke knoopjes e.d.
Of misschien mooi papier er omheen, en dan pimpen met stickertjes e.d. die ik gisteren kocht.
Of misschien brei ik er wel een hoes voor. Ja, ik heb een leuk idee gezien op Ravelry (waar anders zou ik haast zeggen, als het om breipatronen gaat).
Ontwerpster Martina Behm (vooral bekend van sjaals zoals de Hitchhiker) ontwierp een kaft voor haar eigen agenda. Kijk maar eens hier
Denk ik nog even over na, jullie zien hier vanzelf wel een keer wat het is geworden.

Eerder deze week waren de sokken voor dochter klaar:en ze zijn goedgekeurd!

Voor mijzelf had ik een paar muisgrijze sokken op de naalden staan, dat is het thema voor november bij de Ravelrygroep RestEnd. En ik besloot een paar enkelsokjes te breien, voor 's nachts. Ik heb in bed altijd koude voeten, en dan is een paar sokken wel prettig. Ze verdienen niet de schoonheidsprijs, maar dat hoeft ook niet, niemand die ze 's nachts ziet. Maar ze zijn wel lekker warm, en daar zijn ze voor bedoeld:

Zo zijn er weer lekker wat restjes weggewerkt.

Wat ga ik vandaag doen? De 2e clue voor de MossyWaytrui is vrijdag uitgekomen. Er waren wat download-problemen maar die lijken nu opgelost. Ik denk dat ik daar maar eens lekker aan verder ga. En waarschijnlijk toch ook wat aan het bullet journal werken.
En misschien nog lekker een wandeling in het bos gaan maken vanmiddag.

Nou, hoe dan ook, het wordt een gezellige zondag, en die wens ik jullie ook allemaal!


2 opmerkingen:

  1. Dat klinkt inderdaad als een heel gezellig weekend. Prachtige sokken zeg. Veel plezier met al jullie nieuwe aankopen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je wel! Het is inderdaad een heel gezellig weekend geweest.
    Ik was iets te voorbarig met het mooie weer, ik had het blogje van vandaag maar net geplaatst of de hagelstenen kwamen uit de lucht vallen! Het is dus een middagje op de bank geworden, heb wat aan mijn bullet journal gewerkt, samen met dochter lekker gekookt en ben nu bezig aan clue 2 van de Mossy Way trui.

    BeantwoordenVerwijderen