Volgers

zondag 12 november 2017

een productief weekje

 Afgelopen week was best een productief weekje.
We kregen de 2e clue van de Mossy Way KAL:
Tja, het rolt aan alle kanten op, dus op de hoeken even wat geplaatst zodat het breiwerk min of meer recht bleef liggen voor de foto.
We moesten steken opnemen aan de zijkanten van het breiwerk van clue 1. En dat moet je dan natuurlijk wel netjes doen! Pas toen ik al een stuk verder was. zag ik dat ik een aantal steken verkeerd had opgenomen. Dan krijg je een rand waar je die niet wilt. Op de foto hieronder heb ik er een randje om getekend.
Dus dan zit er niets anders op dan steek voor steek herstellen. Dus 1 steek de benodigde naalden bewust laten vallen, de fout herstellen en dan weer opnieuw de steken breien.
Dit is precies waarom mijn dochter het liever bij haken houdt, dan kan je niet je steken laten vallen. Want zie die dan maar weer op te halen! Ach, dat is helemaal niet zo'n lastig werkje vind ik, en het gaat sneller dan alle naalden uittrekken en die weer opnieuw breien.
Clue 2 is nu klaar, en het wachten is op clue 3. Die komt pas volgende week vrijdag. Er komt daarna nog 1 clue. De ene zal de panden betreffen, de andere de mouwen, dus gelukkig kunnen we dan wat meer breien. De pas heeft een heel bijzondere constructie, dus ik begrijp dat die over 2 clue's is verdeeld, maar ik ben best benieuwd hoe de trui er uiteindelijk uit gaat zien! Hoezo juffertje ongeduld?
Ik vind het een leuk patroon, en als de trui naar wens wordt, ga ik er zeker nog eentje breien, ik weet al met welk garen ik dat dan ga doen.

Laatst vertelde ik jullie dat we bij I.kea een nieuwe bank kochten. Een mooie kleur grijs. Ik wil hem graag netjes houden, dus besloot ik een dekentje te haken, wat over de zitkussens kan liggen. Zo blijven de kussens mooi en schoon.
Ik nam een aantal bollen Scheepjeswol Ambiance in een mooie grijze kleur (nummer 157).
Wij verkopen dit garen ook in onze webshop, en daar ben ik altijd super secuur bij de controle van verfbadnummers. zodat klanten gegarandeerd dezelfde nummers krijgen, ook bij nabestellingen.
En dat wordt ook gewaardeerd door de klanten.
 Maar voor mijn eigen dekentje pakte ik gewoon wat bollen, en begon te haken. Met haaknaald nr.6, 58 steken breed, en alleen maar vasten, met 1 keerlosse. En onbedoeld werd het een gestreept dekentje:
 Ik heb dus 2 kleurbaden door elkaar gebruikt!!! Door dom toeval heb ik het dan weer wel aardig verdeeld, waardoor het eigenlijk lijkt dat dit bewust gedaan is. Hm, nou ja, daar houden we het dan maar op. In ieder geval is het lekker warm, zo'n dekentje om op te zitten.

Gisteren zijn dochter en ik samen naar de Karwei geweest, om mee te doen aan een workshop.
We maakten allebei een opbergkist. Hier staan ze gezusterlijk (of is het gebroederlijk?) naast elkaar.
Op de ene staat de tv, op de andere een mand waarin we onze sjaals, mutsen, wanten, polswarmers en dergelijke in bewaren.
 Ze zijn gemaakt van vurenhout.
De planken waren al op maat gemaakt, we hoefden dus "alleen maar" de gaten voor de schroeven voor te boren, de planken aan elkaar te bevestigen met schroeven, bodem er in zetten, deksel erop vastmaken.
 En de komgrepen aan de zijkanten te bevestigen. Leuk detail hè!
 De scharnieren zijn ook zo leuk:
 Ze zitten aan de achterkant, dus je ziet er helaas niets van, maar ach, het is wel veel leuker in zo'n ouderwets kleurtje. Misschien gaan we er nog wel klepsluitingen op maken, maar ik vind ze zo ook al leuk.
Eigenlijk horen er nog wieltjes onder. Daar kwamen we tijdens de workshop niet aan toe, we kregen ze wel mee, maar voorlopig laten we ze even zo staan, die wieltjes kunnen er altijd nog onder worden gezet.

Bij de RestEndGruppe op Ravelry is er een nieuwe KAL bedacht: dickerchen maken.
Dickerchen zijn dikke sokken, je breit ze door steeds 2 draden sokkenwol samen te breien.
Een ideale manier om lekker warme sokken te breien en tegelijk je restjes op te breien.

 Ik heb heel veel kleine bolletjes met restjes sokkenwol, in paars, roze, wit, wat rood en wat blauw uitgezocht. En ben gisterenavond al begonnen:
Ik ga er straks lekker aan verder breien, heb nog wel even tijd voordat we eten gaan maken, en vanavond kan ik er ook nog lekker verder mee. Wie weet zijn ze dan vanavond al wel af, want dickerchen gaan supersnel!

Vorige week liet ik jullie mijn aankopen van de Kreadoe zien, maar ik vergat dit lieve zakje:
Het zat nog in mijn tas. Wat er in zat? Deze leuke strijk-applicatie:
Geen idee wat ik er mee ga doen, maar ik kon het gewoon niet laten liggen!

Tot slot nog dit:
We hebben buiten, voor het raam, een picknicktafel staan. Ideaal, het dak loopt daar nog een stukje door, waardoor we daar altijd een droog plekje hebben om buiten te zitten, het hele jaar rond.
Dit is een super lieve kater. Hij woont een stukje verderop, en komt regelmatig even buurten.
Onze poes vindt het niet goed dat andere poezen/katers in onze tuin komen, maar deze lieverd vindt ze oké! Kijk maar:
Dit was gisterenmiddag. Onze poes zit op haar krabpaal c.q. uitkijkpost, kater zit buiten zich te poetsen. Dat gaat dan een tijd prima. Op een zeker moment wordt onze poes het dan toch zat dat deze "indringer" op háár tafel zit, het enige wat ze dan doet is haar kop omdraaien met de haren in de nek wat omhoog, en hup, buurjongen weet dat het tijd is om te vertrekken en loopt de tuin weer uit.
Tot de volgende keer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten