Volgers

zondag 17 september 2023

wat we verder zoal deden tijdens onze zomervakantie

 De zomervakantie zit er bijna op voor ons, morgen gaan we allebei weer aan het werk. Wat hebben we een heerlijke vakantie achter de rug!
Jullie kunnen het niet hebben gemist 😉, we gingen op reis naar/door Zwitserland.
Maar de dagen dat we thuis waren, zaten we beslist niet stil!

Zo kwam aan het begin van de vakantie een vriendin van Sanne een dag langs, ze wilde graag meehelpen met klussen. Wat lief! We besloten de slaapkamer van Sanne te gaan behangen. Haar kamer is op de bovenste verdieping. Het dak heeft een balkenconstructie, waarvan een deel van de balken in haar kamer staan.  Het schuine gedeelte van het dak begint niet direct vanaf de vloer. Dus het onderste gedeelte van de muur is recht, en daarboven gaat het schuin. Het was daardoor best passen en meten, zeker omdat ze behang heeft gekozen met een patroon erin.
We moesten ons soms in rare bochten wringen, maar het is gelukt! Om privacy redenen geef ik jullie alleen een beeld van het behang, niet van haar kamer:


Ook werd de keuken, die we begin april bestelden, geplaatst!!! Wow, helemaal blij mee!!! Ook hier geef ik niet teveel prijs:


(foto's gemaakt terwijl de monteurs nog bezig waren, er staan op het aanrecht bijvoorbeeld nog planken zie ik nu 😊)

We hebben een paar weken zonder keuken moeten doen, de oude moest er natuurlijk op tijd uit worden gesloopt zodat o.a. alle leidingen konden worden omgelegd. Maar helaas was er vervolgens iets mis gegaan bij de afdeling planning. Plan was dag 1 leidingen (om)leggen, dag 2 keuken bezorgen, dag 3 keuken plaatsen, maar tussen dag 1 en 2 zat uiteindelijk 2 weken 😢. Nou ja, we wisten bijtijds dat het zo zou gaan lopen en wijzigden onze plannen, en gingen tussendoor lekker op vakantie 🌞.

We hebben gekozen voor inductie met Bora, dat betekent geen afzuigkap ergens boven je hoofd, maar afzuiging midden in je kookplaat.
De lucht wordt onder je kookplaat gezuiverd, en de warmte komt via de plint weer terug in je keuken. Geen warmteverlies dus, en ook niet zo'n herrie-ding boven je hoofd (smaken verschillen, maar de enige afzuigkappen die ik mooi vind zie je niet, die zitten in een schouw verwerkt). 

De tuin lijkt van geen ophouden te weten, alles groeit en bloeit maar door! Gisteren ook nog flink bezig geweest in de tuin, de voortuin moest echt flink teruggesnoeid worden, want o.a. de rozenstruiken waren zo groot geworden dat ze over de stoep reikten. Niet prettig voor voetgangers, als ze vast komen te zitten in onze planten!

De 2 paar sokken die ik tijdens de vakantie breide, zette ik op de foto in onze tuin, nog genoeg in bloei, met bloemen die er qua kleur goed bij passen!
Het paar voor Sanne (2 tegelijk op 1 rondbreinaald, 56 steken, vanaf de teen gebreid met een afterthought heel, dat betekent dat je de hiel er achteraf in breit):

En het paar voor mij (2 tegelijk op 1 rondbreinaald, 56 steken, vanaf de teen gebreid):

Niks bijzonders, gewoon elk een paar sokken erbij om met kouder weer onze voetjes warm te houden. Ik heb nog 2 projecten op de naalden staan, het vest voor Sanne en het hertje, beide zijn breiwerk dat mijn aandacht vraagt. Tja, dan moet er natuurlijk een 3e project worden gestart 😂. Daar vertel ik jullie later deze week wel over.
Ik wens jullie allemaal een fijne (werk)week!


4 opmerkingen:

  1. Maar ook dit zijn allemaal leuke dingen om in je vakantie te doen. Als je een eigen huis hebt, ontkom je er niet aan om ook te klussen. Er is altijd wel iets aan 'vervanging' toe. Wat heb je een prachtige keuken!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zeker, we hebben met plezier geklust. Heel blij met de keuken. Toen we het huis kochten waren er een aantal zaken waarvan we wisten dat we die op enig moment wilden gaan vervangen, waaronder de keuken. We hebben een andere opstelling gekozen, waardoor de ruimte nu veel groter oogt, en ook veel praktischer is.

      Verwijderen