Volgers

zaterdag 19 november 2022

Het is koud geworden!

 


BBRR, wat is het opeens koud geworden! Vanmorgen was de tuin wit.
Ik had donderdag de kliko schoongemaakt, en even open laten liggen om te drogen. Duh, er viel regen op het deksel, en dat was vanmorgen een dikke laag ijs geworden:

Ik heb het er vanmorgen uit getikt, en de kliko weer overeind gezet. Aan het einde van de middag zag ik dit liggen:
Ondanks dat de zon de hele dag op het terras had geschenen, was er nog een flink stuk over van het ijs. Tijd om warme truien te breien!

De Avena gaat het niet worden, in ieder geval niet nu! Eerder deze week heb ik een stuk van de pas gebreid, ik had de bijkleur verwisseld, en wat bleek het vervolg lastig om te breien! Ik kon bij het kunstlicht nauwelijks het verschil zien tussen de hoofd- en de bijkleur! Wat raar!
De volgende ochtend zag ik het: ik had beide kleuren moeten verwisselen! 
Ik heb het uitgehaald, de juiste kleuren opgezet, en ik zag het eigenlijk al heel erg snel: de kleurencombinatie komt niet goed uit in dit patroon.
Dus dat ga ik uithalen, en dan zie ik wel weer welk garen ik dan een volgende keer ga gebruiken. Want ik wil zeker een keer de Avena breien!


De winterjasmijn is al begonnen met bloeien in onze tuin. De roze klimroos die erboven langs loopt, had tot vorige week steeds weer nieuwe bloemen! We lijken dit jaar de herfst over te slaan in de natuur. Geen najaarsstormen, maar van een zonnige nazomer gaan we opeens over naar vorst. Ach, dat heeft ook wel wat, ik zit niet te wachten op vochtig najaarsweer.

De kerstboom staat prachtig te zijn in de woonkamer. Op het werk halen we het strooizout alweer tevoorschijn, want nachtvorst en neerslag samen veroorzaakt gladheid. Het hoort bij de tijd van het jaar, nog 6 weken en 2022 is alweer voorbij. Wat vliegt de tijd toch!





14 opmerkingen:

  1. Hier ook al koud en vorst maar ook lekker weer om ff buiten te zijn.
    De kerstboom moet hier nog even wachten.
    Maar wel al gezellig kaarsjes aan

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vroeger zetten wij ook altijd pas na 5 december de boom, maar we hebben niemand in onze omgeving meer die nog geloofd, dus hebben we besloten om de gezelligheid van de boom eerder in huis te halen. Die zal al met al een week of 7 staan denk ik.

      Verwijderen
  2. Het was zeker koud vandaag! Ik ging naar de bakker met 5 graden en toen ik terug kwam was het nog maar 2... Geen zon gezien vandaag, helaas. Maar bij jullie heeft het dus al gevroren! Ik verwacht vannacht bij ons ook..
    Tja, winter hoort er ook bij en ik vind het niet erg. Maar je moet wel je maatregelingen treffen.
    Jammer dat je trui ff niet doorgaat, maar je hebt gelijk dat er wel genoeg contrast moet zijn tussen de garenkleuren anders komt het motief niet goed uit de verf en is het zonde van al je werk.
    Fijne weekend nog...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bizar, de zon heeft hier de hele dag volop geschenen! Fijn, want de eet- en de woonkamer worden dan lekker opgewarmd, en de zonnepanelen doen hun werk 🌞.
      Ik heb nog een trui op de naalden, alleen nog een klein stukje van de laatste mouw en dan is die klaar. Ik had die even opzij gelegd voor de Avena. Ik heb altijd een paar handwerkjes op de naalden, zodat ik kan kiezen waar ik zin heb om aan verder te werken.
      Jij ook een fijn weekend verder!

      Verwijderen
  3. Geen zon gezien vandaag, erg grijs en heel koud. Gelukkig geen regen,
    het mistige weer deze week was bepaald geen pretje voor m'n bewegingsapparaat.
    Wat gezellig dat jullie de boom al hebben staan, ik heb ook al hier
    en daar verlichting neergezet, hoewel ook hier geen gelovigen meer,
    moet de boom nog even wachten.
    Fijne zondag, lekker breiweer
    Betsy!


    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zo'n klein landje, zulk verschillend weer, ik blijf me erover verbazen. Gelukkig was het hier ook nauwelijks mistig, want dat is inderdaad niet goed voor onze lichamen.

      Verwijderen
  4. Wat was het koud vanmorgen, ja.
    Ik wilde gaan sporten, maar omdat ik niet met de auto kon (was mijn man mee weg) ging ik lopend naar de club. Kom ik voor de deur, blijkt die vanwege ziekte onder het personeel gesloten te zijn.
    20 minuten heen, 20 minuten terug. Inderdaad BRRR, maar wat voelde ik me voldaan toen ik thuiskwam.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wandelen is ook sport hoor, dus je bent lekker 40 minuten in de gezonde buitenlucht aan het sporten geweest 🌞

      Verwijderen
  5. Ja …ik had ijs aan de binnenkant van mijn auto ruit vanavond brrrrrr…..het is zeker koud net thuis met Leaf …was een kort rondje hoor…liefs fijne zondag van mij en Leaf 🍀🐾💗🍀

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Al mis ik het om een hond te hebben, soms vind ik het wel lekker dat ik niet een paar keer per dag ermee moet wandelen als koud of vochtig weer mijn lijf belemmert

      Verwijderen
  6. Gisteren de halve dag regen gehad en vandaag grijs en miezerregen, maar gelukkig geen wind en daardoor valt het met de kou nog wel mee. Gisteren de grote stenen bloempotten binnen gezet in de garage en de schuur, zodat ze niet kapot zouden vriezen, maar de nachtvorst bleef uit. Straks ga ik ze maar weer buiten zetten.
    Fijne dag!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bij ons staat er nu niets meer in pot buiten, er ligt nu ook alweer een licht laagje ijs op de voorruit van mijn auto. Ach, scheelt me het gesleep met de potten vol planten 😊

      Verwijderen
  7. Wij wonen in het zuiden van het land en bij ons heeft het niet gevroren. Gisteren was het wel een natte en grijze dag. Niet leuk. Maar tja, de winter doet nu echt zijn intrede. Dit is vast een voorproefje.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vrijdag reed ik naar mijn werk, en het weerbericht was: in het zuiden van het land wordt het 12 graden, in het noorden daalt de temperatuur vandaag naar 4 graden. Het was toen 6 graden! En inderdaad werd het overdag alleen maar kouder!

      Verwijderen