Volgers

zondag 20 maart 2022

Hoe hard waait het?

 Deze foto maakte ik 4 weken geleden, op 21 februari. Door de vele regen die toen viel, was een gedeelte van onze tuin veranderd in een vijver. Maar er is meer te zien op de foto, kijk maar eens dichterbij, naar die wirwar aan takken. Dat is een Blauwe Regen (of roze of witte regen, dat kan ook nog, dat moeten we afwachten). Als je goed kijkt, zie je, rechts van de liggende regenpijp, iets wits. Vandaag heb ik de Blauwe Regen ontdaan van al die lange staken, die hem alleen maar kracht kosten, en geen bloemen zullen opleveren. En toen kwam dat "witte ding" eindelijk weer vrij te staan.

Een weerstationnetje/windmeter/geen-idee-hoe-zoiets-heet. Ik zie er geen bedrading aan zitten, dus waarschijnlijk had de vorige bewoner een draadloos kastje waarop hij de windsnelheid kon aflezen. Maar dat heeft hij de laatste jaren dan toch echt niet meer kunnen doen, want de Blauwe Regen was duidelijk al een paar jaar niet meer gesnoeid, net als de klimroos die er doorheen groeide, en die een heel stuk over het dak was gegroeid. Ik heb de planten teruggesnoeid, de staken met veel knoppen langs de pergola geleid, en nu is het wachten tot ze gaan bloeien.  Er lag flink veel van beide struiken op het dak, en de regenpijp werd erdoor weggeduwd, dus dit was het juiste moment om te snoeien, en tegelijk het dak en de regenpijp te bevrijden. Maar ik was blij toen deze klus klaar was, want het molentje maakte overuren, door de harde wind (en al scheen het zonnetje volop, het was door die harde wind maar een koude dag).

Voor de komende week zijn de weersverwachtingen ongekend, het kan tot wel 20 graden worden! Zelfs hier in het noorden wordt zo'n 18 graden verwacht! Pas aan het einde van de maand wordt het minder warm, en nat. Tot die tijd: genieten!!!

4 opmerkingen:

  1. Hey Anja,
    Wat grappig, zo'n weerstation. Echt heel erg leuk. Jammer dat ie niet bruikbaar is. Heerlijk he, dat het zulk mooi weer is. Ik word er helemaal vrolijk van. Lekker genieten.
    Fijne dag.

    lieve groetjes,
    Emily

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, grappig ding, maar ik denk dat ik hem er toch maar af haal. Genieten inderdaad, dit prachtige weer!

      Verwijderen
  2. Ik herken dat weerstationnetje wel... Wij hebben er ooit ook eentje gehad en ik vond het hartstikke leuk. Totdat er een keer iets afbrak buiten en de boel niet meer werkte...
    Jullie kunnen je voorlopig nog wel uitleven in die tuin, maar gelukkig hoeft niet alles tegelijk en vergeet vooral niet tussendoor om FLINK te genieten!

    BeantwoordenVerwijderen