Volgers

maandag 27 september 2021

Ik ben er weer, en heb een leuk nieuwtje te vertellen!

 Lieve mensen, het is hier een tijd stil geweest, de maanden juli, augustus en (bijna heel) september heb ik voorbij laten gaan zonder te bloggen.

Het ging eind juni fysiek erg slecht met me, en ik besloot om even een pauze te nemen van het bloggen. In de afgelopen maanden kreeg ik lieve berichtjes en mailtjes van een aantal van jullie, waarvoor heel hartelijk bedankt!

Gelukkig hebben we uiteindelijk toch nog zomerweer gekregen, en dat heeft me heel erg goed gedaan. 

Ik koos er eind juni bewust voor om te stoppen met bloggen en ik heb weinig gehandwerkt. Eerst omdat dat gewoon niet ging, maar daarna omdat ik zoveel mogelijk energie wilde opbouwen en bewaren, want er stond iets heel leuks te gebeuren, waarvan ik wist dat het veel energie ging vragen:

WE GINGEN VERHUIZEN!!!

In augustus 2019 kregen we de sleutel van ons huurhuis. Wat waren we daar blij mee, na een half jaar in een kleine caravan en daarna 6,5 jaar in een heel klein houten huisje te hebben gewoond, kregen we nu de beschikking over een eengezinswoning!
Het was niet ons plan om daar jaren en jaren te blijven wonen, maar na alle hectiek en ellende in de jaren die daaraan vooraf gingen, wilden we eerst eens lekker tot rust komen, en dan, na een paar jaar, zouden we wel eens verder kijken wat we zouden doen.

Zo heel af en toe keken we op Funda, gewoon om te zien wat voor soort huizen binnen ons budget vielen. Onafhankelijk van elkaar hadden we een huis te koop zien staan. Het stond al een paar dagen op Funda, toen dat huis ter sprake kwam. We bleken allebei hetzelfde huis te hebben zien staan, en allebei hetzelfde goede gevoel bij dat huis te hebben!!

We hadden al een paar huizen bekeken, daarbij werden de kopers flink onder druk gezet. Bij 1 huis was er een online veiling, dat betekende dat je een link kreeg waarop je gedurende 2 uur kon bieden. We zagen hoe mensen onvoorstelbaar tegen elkaar op boden, en het huis uiteindelijk tegen een absurd hoog bedrag weg ging. We vroegen ons af of die bieders wel hadden gezien dat het huis op het oog was opgeknapt, maar dat je gewoon dwars door de kozijnen kon prikken met je vingers!

Een ander huis wat we ook leuk vonden, werd op een andere manier verkocht: iedere belangstellende mocht 1 bod uitbrengen, en de hoogste bieder kreeg de woning toegewezen.
Wij bleken het op 1 na hoogste bod te hebben gedaan, en de makelaar vertelde ons dat het bod boven ons bijna een ton (!!!) hoger lag, en hij vond het "krankzinnig" dat dat geboden was. Nou, wij vonden dat ook!!

We hadden geluk bij dit 3e huis, de verkopend makelaar was niet zo'n sluwe vos zoals zijn collega's, liet mensen niet tegen elkaar op bieden, en gaf ons alle tijd om de woning te bekijken en een bod uit te brengen.
Er woonde een ouder echtpaar in, dat door ziekte niet langer er kon blijven wonen. Maar, die mensen hadden niet vooruit gedacht, stonden nergens ingeschreven voor een huurwoning of zo, en dat betekende dat ze de woning niet op heel korte termijn konden opleveren. Dat bleek uiteindelijk ons geluk te zijn, wij hadden geen haast, en daar waren die mensen zo blij mee, dat ze ons bod accepteerden (we hoefden niet boven de vraagprijs te bieden, iets wat vrij uniek is op de huidige woningmarkt!).

Inmiddels zijn we verhuisd. Om privacy redenen ga ik niet vertellen waar we nu wonen. We hebben allebei een leuke baan in het noorden van het land, en het leven bevalt ons hier goed, dus we zijn in het noorden gebleven.

Het is een huis uit 1910, met een ruime erker, met prachtig siermetselwerk, met prachtige balkenplafonds (waar de vorige bewoners verlaagde plafonds met schrootjes onder hadden gehangen🙄) en mooie houten vloeren (waar de vorige bewoners zeil en vloerbedekking over hadden gelegd 🤔). Het huis heeft mooie lambriseringen en architraven (dat zijn van die mooi bewerkte lijsten om deurposten heen). 
Op de dag van de sleuteloverdracht hebben we onze bedden overgebracht, en onze poes mee genomen, en zijn we er blijven slapen. We voelden ons er alledrie direct thuis!
De verhuizing hebben we zelf gedaan, vooraf steeds dingen ingepakt, en na de sleuteloverdracht hebben we een verhuisbus gehuurd en een aantal ritten gemaakt om alles over te brengen.
We hebben allerlei plannen, maar er is niets dat direct moet gebeuren. En dat is heerlijk, want tja, het was hier stil omdat mijn lijf niet wilde mee werken, en zoals de vaste lezers wel weten, heeft Sanne chronische vermoeidheid. We klussen dus, als we er zin in hebben en er energie voor hebben. Zo haalden we al het dubbel verlaagde plafond uit de woonkamer (hoe verzinnen mensen het, een prachtig balkenplafond, dat verlaag je dan, en later doe je dat nog een keer!). De ruimte werd opeens 60 cm hoger 😀. De vorige eigenaar was timmerman, en volgens ons had hij maar 1 maat spijkers: de langste!!! Ongelooflijk hoeveel nagels hij had gebruikt, soms zaten er wel 5 naast elkaar, terwijl het met 1 ook echt wel was blijven hangen hoor. Bij de 2e keer plafond verlagen hadden ze bedacht om alle stopcontacten met elkaar te verbinden, door alle elektra net boven dat nieuwe plafond aan elkaar te koppelen. Hm, dat ziet er natuurlijk niet uit, een balkenplafond waar allerlei elektrabuizen kriskras onder bungelen. Dus hebben we alle elektra inmiddels omgeleid langs de muren. GIRLPOWER, hihi!

Jullie begrijpen het, ik heb niet heel erg veel gehandwerkt in de afgelopen maanden. Maar nu het 's avonds alweer vroeg donker is, zal ik toch weer wat vaker met een handwerkje bezig zijn. Ik kan niet beloven dat ik weer zo regelmatig zal gaan bloggen als voorheen, en misschien ga ik ook wel wat van ons kluswerk hier laten zien. Of ik maak foto's van mijn handwerkjes in de heerlijke tuin die we nu hebben. 
We gaan het allemaal wel zien. Ik heb het bloggen echt wel gemist, vooral ook het contact met jullie via de reacties. Dus kom af en toe gewoon gezellig even langs hier, wie weet heb ik weer een nieuw blogje geplaatst.

Nogmaals heel erg hartelijk bedankt voor jullie lieve berichtjes en mailtjes, en tot gauw!

23 opmerkingen:

 1. Leuk weer wat van je te horen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Al weet ik niet wie dit schrijft (Anoniem), dank je wel!

   Verwijderen
 2. Sjonge, dat is nog eens nieuws. Heel veel geluk in jullie nieuwe huis gewenst, klinkt allemaal geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Anja, 2e poging om een reactie te plaatsen.
  Wat fijn, dat je er weer bent, ik heb je echt gemist!
  En dan ook nog met zulk leuk nieuws, een eigen plek, waar je
  al je woonwensen mogelijk kunt maken.Als ik je beschrijving
  lees zie ik een sfeervol huis voor me met allerlei mooie details.
  Ik hoop, dat jullie er een echt "thuis" van kunnen maken en er
  jarenlang van kunnen genieten.Geef je ons af en toe eens een
  inkijkje?
  Na al dat vochtige weer deed het mooie weer van de laatste tijd
  mij ook goed, veel minder fibroklachten.
  Helaas zit ik nu met een jicht aanval in mijn enkel, een erg
  pijnlijke aandoening, gelukkig kan ik nu weer enigzins normaal
  lopen, dus gaat het de goede kant op, hoop ik.
  Hartelijke groet,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Betsy, dank voor je uitgebreide reactie. Ja hoor, ik ga jullie zeker van tijd tot tijd een inkijkje geven. Fijn dat ook bij jou het betere weer hielp tegen de fibroklachten, maar wat ellendig dat je nu een jicht aanval hebt. Heel sterkte gewenst daarmee!

   Verwijderen
 4. Wat een fijn bericht Anja, heerlijk positief, en wat zullen
  jullie je gelukkig voelen in dit nieuwe huis. Geweldig dat
  er allemaal verborgen schatten tevoorschijn komen, en dat
  balkenplafond zal fantastisch staan, zoiets geeft zoveel charme.
  Geiet volop, en heelveel sterkte met alle werkzaamheden.
  Lijkt me heel leuk om af en toe hier iets te kunnen bekijken
  waar ullie allemaal mee bezig zijn.

  Veel succes,

  Lieve groet,
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Josephine, wat een lieve reactie! Het is heerlijk om eindelijk me weer zo positief te voelen, en gelukkig. We laten het verleden achter ons, dit is voor ons beiden echt een nieuwe start, en we genieten met volle teugen!

   Verwijderen
 5. Wauw, van harte gefeliciteerd Anja, met jullie nieuwe woning. Heel vervelend dat het een tijdje minder ging met je, maar fijn dat het nu weer beter gaat. Het klinkt als een erg mooie woning. Hopelijk gaan jullie er met veel plezier wonen.
  Een hele fijne avond.

  lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Emily, dank voor de felicitatie, ja, we wonen er met ontzettend veel plezier. Direct vanaf de eerste dag voelde het als thuis, voor ons allebei. Onze poes, die we ruim een jaar geleden uit het asiel haalden, voelt zich hier ook duidelijk gelukkiger. Dat klinkt misschien wat raar, maar ze loopt hier rond alsof ze nooit ergens anders heeft gewoond, en speelt veel meer dan in het vorige huis, dat is echt opvallend.
   Het is een prachtige woning, zo eentje waar ik altijd van droomde, maar dacht dat ik zoiets nooit zou kunnen kopen. En nu wonen we er!

   Verwijderen
 6. Dat is nog eens leuk nieuws! Een hele tijd geleden schreef je in een reactie op mijn blog al eens dat je je droomhuis bezocht had. Ik weet niet of dat over dit huis ging, maar ik wist toen wel dat jullie naar iets anders op zoek waren. Fijn dat jullie deze stap genomen hebben. En dat klussen... ach, af en toe eens iets doen en dan komt het heus ook wel goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat je dat nog weet! Ja, dat ging inderdaad over dit huis. Maar volgens mij zaten we toen nog in de aankoopprocedure van bezichtigen en bieden.
   We vinden klussen allebei erg leuk, en dat scheelt natuurlijk veel. En zoals ik al schreef, het is allemaal "cosmetisch" dus aanpassen naar onze smaak, alles werkt naar behoren, dus niets MOET gedaan worden.

   Verwijderen
 7. Zo, dat is zeker een nieuwtje.. Wat een verandering en verhuizen vraagt idd heel veel energie van je. Ik wens jullie veel geluk in het nieuwe huis!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank nog voor je lieve mailtje. Ik was er nog niet aan toegekomen te reageren, maar nu begrijp je waarom.
   Voor ons was het eigenlijk wel heel fijn dat we zo lang de tijd hadden om alles op het gemak in te pakken, en de verhuizing was tijdens de korte warme periode die we dit jaar hadden, voor veel mensen zou dat vervelend zijn, voor ons juist goed, het zonnetje gaf ons de benodigde energie. Dank voor je gelukwens!

   Verwijderen
 8. Wat fijn om weer wat van je te horen, maar vooral: wat fijn dat je je weer wat beter voelt!
  Jeetje, wat is de verkoop van een huis tegenwoordig een absurde situatie; de prijzen die hoog boven de vraagprijs liggen, liegen er niet om. Maar als koper is het natuurlijk een hele moeilijke tijd. Gelukkig troffen jullie uiteindelijk een hele lieve ouderwetse makelaar die weet hoe 'normaal'bieden en kopen hoort te gaan.
  Gefeliciteerd met jullie nieuwe plek; het klinkt schitterend!
  Ja okee, zo'n oud huis geeft vaak meer werk dan verwacht, maar het is ook leuk om zo meer van de geschiedenis van het huis te leren kennen. En gelukkig hebben jullie geen haast en kunnen jullie iets doen als jullie eraan toe zijn.
  Heel veel geluk in deze nieuwe woning!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Marjan, dank voor je lieve reactie. Ik vind het ook leuk om weer terug te zijn. En ben zeker blij dat het fysiek weer beter gaat.
   Ja, de huizenmarkt is een gekte, en veel makelaars verdienen goed, zonder dat ze veel werk hoeven te verrichten.
   Wij houden van oude huizen, voor ons geen nieuwbouwhuis. Ja, dat kan gemakkelijk zijn, maar het heeft (vinden wij) geen charme. We zijn ook al druk op zoek geweest naar de historie van het huis, we weten al een klein beetje, maar er komt vast nog wel meer boven water met een beetje meer zoekwerk. Dat kunnen we bij winterdag wel eens gaan uitpuzzelen.

   Verwijderen
 9. Oh, wat een heerlijk nieuws! Ik miste je al in blog land en nu weet ik waarom. Het klinkt echt als een droomhuis. Wat een geluk voor jullie. Elk dingetje wat je nu aan je huis doet doe je nu voor je zelf. Zo anders dan een huurhuis hè. Ik wens jullie samen veel geluk in jullie mooie huis. ❤️

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hallo Anja wat fijn dat je er weer bent ik heb je gemist hoor , maar wat een mooi en fijn nieuws voor jullie dat je een heel mooi huis hebt weten te vinden en ja verhuizen is een boel werk maar dat is jullie wel toevertrouwd denk ik zo wens jullie heel veel fijne jaren in je mooie huisje.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi, wat een lieve reactie, dank je wel!!! Leuk om te lezen dat mensen mijn blogjes hebben gemist, ik heb het contact met lezers ook echt gemist, best bijzonder, je kent elkaar niet, en toch ook weer wel 😀

   Verwijderen