Volgers

zaterdag 9 januari 2021

DRAW

In december zette ik een vest op de rondbreinaald. Ik gebruikte garen dat ik in november overnam van Silverbol, een Raveller die haar voorraad aan het uitsorteren/opruimen is.

Het garen dat ik gebruikte is SMC Select Reflect. 

Ik kocht 13 bolletjes, en heb ruim 1 bol overgehouden. 

Het patroon is heel goed uitgedacht. Je begint met het breien bij de schouders, en verdeelt op een bepaald moment de steken over rugpand, mouwen en voorpanden.

Ik koos ervoor om vervolgens eerst de mouwen te breien. Zo zou ik precies weten hoeveel garen er over bleef voor de panden.
De voorpanden zijn eigenlijk maar heel smalle strookjes, die je onder de armen verbindt met het rugpand. Zo ontstaat er geen naad, en hoef je nauwelijks iets te naaien (vind ik toch het minst leuke aan kleding maken).


Er zit een erg brede boord aan het vest, die doorloopt in de nek, en die je bij het dragen dubbel kunt slaan. Die brei je aan het vest vast, als je de mouwen en panden af hebt. Daar gaat natuurlijk erg veel garen in zitten, dus het was toch een gokje, hoe lang ik de panden zou breien. Er moest immers wel genoeg garen overblijven voor dat boord!
Wat is dit een heerlijk vest! Ik maakte me wat zorgen over het garen, het is erg glad, en ik was bang dat het zou gaan uitzakken doordat het garen totaal niet in elkaar kan haken (wat bijvoorbeeld bij wol wel gebeurt), maar dat valt erg mee. 
Het patroon zorgt voor een heerlijk draagbaar vest, gewoon een heel comfortabel model, en ik ga dit patroon zeker nog eens een keer gebruiken.
Het is Draw, als je op de naam klikt kom je op de Ravelry-pagina, waar je het gratis patroon kunt downloaden.

De kwaliteit van de foto's is slecht, sorry daarvoor. Ik heb het vest vlak voor een raam opgehangen, zodat er zoveel mogelijk licht op valt. Een deel van de foto's is daardoor overbelicht, maar daarop kun je in ieder geval het patroon in het brede boord goed zien. Tja, het is januari, niet zoveel licht beschikbaar voor foto's. 

Fijn weekend allemaal!

19 opmerkingen:

 1. Jee, wat een mooi vest! Het geeft niks dat die foto's wat verschillend van kleur zijn door de lichtval. Ik krijg een goed beeld van het prachtige kledingstuk. Het heeft ook iets sjieks, doordat de draad glanst. Wat zal je daar plezier van hebben!
  Fijn weekend, groetjes van Elizabeth

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toen ik het garen binnen kreeg, bedacht ik me dat het iets feestelijks had door die glans. Mijn plan was om er een vest van te breien, dat ik met de Kerst zou kunnen dragen. Dat was zo'n 5 weken voor de feestdagen, normaal gesproken had ik dat makkelijk af gehad. Maar ja, Corona betekent super-super druk op het werk, en 's avonds vaak te moe zijn om een handwerkje op te pakken. Ik ga het ongetwijfeld met heel veel plezier dragen!

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Het was best een gok, toen ik het garen kocht, want hoe zou het in het echt zijn, qua kleur, en hoe zou het aanvoelen. Maar ik werd heel blij toen ik de bollen uitpakte.

   Verwijderen
 3. Niet alleen het garen is mooi, maar ook het vest is prachtig geworden. De rand is ook erg mooi. Een kledingstuk om trots op te zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, wat lief! Ik vond die rand wel bijzonder eraan, maar twijfelde er ook over, want het vest heeft daardoor geen sluiting, en zou ik, koukleum als ik ben, wel een vest dragen dat ik niet kan sluiten?! Blij dat ik de gok gewaagd heb, ik heb eventueel een mooie speld waarmee je panden van een vest bij elkaar houd, maar ik denk niet dat ik die hierbij zal gaan gebruiken.

   Verwijderen
 4. Prachtig vest is het geworden. Ik ga ook even stiekem kijken bij het patroon. Klinkt heel leuk om te breien. En wat heb je dat weer snel gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Snel? Het is wel op naalddikte 5, dat helpt natuurlijk.

   Verwijderen
 5. Wat een prachtig vest Anja, echt een model om "in te wonen".
  Het ziet er bijna uit als een chic jasje, komt door het mooie
  garen waarschijnlijk.En die rand maakt het echt af.Heel veel
  draagplezier,
  Groet, Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, ik denk dat dit inderdaad zo'n vest wordt dat ik steeds weer zal dragen.

   Verwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hey Anja,
  Wat een mooi vest heb je gemaakt. De kleur vind ik echt super.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wauw, ik vind het knap! Prachtig vest is het geworden!

  BeantwoordenVerwijderen