Volgers

vrijdag 29 januari 2021

2e week B van Borduren

 Crea2021 loopt over de volle 52 weken van het jaar, waarbij elke 2 weken een volgende letter aan de beurt is. Vorige week vrijdag was de B van Borduren aan de beurt. De 2e week hoef je niet opnieuw een blog te plaatsen met dezelfde letter, maar het mag natuurlijk wel 😄

Sinds kort ligt deze map naast me, op de (vrij brede) leuning van de bank. Het is een map, met aan de binnenkant een metalen plaat (achter stof) en een drietal kleine magneetjes. Daarmee kun je een telpatroon vastzetten op die metalen plaat. Erbij ook nog een brede strip met magneet, die kun je op je telpatroon plaatsen, zodat je precies weet waar je gebleven bent.
Ja, ik ben weer begonnen met borduren. Maar niet met de merklap waar ik eerder aan begon. Sanne en ik hebben Sinter/Kerst gevierd, met surprise, gedicht en cadeautjes. Ik kreeg superleuke cadeau's die allemaal betrekking hebben op handwerken, o.a. een heel leuk borduurpakket. Hierboven zie je een deel van het patroon.
Als je de map open slaat, zie je rechts die magnetische plaat waar het patroon op komt, en aan de linkerkant zit een opbergmap. Daar zit nu de rest van het pakket in, dus de borduurstof en het -garen.
Ik heb de stof al omrand, tegen rafelen, en ben ook al begonnen aan het huis. Zeg nou zelf, als je zoiets leuks krijgt, wil je er toch zo snel mogelijk aan beginnen? 

Nu het op mijn werk eindelijk, eindelijk rustiger is geworden, heb ik ook eindelijk de rust om eens fijn te gaan zitten borduren. Nee, we zitten niet thuis (zoals sommige mensen aannemen, want ja, de winkel is nu immers gesloten). We zijn afhaalpunt voor de bouwmarkt én PostNL-pakketpunt. Dat betekent dat we 6 dagen per week open zijn van 9 tot 6, en mensen online hun bestellingen kunnen doen, en die dan bij ons ophalen. Het is zeker niet stil gevallen bij ons, maar gelukkig is de hectiek nu echt wel voorbij. Geen avond-openingen, dus heerlijk elke avond vrij. Elke avond tijd voor een steekje! 


28 opmerkingen:

 1. Dat is een mooie en handige map! Fijn dat je nu de avonden vrij bent en de rust hebt om te handwerken. 2020 is een druk jaar voor je geweest.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 2020 is voor veel mensen een druk jaar geweest, voor alle zorg-en hulpverleners, voor de supermarktmedewerkers, voor de medewerkers die de transporten naar supermarkten verzorgden, allemaal noodzakelijke drukte. We moeten allemaal blijven eten en drinken, en hebben (soms) zorg nodig, en veiligheid.
   Het blijft voor mij onbegrijpelijk dat het kabinet de bouwmarkten geen beperkingen oplegde in wat ze mochten verkopen. Wij bleven open omdat wij essentiële producten verkopen, heb je lekkage moet je dat kunnen oplossen, en de loodgieters zaten volgeboekt, dus die konden niet komen helpen. Dat wij ons hele assortiment mochten, en nog steeds mogen, verkopen, vind ik absurd met het oog op "blijf zoveel mogelijk thuis".

   Verwijderen
 2. Dat is een fijne map zeg. Die ga je vast veel gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De map kocht ik al eerder, maar bleef in z'n verpakking zitten, omdat er vorig jaar weinig van handwerken kwam. Ik heb zo'n 40 jaar geleden al eens een metalen plaatje met van die magneetstrips gehad, toen breide ik veel truien met van die "wilde" patronen die in de tachtiger jaren zo populair waren, en ik wilde graag weer zoiets.

   Verwijderen
 3. Wat handig zeg, zo'n map!En helemaal heerlijk dat je aan het borduren bent geslagen, want dat betekent dat je wat meer rust hebt gekregen...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een handige map. Leuk borduurpakket heb je gekregen ook. Lekker dat je de avonden vrij bent. En dat de hectiek wat minder is geworden.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toen de lockdown inging, kregen we van ons hoofdkantoor gelijk allemaal instructies wat we moesten gaan doen. Natuurlijk de bestellingen verzamelen en uitreiken, maar daarvoor hebben we niet iedereen nodig. Dus de hele winkel is inmiddels gesopt, alle ombouwen die voor de komende maanden gepland stonden, zijn al uitgevoerd enz. Nu is ons gevraagd of we misschien een dag in de week minder willen gaan werken, zodat we allemaal een beetje kunnen bijtanken. Niet verplicht, maar we hebben allemaal ja gezegd. Ja, het kost ons verlof, maar we hebben allemaal nog heel veel overgehouden van vorig jaar, toen verlof nemen nauwelijks mogelijk was.

   Verwijderen
 5. Borduren lijkt me echt een heerlijke hobby, en je maakt de mooiste dingen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind het heerlijk om met borduren mooie afbeeldingen te kunnen maken (iets wat mij met tekenen en schilderen helaas niet lukt).

   Verwijderen
 6. Wat een handige map zeg!
  Ik heb even je vorige creablog opgezocht, nu pas heb ik hem door ;)
  Leuk idee vind ik het.
  Ha ik kan nog starten, dit is pas letter 2. De A zou dan voor mij zijn: Afhaken, er liggen nog wat onafgemaakte dingetjes... en de B?
  bulletjournal 2020 afmaken....
  Wie weet.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je kunt gerust nog aansluiten hoor. Het is allemaal vrijblijvend, je mag mee doen, je mag de 2e week een 2e blogje over dezelfde letter doen, maar het hoeft allemaal niet. Wat ik dit jaar er zo leuk aan vindt, is dat je alleen maar een letter hebt, waarmee je aan de slag gaat. En dat is in heel veel creatieve dingen toe te passen. Vorig jaar waren het woorden, daar kon ik toch niet echt invulling aan geven.
   Nou Afhaken en Bulletjournal, 2 zaken die je wilt afmaken, lijkt me een prima start. Gewoon doen joh, het is echt heel leuk.

   Verwijderen
 7. Wat heerlijk voor je, dat er nu meer rust is en je echt kunt
  genieten van de dingen die je leuk vind om te doen het is je
  zeer gegund.Nu ik je magneetplaat en strip zie weet ik opeens
  weer, dat ik die ook nog ergens heb liggen, ik zal eens op zoek
  gaan.De map is wel heel handig met die opbergruimte, had ik nog
  nooit gezien, ik stop het altijd maar in een zakje.
  Geniet van je weekend,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had jaren geleden ook gewoon zo'n plaat met strip, zoiets wilde ik weer graag hebben. Tijdens mijn zoektocht kwam ik deze tegen. Ik heb deze gekocht bij Hobbii. Ik heb slechte ervaring met die bedrijf, maar over dit product ben ik zeer te spreken.

   Verwijderen
 8. Mooi cadeau om te borduren, ik kan me voorstellen dat je daar direct aan wil beginnen, dat heb ik ook, daarom heb ik meestal 2 of 3 dingen waar ik tegelijk aan bezig ben. Fijn dat je de avonden lekker kan handwerken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn dochter heeft er totaal geen probleem mee om een stuk of 20 lopende projectjes te hebben, dat is niets voor mij, maar een paar tegelijk vind ik geen enkel probleem, zo kan ik nu ook elke avond gewoon daaraan werken, waar ik die avond zin in heb.

   Verwijderen
 9. Wat fijn dat jullie nu in iets rustiger vaarwater zitten.

  En wat een mooie map.

  Van een tante erfde ik ooit een metalen plaatje met magneetstrips dat ze voor haar borduurpatronen gebruikte.
  Puur toevallig had ik het vanmiddag in mijn handen.
  Heb het nog nooit gebruikt, hoewel het me toch erg handig lijkt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is het een vierkant plaatje, met afgeronde hoeken? Dan is het zo'n zelfde als ik 35-40 jaar geleden had. Heb jaren zonder gedaan, maar ben nu heel blij dat er weer eentje heb.

   Verwijderen
 10. Wat een geweldige map! Een super hulp bij het borduren. Leuk cadeau ook het borduurpakket en fijn dat er weer wat meer rust is om lekker te borduren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb vanavond heerlijk zitten borduren, het is een leuk pakket om aan bezig te zijn.

   Verwijderen
 11. Wat een super map is dit zeg, het lijkt me heel erg handig,
  op deze manier begin je niet snel een regel te laag met borduren
  wat mij nog weleens is overkomen ;) Fijn dat je nu 's avonds
  lekker de tijd hebt om steeds wat kruisjes te zetten.
  Succes met de vorderingen......

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel, vanavond ga ik lekker naar De Mol kijken (en breiwerk uittrekken, daar hoef je niet echt naar te kijken), waarschijnlijk morgen weer wat borduren.

   Verwijderen
 12. Handig mapje zeg! Ik heb een vraag; wat doen alle borduursters met hun projectjes als ze klaar zijn? Ik borduur graag maar inlijsten is onbetaalbaar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Boekje van maken of pronkrol.
   En in een pronkkast (vitrine) leggen.

   Verwijderen
  2. Tja, "vroeger" liet ik dus alle grotere borduurwerken inlijsten, achter ontspiegeld glas. Kleinere werkjes lijstte ik zelf in, en hele kleintjes gebruikte ik bijvoorbeeld op kaarten. Maar ik heb ook wel eens een borduurwerk op een kussen genaaid. En ik volg het blog van een borduursters, die ze allemaal langs de trap ophangt, gewoon met spelden in het dikke behang prikken.
   Anderen nog ideetjes?

   Verwijderen
 13. Wat een handige map, zo je alles bij elkaar en weet je precies waar je gebleven bent.

  BeantwoordenVerwijderen