Volgers

vrijdag 22 januari 2021

B van borduren

B van BORDUREN!

 Het lijkt logisch dat ik de B van BREIEN zou kiezen voor de Crea2021. Maar ik kies voor borduren.
Waarom? Nou, borduren is jarenlang een grote hobby van me geweest. Ik heb heel wat schilderijtjes (groot en klein) geborduurd, en ook zelfgemaakte kaarten werden voorzien van borduurtjes.

In de afgelopen jaren heb ik in kringloopwinkels soms wat borduurstof en -garen gekocht. Ik kocht een keer een handwerkkoffertje
en dat bleek gevuld te zijn met borduurtjes, die half af waren gemaakt. o.a. Het Leesplankje.
Er zat ook flink wat borduurgaren in.
Het deksel van dat koffertje was wel aan vervanging toe, dus ik borduurde een nieuwe dekje:
Is breien iets wat mij ontspanning geeft, en mijn fijne motoriek op peil houdt, borduren is voor mij heel anders. Dat doe ik als ik ontspannen ben, en mijn motoriek het toe laat.
In het afgelopen jaar kwam er niets van borduren. Ik was het jaar ervoor aan een borduurwerk begonnen, gewoon patroontjes bij elkaar zoeken die op mij van toepassing zijn, en dat tot een geheel maken.
In het drukke jaar 2020 lag het stil. Bovenaan zette ik een spreuk die ik zoveel mogelijk van toepassing laat zijn op mijn huidige leven: Pluk de dag.
Daaronder allerlei dingen die ik leuk vind, die een rol spelen in mijn leven enzovoorts.
Veel handwerk, omdat dat nu eenmaal mijn grote hobby is. Maar ook een G-sleutel, omdat muziek (maken) ook een belangrijke rol in mijn leven speelt/speelde. Een theepot, en een vredesduif. 
Hartjes, want die vind ik altijd leuk. Heb ze in allerlei vormen en formaten in mijn huis, als raamhangers, (spelden)kussentjes, verzin het maar.
Maar.... het borduurwerk kwam ergens op de hobbykamer te liggen, en daar kwam ik het pasgeleden weer tegen. Wat oh wat was ik aan de rechterkant aan het maken??!! Ik heb werkelijk geen flauw idee meer! De patroontjes vond ik gewoon op het internet, en borduurde ze dan. Sommige heb ik opgeslagen, maar lang niet alles. Nou, dat wordt een zoekplaatje, haha. Ach, ik ben van de straat en lekker bezig, geen probleem!


25 opmerkingen:

 1. Wat een prachtige kringloopvondst en wat een schitterende borduurwerkjes! Ik vind ze echt prachtig. Die zou je inlijsten en ophangen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wil ze allemaal gaan afmaken hoor, en inlijsten. Maar ik neem er de tijd voor, want ik wil ook genieten van het borduren op zich.

   Verwijderen
 2. O wat leuk, borduren heb ik lang niet gedaan, maar je brengt me op een idee.
  's avonds kan ik het niet goed meer zien, maar nu kan ik overdag, dus...wie weet!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Graag gedaan! Soms moet je even gewezen worden op andere mogelijkheden, borduren doe ik ook bij voorkeur bij daglicht, zeker als ik zelf iets samenstel, zodat ik de juiste kleurtjes bij elkaar pak.

   Verwijderen
 3. Wat een mooie borduurwerkjes en zo'n koffertje vinden in een kringloop is een echt gelukje! Leuk zo'n merklap die helemaal van jou is!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In het koffertje zat zo'n plateautje waar wat naaldjes in lagen, en doordat het niet doorzichtig was, viel het niet op dat eronder nog veel ruimte zat (waar al die borduurwerkjes lagen opgeborgen). Mijn vermoeden is, dat de medewerkers van de kringloop niet onderin hebben gekeken, want ik kocht het opbergmandje dik 3 jaar geleden voor maar € 1,95 (even teruggezocht op mijn blog).

   Verwijderen
 4. Leuk om zoiets moois bij de kringloop te vinden. Dat zijn echt dingen waar je blij van wordt. Vroeger heb ik ook geborduurd en ik heb ook wel werken laten inlijsten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik begin het nu ook best wel te missen hoor, even langs de kringloop om rond te neuzen. Maar dat gaat heus wel weer komen.

   Verwijderen
 5. Leuke borduurwerkjes. Erg mooi. Heb ik ook nog ergens liggen haha. Leuke motiefjes.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, met al je kaarten makerij de laatste tijd, en al je haakwerk, blijft er gewoon geen tijd over voor borduren! Fijn weekend!

   Verwijderen
 6. Leuk dat jij ook weer aan het borduren bent :)
  Ik geef eerlijk toe, ik moet er echt weer in komen, de borduurstof is niet makkelijk, de draden zijn niet allemaal even dik! Maar het komt goed, net wat je zegt, ook ik ben van de straat :-)
  Fijn weekend, Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben nog niet eens begonnen hoor. Kwam het laatst tegen, en omdat we nu ein-de-lijk wat rust krijgen op het werk, krijg ik ook de rust om er weer lekker voor te gaan zitten.
   Succes ermee, en jij ook een fijn weekend!

   Verwijderen
 7. O ja ik zal je ook aan het lijstje toevoegen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik weet het nog van dat borduurkoffertje... Wat was je enthousiast! Jammer dat het borduren niet altijd zo wil, het is zò leuk...
  Hopelijk komt er weer een tijd dat je het kunt afmaken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ha, dat je dat nog weet! Ik heb het even teruggezocht, wist nog wel dat het zo goedkoop was (maar 1,95) en het kon dus niet anders dan dat ze de schat onderin niet hadden gezien, of niet hadden begrepen dat iemand daar nog iets mee zou kunnen.
   Zoals ik net al bij Anita aangaf, er is eindelijk wat rust op het werk gekomen, en ik durf het binnenkort wel eens te proberen. Maar met mate, ik wil ervan genieten als ik handwerk, en ik niets overbelasten (deze week nog nauwelijks een steek gebreid, mijn ene elleboog wil niet meewerken).

   Verwijderen
 9. Wat een heerlijke kringloop vondst laat je zien Anja,
  zo'n soort handwerkkoffertje met etage heb ik vroeger
  ook gehad. Je hart maakte vast een sprongetjes toen je
  de inhoud zag, mooie onaf borduurwerkjes en veel garen.
  Prachtig het nieuwe dekje dat je geborduurd hebt voor
  je aanwinst. Erg mooi ook je zelf ontworpen borduurlap
  met allerlei borduursels met een verhaal.
  Leuk dat je dit jaar ook meedoet, heb je ook op mijn
  lijstje bijgevoegd.

  Fijn weekend,
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank voor je lieve reactie! Wat leuk dat we elkaar zo allemaal vinden via Crea2021.

   Verwijderen
 10. Oh herkenbaar zo'n patroontje waarvan je niet meer weet wat het moest worden.
  Zou het een (handwerk)mandje kunnen zijn?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zou inderdaad best kunnen. Ik ben er nog niet toe gekomen om het uit te zoeken, ga ik een keer lekker voor zitten.
   Kom ik er niet uit, maak ik er gewoon een mandje van, want daar houd ik ook van. Dus bedankt voor het meedenken!

   Verwijderen
 11. Leuk dat je ook meedoet Anja, wat een verrassing was dat mandje, en wat erin zat, zo gaaf dat je zo'n ontdekking doet.
  Het dekje dat je geborduurd hebt is mooi zo met die vakjes en verschillende randjes erom heen.
  Je borduurlap wordt ook leuk, met zo een prachtige spreuk krijg je meteen weer zin!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Er komt eindelijk wat rust op het werk, en dat betekent ook rust om te borduren. Ik ga er binnenkort echt eens mee aan de slag.

   Verwijderen
 12. Your work basket is a wonderful surprise ... I like to cross-stitch and I see you're composing a poem ... those subjects ... on your sampler! Nice to meet you here!
  Hugs, Carmela

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welcome to my blog Carmela! Thank you for your nice comment.

   Verwijderen
 13. Wat een fijne kringloopvondst! Kan me voorstellen dat je daar blij mee was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Absoluut blij mee! Ik heb niet al te veel moeite met het aanpassen aan de Corona-maatregelen, maar soms mis ik het kringlopen wel hoor.

   Verwijderen