Volgers

maandag 18 januari 2021

Blue Monday

Wat een bof gisteren, voor de kindjes in ons dorp: waar elders in het land de sneeuw 's morgens al was verdwenen, of door het zonnetje snel smolt, was het hier de hele dag bewolkt en bleef de sneeuw tot halverwege de middag goed genoeg om sneeuwballen te maken en zelfs een sneeuwpop! 

Het is vandaag blue monday, de meest depressieve dag van het jaar. Veel mensen schijnen rond deze tijd wat somber te worden, de feestdagen liggen achter ons, het voorjaar en Pasen laten voorlopig nog op zich wachten, er kan nog een lange, donkere, koude winter aan vooraf gaan. De derde maandag van januari is dan voor veel mensen een soort dieptepunt.
Daar heb ik zelf geen last van, maar ik begrijp best dat mensen zich zo voelen. En met het bijzondere jaar 2020 net achter ons, en nog zoveel onzekerheid over wat er zal kunnen en mogen in 2021, denk ik dat het vandaag voor veel mensen een zware dag zal zijn.

Bij het boodschappen doen vorige week, besloot ik 3 bosjes met tulpen mee te nemen, roze, paarse en witte. Heerlijk om zo een beetje het voorjaar in huis te halen.
Dit boeketje deel ik graag met iedereen, die het moeilijk heeft (vandaag). Ik kan niet je problemen oplossen of je zorgen overnemen, maar ik hoop dat ik je toch een heel klein beetje positiviteit mag geven hiermee. Sterkte!

9 opmerkingen:

 1. Dat was even leuk, die sneeuw.. Maar wel van zeer korte duur. Wel jammer, vind ik.
  Je hebt mooie tulpjes staan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik had me erg verheugd op de sneuuw, maar er lag hier haast niets en de volgendeochtend was het alleen nog op de auto's te zien. Tulpjes zijn geweldig,jouw bos ziet er mooi uit. Mooie kleurencombi. 😍ik heb voor mijzelf geel/rode gekocht. Ze vrolijken het hele huis op.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bijzonder dat het in zo'n klein landje nog zo verschillend kan zijn. Heerlijk hè, tulpjes in huis.

   Verwijderen
 3. Hey Anja,
  Leuke tulpjes. Ik heb niks met blue monday gelukkig. Ik probeer altijd een mooie dag ervan te maken, maar snap wel dat er mensen zijn die er erg last van hebben. Heel vervelend altijd. Wij hebben ook al vrolijke tulpen op tafel staan, een hele bonte verzameling bij elkaar. Ik kijk ernaar nu ik dit type en word er direct vrolijk van :-).
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Fijn dat jij er ook geen last van hebt. Mooi hè, wat zo'n eenvoudige bos tulpen kan doen! Daarom deel ik mijn bos graag met mijn lezers.

   Verwijderen
 4. Dankjewel voor dit mooie bosje tulpen.
  Ja de sneeuw is mooi om naar te kijken, hier was het zondagochtend al weer weg, al zagen we gisteravond nog 2 kleine (20 cm) smeltende popjes staan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Graag gedaan! Vanmorgen lagen hier nog wat hoopjes, maar inmiddels is het allemaal weer groen en bruin in de tuin.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb ook geen last van Blue Monday. En wat leuk voor de kinderen inderdaad dat er nog sneeuw genoeg was voor een sneeuwpop. Hier in de Achterhoek lukte dat niet.

  BeantwoordenVerwijderen