Volgers

zondag 24 mei 2020

ZONdag?

Het is zondag, het zonnetje schijnt al heerlijk, maar de weersverwachting is helemaal niet zo mooi voor vandaag. Er wordt regen verwacht. Kun je je nu nog niet voorstellen, het ziet er buiten prachtig uit.
Gisteren nog in de tuin gewerkt, 's morgens om half 8 liep ik al lekker buiten. Maar goed ook, want later op de dag viel er regen en hagel, en onweerde het.
Zou het vandaag zo'n zelfde dag worden? Ik denk dat ik zo eerst maar even lekker een rondje ga fietsen, het is nu immers nog droog, en je komt nog niemand tegen.
En dan vanmiddag, als het inderdaad gaat regenen, een volgend kussentje gaan haken. We hebben nog allemaal kussenhoesjes die we maakten toen we hier nog niet woonden, en die qua kleur niet meer passen bij het interieur. En gelukkig hebben we nog wel garens liggen in de juiste kleuren (want naar winkels gaan we niet als het niet noodzakelijk is, en garens online bestellen vind ik niks, de kleuren op een beeldscherm kunnen zo anders lijken dan in het echt!).
Afgelopen week haakte ik al een voor- en achterkant voor een kussen.
De kleuren op de onderste foto kloppen beter hoor, geen idee waarom het op de bovenste foto er zo donker uit ziet, nam die foto op een zonnige dag.
En dit is de achterkant, een eenvoudig ruitje, maar leuk om eens af te wisselen
Nou, ik stap op de fiets, fijne zondag allemaal!

19 opmerkingen:

 1. Ook ik stap zo op de fiets naar wel ietsje later. Met oudste een stuk fietsen. Die kan vanaf volgende week weer een dag naar dagbesteding. Masr kan/mag/wil niet met de bus. Dus zal hij 40 minuten mieten fietsen. We gaan de route weer samen met hem fietsen voor de tweede keer. Zodat hij zeker weet vhoe het moet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier geen zon,helemaal bewolkt.Ik fietste in gedachten een
  rondje met je mee en zie de mooie weggetjes, veel schapen,
  bossen en ruimte, prachtige boerderijen en leuke oude huisjes.
  Lekker, zo 's morgensvroeg.Van dochterlief hoorde ik, dat het
  ook in Drenthe weer drukker wordt.
  Fijne zondag,
  Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je omschrijving klopt goed, ik heb onderweg flink wat foto's gemaakt, zal er een blogje aan besteden. En helaas, het wordt in Drenthe weer druk, teveel toeristen die vinden dat ze weer prima onze (bijna Corona-vrije)provincie kunnen bezoeken tijdens het Hemelvaartsweekend.

   Verwijderen
  2. Hier in Overijssel is ook de intocht begonnen.
   Ik begrijp nu beter hoe het op jouw werk is.
   Liep donderdag de supermarkt binnen en werd omringd door een hele groep duitsers die zich aan geen enkele regel hielden.
   Op een gegeven moment werd ik door een heel stel klem gezet.
   Ik kon geen kant meer uit en was straal in paniek.
   Volwassen personeel was er niet alleen drie jonge tieners, waarvan de jongste, van ik schat een jaar of 15, paniekerig achter de kassa zat.
   Niemand aanwezig die in kon grijpen.

   Verwijderen
  3. Jammer dat jij nu ook hebt ervaren hoe het is, als anderen zich niet aan de regels houden. Merkwaardig dat dit juist door Duitsers werd gedaan, in eigen land worden ze zeer beperkt door maatregelen, dan zou je verwachten dat ze in Nederland zich wel netjes aan de regels zouden houden, blij dat ze ons land in mochten en hier meer bewegingsvrijheid hebben.

   Verwijderen
  4. Ja erg raar, temeer dat wij alleen de grens over mogen met mondkapje.

   Verwijderen
 3. Wij hebben vrijdag een heel klein beetje regen gehad en daarna niet meer. Het is nu bewolkt maar volgens de weerapp blijft het vandaag hier ook droog.
  Het kussen is mooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier is het vanmiddag flink gaan regenen, afgewisseld met droge perioden met zo af en toe zelfs het zonnetje, en dan plensde het weer.

   Verwijderen
 4. Hey Anja,
  Lekker gefietst?? Hier is het al een beetje aan het druppen. Wat een leuke kussentjes heb je gemaakt. Heel mooi. Ik ga lekker kaartjes maken en haken.
  Fijne dag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, vanmiddag alweer aan een volgend kussentje gehaakt. Jij lekker bezig geweest met kaartjes (ik vind dat je echt prachtige kaarten maakt!). En ja, heerlijke fietstocht gemaakt, 1,5 uur van huis geweest.

   Verwijderen
 5. mooi kussentje, leuk idee om voor- en achterkant verschillend te doen, dan kun je nog eens wisselen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We houden allebei van afwisseling in het interieur, met 2-zijdige kussentjes gaat dat heel gemakkelijk.

   Verwijderen
 6. Wat een gezellige kussentjes.

  Dat jullie zulk noodweer gehad hebben zeg!

  Wij hadden vrijdag 10 druppels, zaterdag 10 druppels en nu regent het eindelijk al een paar uur gestaag zacht door.
  De tuin heeft het zo hard nodig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gek he, hemelsbreed helemaal niet ver van elkaar vandaan, en dan toch zo'n verschil! Vandaag weer hetzelfde, behalve dat we nu geen onweer hebben gehad. Als ik nu aan de achterkant van de woonkamer naar buiten kijk, zie ik het zonnetje schijnen, maar aan de voorkant zie ik heel donkere wolken naar ons komen drijven, dus er zal vanavond ook nog wel wat vallen. Ach, goed voor de tuin!

   Verwijderen
  2. Gisteren toch ruim een cm gevallen.
   Was heel hard nodig na de aanhoudende droogte.
   Maar het is nog lang niet genoeg.

   Verwijderen
 7. gister wel veel wind maar haast geen regen .. stralende zon de rest van de dag... vandaag wel vanaf smorgens regen.. de wind is gelukkig minder al waait het nog

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wind is hier standaard een stuk minder dan in het westen van het land, merk ik wel.

   Verwijderen
 8. Ik vind de witte kant zo mooi en lieflijk!

  BeantwoordenVerwijderen