Volgers

zaterdag 30 mei 2020

groene kneusjes box

Groene wat? Groene kneusjes box.
Hebben jullie er wel eens van gehoord?
Kijk maar eens op plantje.nl, hier is de link naar de box.

Corona brengt heel wat teweeg, bijvoorbeeld dat er minder mensen naar bloemenwinkels en tuincentra gaan. Het gevolg daarvan is, dat er minder kamerplanten worden verkocht (ja, duh, logisch). Maar tja, de kwekers wisten een paar maanden geleden natuurlijk nog niet, dat ze meer kamerplanten kweekten, dan er zouden worden verkocht. En wat nu te doen met al die planten die niet werden afgenomen?

Nu bleek er al zoiets te bestaan als de groene kneusjes box. Ik had er eerlijk gezegd nooit van gehoord, maar het gaat om een doos met minimaal 8 kamerplanten, waar "iets" mee is, een schoonheidsfoutje of ze staan gewoon al te lang in de schappen zonder te worden verkocht. Het zijn dus een beetje kneusjes.
Door ze bij elkaar te voegen in een box, en die voor een lage prijs te koop aan te bieden, konden deze planten worden gered van weggooien.
Nu Corona heeft toegeslagen, blijven er ook kamerplanten over die helemaal niets mankeren.
En dus besloten ze bij plantjes.nl de box wat aan te passen. De box bevat nu dus ook (gedeeltelijk) kakelverse planten, die direct van de kweker in de box belanden.

Onlangs kwam ik op een blog dit verhaal tegen. Omdat wij ons nog altijd netjes houden aan "blijf zoveel mogelijk thuis" gaan we nog altijd niet naar een tuincentrum, maar we houden erg van (kamer)planten, en hadden nog genoeg plek voor een aantal nieuwe planten.

We keken eens op de website, en besloten de gok wel te willen wagen. Want het is wel een gokje.
Je weet niet welke planten er in jouw box zullen zitten. Maar het zouden 10-12 kamerplanten zijn, die inclusief verzendkosten ons nog geen 25 euro zouden kosten (wat neerkomt op precies 2,26 per plantje).

Het is erg druk, en de verwachte leverdatum was eind volgende week, maar alles verliep veel sneller, en dus kwam ik gisteren thuis van mijn werk met een grote doos vol planten (handig als je een postnl-pakketpunt op je werk hebt ūüėČ).
Wow, 2 lagen met planten troffen we aan in de doos (op de foto hierboven zie je de onderste laag).
Dit zat er allemaal in de doos:
Oké, die foto had wel duidelijker gemogen. Het zijn 11 planten, en we zijn er heel erg blij mee!

Laatst schreef ik over ons voorraam, dat zo hoog is, en waar ik dromenvangers voor haakte (die zijn klaar, nu alleen nog ringen om ze in vast te maken; ben ik ook al online naar op zoek geweest, maar zijn nog niet besteld).
Maar de vensterbank was nog leeg. We hadden al aardig wat kamerplanten, maar eigenlijk zijn die allemaal te breed om in de vensterbank te passen, zonder dat ze door de overgordijnen worden geplet, óf kunnen ze niet tegen het directe zonlicht dat er de hele morgen op schijnt.

Wat zat er in de doos? Zes (vet)planten, allemaal anders en allemaal leuk, die perfect passen in dat raam. Gisterenavond in potten gezet, en wat was dat een leuk gezicht vanmorgen bij het openen van de overgordijnen!

De andere 5 planten hebben ook een perfect plekje gekregen, in de achterramen, in de woonkamer en eentje staat boven op de keukenkastjes (en wat kan 1 zo'n plantje een verschil maken, het ziet er direct anders uit als je nu vanuit de bijkeuken de keuken binnen loopt).

Onze planten zijn absoluut geen kneusjes, ze komen duidelijk stuk voor stuk direct vanaf de kweker.
Wat een bof!

Ik moet er wel even bij zeggen, dat de prijs inmiddels is gestegen. Wij betaalden 19,50 voor de box, nu kost een box 23,95 omdat de vraag enorm is gestegen. Maar ook voor die prijs zou ik nu de box nog willen bestellen, want inclusief verzendkosten betaal je dan nog steeds minder dan 3 euro voor een plantje, dat in de winkel zeker het dubbele kost.

Ik vind het een mooi initiatief, en mooi dat er in verband met Corona nu een gepaste verandering is gemaakt. Mocht je zelf nog kamerplanten willen, en blijf je liever thuis, en wil je kneusjes wel een tweede kans geven? Dan is deze box misschien ook wel een leuk idee voor jou!

Ik wens jullie allemaal een fijn Pinksterweekend!

11 opmerkingen:

 1. Mooie inhoud!
  En plantjes in huis staan altijd erg gezellig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In het vakantiehuisje waar we jaren woonden, hadden we geen plek voor planten, dat misten we enorm!

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Ja, dat vind ik ook. Levende planten weggooien, toch zonde!

   Verwijderen
 3. Wat een bof zeg, echt mooie planten voor een schijntje.
  Onze schoondochter bestelde 3 weken geleden ook zo'n box, ook zij
  kreeg 11 mooie planten. Ze heeft ze met wat accessoires op 2
  planken aan de muur gezet, superleuk!
  Groet, Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het blijkt heel populair op het moment, en met zulke mooie planten voor een schijntje, begrijp ik dat heel goed.
   Wat ik me nu al een tijd af vraag: ben jij Betsy van wolatelier Dian? Daar las ik heel graag, maar helaas staat het blog al lange tijd stil. Misschien gewoon een naamgenoot hoor, maar jullie schrijfstijl komt zo overeen, dat het me niet zou verbazen.

   Verwijderen
 4. leuk hoor.. had er ook van gehoord een paar maanden geleden, maar helaas kan ik hier geen planten kwijt.. had altijd een soort etelages van mijn vensterbanken gemaakt met degehaakte dingen van het seizoen... maar ook dat gaat niet meer.. tommie de kat slaat alles op de grond.. dan maar een poos vensterbanken met niks..hooguit met tommie die er ligt en naar buiten kijkt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vensterbankje met levend goed is altijd leuk, of het nu planten of de poes is, haha!

   Verwijderen
 5. Mooie oogst!
  Ik had er wel van gehoord, maar heb na mijn verhuizing al ruimte te kort voor de planten die ik al had.
  Zou mooi zijn als zoiets ook voor buitenplanten bestond.
  Want die tuinen van mij kunnen nog heel wat hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helaas, op dit moment alleen voor kamerplanten, maar ik zag dat er wel heel veel naar gevraagd wordt op de site, dus wie weet...

   Verwijderen
 6. Mooie plantjes. Mijn moeder heeft ook al eens zo'n soort box besteld.
  Fijne pinkstermaandag.

  Lieve groetjes,
  Emily

  BeantwoordenVerwijderen