Volgers

maandag 10 juni 2019

Tweede Pinksterdag

Jullie hebben vast al door dat het meedoen aan de Sock Madness dit jaar mij heel goed is bevallen.
Ik had al zo vaak gelezen van deelneemsters, dat het zo ontzettend leuk is. Je leert mensen van over de hele wereld kennen, die dezelfde passie hebben als jij, en dat levert echt heel leuke contacten op.
Het is weliswaar een wedstrijd, maar eigenlijk merk je daar niet veel van. Althans, dat vind ik.
Er zullen vast heel fanatieke deelneemsters zijn, maar ik heb de indruk gekregen dat iedereen vooral meedoet voor het plezier.
Als iemand ergens niet uitkwam, of twijfelde of ze wel goed bezig was, dan werd dat heel snel verholpen. Er was altijd wel iemand die uitleg wilde geven, een foto wilde bekijken en uitleggen wat er anders moest enzovoorts. 
Ik heb ook vaak gelezen dat mensen het hele jaar eenvoudige sokken breien, om zich dan eens per jaar te laten uitdagen door de patronen van de Sock Madness. Dan is het een sport om die ingewikkelde patronen tóch te gaan breien, en te proberen dat ook nog binnen de tijdslimiet te doen.
Dat begrijp ik wel.
Ik heb 6 paar sokken gebreid tijdens de SM, waarvan 4 aanpassingen vragen. 
Van die sokken zag je de foto's hierboven al voorbij komen. Het eerste paar vraagt om 1 nieuw been, omdat ik van garen wisselde (in het echt is het contrast tussen de 2 garens goed te zien, maar op de foto's niet, waardoor moderators moeite zouden hebben de sokken te beoordelen).
Het tweede paar heeft een clowns-sok opgeleverd, veeeeel te groot! Daar heb ik nog een leuk nieuwtje over te vertellen, maar dat komt later wel.
Dan de sokken uit de 4e ronde, die af leken, maar waarbij ik een half patroontje te weinig breide bij 1 van de sokken.
En tot slot de rode sokken met kralen. De voeten zijn te lang, en ik twijfel nog wat ik zal gaan doen.
Alleen nieuwe tenen eraan breien, of ze helemaal uithalen. Ik vind ze er niet zo leuk uitzien, te druk met al die patronen, dus wie weet haal ik die zelfs wel helemaal uit.
Maar ik ben daar nog niet aan begonnen,  ik wilde eerst even een eenvoudig paar sokken tussendoor breien. Die liet ik jullie gisteren zien.
In mijn team zit een ontwerpster, Sarah Paine. Zij heeft, tijdens de Sock Madness, de tijd gevonden om een patroon te ontwerpen. Het patroon heet GardenTrellisSocks, genoemd naar die trellis-schermen die je in je tuin kunt zetten.
Weet je wat nu zo ontzettend lief van haar is? Ze heeft al haar teammaatjes een link gegeven, waarmee wij het patroon gratis kunnen downloaden!
De draadjes van de teams zijn in principe te lezen door iedereen die lid is van de Sock Madness groep op Ravelry, en wat gebeurde er binnen 24 uur? Iemand die geen lid was van ons team, en dus helemaal geen recht had op een gratis patroon, had de link op FB gezet!!!
Toch niet te geloven?!
Sarah heeft de link moeten verwijderen, want het is natuurlijk niet de bedoeling dat iedereen gratis haar patroon downloadt. Wij, haar team-maatjes, kunnen via een mailtje aan haar alsnog het patroon krijgen. Voor mij niet nodig, ik vind het patroon zo leuk, dat ik het direct heb gedownload.
Kijk, dit zijn ze:
Dochter vindt het patroon ook erg leuk, en ik ben vandaag begonnen om deze sokken voor haar te breien. Ze koos 2 kleuren garen uit:
Het is een patroon dat vanaf de teen begint, dus helemaal mijn ding!
Ik begin met groen, tot ongeveer halverwege de voet, dan geel, en met het been weer eerst groen en dan geel.
Het begin is er:
We boften vandaag met het weer, de hele dag is het droog gebleven, en het zonnetje wisselde steeds af met wat wolkjes. Een paar minuutjes geleden is het hier gaan regenen, goed voor de tuin, het gemaaide gras kan weer bijkomen, de lavendelstruiken zijn echt enorm groot uitgegroeid (zal later deze week een foto maken) en ik hoef nu niet met de gieter de plantenbakken langs (ze staan er echt ontzettend goed bij!).
Fijne avond allemaal!

6 opmerkingen:

 1. Prachtig patroontjes, die GardenTrellisSocks, fijn, dat je het
  patroon al hebt voor iemand het al weer zo nodig onterecht moet
  plaatsen!
  Je streepkousen vind ik ook erg leuk, ik zal ook eens op zoek
  gaan naar dit garen.
  Wat betreft je rode sokken, ik zou zeggen snel uithalen en
  mooiere sokken van breien.
  Groetjes, Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Day streepjes garen is Twin Socks van Lang Yarns. Ik kocht het in Luxemburg maar dat merk is ook in Nederland te koop. En die rode sokken ga ik zeker uittrekken, daar zijn mooiere van te breien. Lekker goedkoop ook, zo heb ik 2 keer plezier van het zelfde garen.

   Verwijderen
 2. Ik kan me voorstellen dat je die rode uit wilt halen.
  Ik vond het toen al net alienpoten.

  Die eerste vind ik wel heel mooi en de laatste gaan vast ook mooi worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb nog geen idee welk patroon ik ga gebruiken voor het rode garen, maar het verdient een leuker patroon dat dit. De sokken voor dochterlief gaan lekker, ik heb de hielen af, nu opnieuw van kleur wisselen voor de benen.

   Verwijderen
 3. dat gedoe met die patronen is altijd en overal een bron van ergenis.
  daarom ben ik dat voor en deel mijn patronen gewoon gratis aan iedereen die er naar googled. rijk en beroemd worden er maar weinigen van en ik gun iedereen het plezier wat ik had met het haken er mee.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel lief van je om dat gratis te doen. Maar er gaat in sommige patronen erg veel tijd zitten, en ik begrijp heel goed dat de ontwerpster er wat voor wil ontvangen. Rijk worden, nee, maar een kleine tegemoetkoming vind ik dan best terecht hoor.

   Verwijderen