Volgers

zondag 23 juni 2019

Tour de France

Ik ben op Ravelry lid van de Tour de France KAL groep. Dit is een groep mensen die houden van handwerken en wielrennen. De groep is ontstaan met het idee om een trui te kunnen winnen. Niet een echte, gewoon voor de lol. Een gele, rode, groene of bolletjestrui. Aan elke trui werd een bepaald doel gehangen, bijvoorbeeld zoveel mogelijk projectjes starten en afmaken tijdens de TdF, of zoveel mogelijk WIP's afmaken, of gewoon lekker handwerken tijdens het kijken naar de Tour, niks geen gehaast, gewoon genieten.
Uiteraard ben je ook vrij om zelf een bepaald doel te bepalen.
Ik deed al vaker mee, en voor dit jaar heb ik mijn doel al bepaald: ik ga de sokken die ik heb gebreid tijdens de Sock Madness passend maken.
Dit zijn ze. Het meest linkse paar past perfect, ga ik dus niets aan veranderen. Het paar daarnaast is ook helemaal goed (behalve dan de kwaliteit van het garen!).
Het rode paar ga ik uithalen.
Het okergele paar, daar ben ik nog niet over uit. Misschien passend maken, eens vragen of dochter ze wil. Ik vind de kleur garen erg mooi, maar ben niet weg van het patroon.
De zalmkleurige sokken is een verhaal apart, de ene is veeeeel te lang geworden doordat ik een leesfout maakte, dus die moet aangepast. Ik heb daarmee trouwens wel een prijs gewonnen tijdens de Sock Madness, maar dat vertel ik later nog wel eens.
De andere sok hoeft maar een klein stukje ingekort.
En het paar dat overdwars ligt? Daarvan moet 1 been opnieuw. Ik twijfel of ik alleen een stuk been zal breien, en dan aan de sok zetten, maar ik denk dat dat niet onzichtbaar te doen is. Dus waarschijnlijk ga ik 1 sok helemaal opnieuw breien.
Ik heb nog even de tijd om precies te bedenken hoe en wat ik ga aanpassen, de Tour begint 6 juli.
Zijn jullie wielerfans?

6 opmerkingen:

 1. Ik wil je ook wel gaan volgen op Raverly, probeer daar meer actief te zijn, maar dat lukt nog niet zo ;) maar dan heb ik wel je naam nodig (denk ik) Wij kijken wel naar de tour maar niet meer zo frequent als eerst. Veel plezier met kijken en breien :) Groetjes Anita

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn Ravelrynaam is paarsedraad. Dat is ook de naam van een blog dat ik eerder had. Handwerken loopt als een rode draad door mijn leven, maar paars is mijn lievelingskleur, vandaar dat het paarsedraad werd.

   Verwijderen
 2. Hier wordt graag wielrennen gekeken op tv. Mijn man fietst zelf ook nog veel.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En jullie ontvangen ook nog steeds regelmatig gasten die wielrennen en bij jullie overnachten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. (dit was dus een reactie op Marthy, zoals jullie zullen begrijpen)

   Verwijderen
 4. Voetbal, tour de france etc zijn aan mij niet besteed.

  BeantwoordenVerwijderen