Volgers

woensdag 26 juni 2019

zomaar een zonnige dag

Kijk toch eens hoe de lavendel het naar de zin heeft. Half 7 in de ochtend, en in afwachting van het zonnetje om op hun bolletje te gaan stralen.

Het enige nadeel van de zomer, vind ik de stekende insecten. Ja, ik spuit me echt wel in met een product met hoog deet-gehalte. Nee, ik zit niet te wachten op een discussie of dit nu wel of niet goed voor het milieu is. Als ik dat niet deed, zou ik zo ongeveer van top tot teen worden lek geprikt. Het helpt misschien voor 90-95% tegen de steken, helaas weten de stekers me toch af en toe te prikken. Op soms heel lastige plekken. Zo heb ik nu een bult precies in het midden van mijn hand, aan de binnenkant! Hoe bedenkt zo'n beestje het! Als ik op zo'n moment mijn hand dicht knijpt, is hij/zij ten dode opgeschreven!
Ik heb nog even lekker alle ramen tegen elkaar open staan, kan er koele lucht naar binnen stromen.
Straks de boel weer dicht, om de warmte buiten te houden.

Gisteren stond er bij dochter op de app: het wordt morgen 8 graden kouder dan vandaag! Dat houdt in dat er voor vandaag 26 graden wordt verwacht. Heerlijk, en ik denk voor de meeste mensen beter uit te houden dan boven de 30 graden.
Ik ga vandaag weer lekker genieten van de warmte. Voor iedereen die het minder fijn vindt: sterkte en houd je gemak, veel drinken en weinig doen!

2 opmerkingen:

  1. Heerlijk hier ook alles tegenelkaar open. Het was hier 31 graden binnen🙄. De hond lag alleen maar suf met haar bekkie open op de grond. Ik kan er ook niet goed tegen. En aangezien ik nog steeds niet veel kan en mag doen.... (Ik heb een abonnement op het zwembad maar mag er niet naar toe,) baal ik een beetje. Maar ja zo kom ik wel verder met mijn zomertopje breien. Elke keer een kwartiertje zitten en even breien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. tis vandaag ook weer 32 graden... maar die paar graden minder was heerlijk afgelopen week !
    gelukkig geen last van muggen hier. wel vliegen !

    BeantwoordenVerwijderen