Volgers

woensdag 3 maart 2021

yarn chicken

Jullie zien het, ik ben een trui aan het breien van de bordeauxrode Cool Wool Melange die ik eerder al liet zien.

Het is een lastige kleur om op de foto te krijgen, hieronder kun je de kleur beter zien.

Ik nam dit garen over van een Raveller, je zou nog geen 8 bollen nodig hebben voor een trui in mijn maat.
Omdat ik niet houd van een trui in 1 kleur breien in tricotsteek, kocht ik 9 bollen van haar, dan zou ik er een patroontje in kunnen maken, en toch ruim voldoende garen hebben. Misschien een kabeltje of zo?
Maar toen ik een proeflapje maakte om te zien hoe een bepaalde kabel er in dit garen uit zou zien, ging het wel heel snel met de bol garen. Hm, met die kabel zou ik niet gaan uitkomen met het garen dat ik had.

Ik probeerde nog een ander patroontje

maar dat vond ik er uiteindelijk niet zo leuk uit zien. En opeens wist ik het: ik zou een heel simpele schuine "streep" breien, die kost nauwelijks extra garen, daarmee zou ik wel gaan uitkomen met het garen.
Haha, nou, hebben jullie wel eens de term "yarn chicken" gehoord? Dat betekent dat je iets aan het maken bent, maar (bijna) vanaf het begin twijfelt of je wel gaat uitkomen met je garen.
Dat overkomt me nu!
Ik brei de trui van onder naar boven, in het rond, heb inmiddels gesplitst voor de mouwen, en vroeg me toch af of ik het wel zou redden met het garen. Dus eerst maar de mouwen opgezet, en het lijkt er op dat ik het garen...of toch niet?! 
Maar flink door breien de komende dagen, des te eerder weet ik het, haha.

 

15 opmerkingen:

 1. Oei, dat is altijd spannend hè, je zal toch maar een halve bol
  te kort komen.Dan misschien maar 3/4 mouwen, al vind ik dat zelf
  niet lekker in een trui.
  Succes verder!
  Groetjes van Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee, ik houd niet van 3/4 mouwen, dus dat is geen optie. Degene van wie ik het garen kocht, heeft volgens haar Ravelry-page nog een aantal bollen met hetzelfde verfbad, dus als ik echt niet ga uitkomen, kan ik haar altijd vragen of ik nog een bol kan kopen. Maar misschien valt het allemaal wel reuze mee, moet naar gewoon lekker door breien, des te eerder weet ik het.

   Verwijderen
 2. Spannend!
  Je bent een mooi patroontje aan het breien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dank je, eenvoudig maar net genoeg om het breien niet saai te laten worden.

   Verwijderen
 3. Reacties
  1. heel lastig om de kleur goed op de foto te krijgen, vandaag bewolkt, misschien nog maar eens proberen.

   Verwijderen
 4. Ik wist niet dat yarn chicken dat betekende... Maar het is wel spannend hoor, had je nu maar nog wat extra bollen over genomen.
  Aan de andere kant is dat gepuzzel en passen en meten ook wel weer een uitdaging. Het gaat hoe dan ook vast goed komen. Ik vind de kleur van het garen heel erg mooi; diep en warm!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. inderdaad een hele diepe, warme kleur, en passend in mijn kleurenpalet. Zoals het er nu uit ziet, met de panden bijna af, verwacht ik dat ik wel uit ga komen, maar ik weet het pas zeker als de trui af is...

   Verwijderen
 5. Ha, ik dacht dat het een heel andere betekenis had. Iets van verslaafd zijn aan wol/garen/draad ;)
  Maar wat een mooie kleur is dit! En de schuine streep is mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Yarn chicken, ik ken het en het voelt niet fijn hé! Met een trui van onder naar boven is het ook niet mogelijk om te smokkelen met de lengte; moedig dat je het toch hebt aangedurfd! Ik hoop voor je dat je genoeg hebt (al las ik hierboven al dat je misschien nog bij kunt bestellen; dat geeft toch iets rust ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eén van de redenen waarom ik zo graag topdown brei, naast dat je tussendoor gemakkelijk kunt passen, kun je de lengte altijd een klein beetje aanpassen als je niet uitkomt met het garen.
   Net als dat ik sokken het liefst brei vanaf de teen, geen naad bij je tenen en je komt altijd uit met je garen, een toertje meer of minder geeft dan niets.

   Verwijderen
 7. Wat mooi!
  Ik ben ook een trui aan het breien maar er zit een patroon in de wol zelf, garenverloop, en het klopt niet helemaal. Ik heb er een stuk uit moeten halen en dat is bijna een halve bol.... En nu zit ik ook vast, Durf bijna niet verder te breien. Brei niet zo snel als jij. Eerst het achterpand gedaan. Toen de mouwen, want die moeten hetzelfde zijn. Heb ik daar een fout in gemaakt. Grrrr. En het is ook moeilijk uit te halen garen. Ben bang dat het een mislukkeling gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In zo'n geval zou ik zeggen: leg het even opzij, ga aan iets werken wat je plezier geeft, en op een later moment pak je dit weer eens op, soms gaat het dan opeens helemaal goed, soms is het gewoon gedoemd te mislukken helaas.

   Verwijderen
 8. oww een wedstrijd met jezelf en het garen.
  ja dat heb ik ook wel eens.. maar heb het nooit zo benauwd, want dan haak ik gewoon in een afstekende kleur verder ... niemand weet toch dat dit eigenlijk niet hoort !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb je gelijk in, ik maak zelden kleding van 1 kleur, vind ik te saai, maar nu wil ik het graag toch een keertje doen. De panden zijn inmiddels af en aan elkaar gezet, de mouwen zijn ongeveer tot de ellenboog, en ik verwacht dat ik het ga redden.
   Hm, ik leerde vroeger op school toch echt elleboog, maar volgens autocorrect schrijven we tegenwoordig een n ertussen?!

   Verwijderen