Volgers

zondag 28 februari 2021

Dank je wel Reina! Toeval bestaat niet!

 De zaterdag begon hier wat aarzelend, het zonnetje zat nog een tijdje verstopt achter de wolken, maar aan het einde van de ochtend brak de lucht open. Maar al had het gisteren pijpenstelen geregend, mijn dag kon al bij voorbaat niet stuk!

Zo'n anderhalve week geleden, op de verjaardag van mijn dochter (toeval bestaat niet!), kreeg ik een mailtje van een lezeres van mijn blog, Reina. Ze schreef me dat ze gaat verhuizen naar een kleinere woning, en vroeg zich af of ik misschien belang zou hebben bij een aantal onafgemaakte breiwerken die ze nog had liggen. Ze vond het zonde om ze weg te gooien.
Wat ontzettend lief dat ze aan me dacht! Ik vroeg haar om foto's en die stuurde ze me op. 
Nou, daar werd ik blij van, mooie breiwerkjes van mooie garens. We spraken een prijs af, en bespraken hoe we ervoor zouden gaan zorgen dat het breiwerk bij mij zou komen.
Ik stelde voor dat ze het zou opsturen, en uiteraard zou ik dan de verzendkosten voor mijn rekening nemen. Maar Reina schreef dat ze regelmatig op pad zijn door het land, en wie weet kwam ze wel een keer bij mij in de buurt.
Hoe lief, ze wilde zelfs de moeite nemen om het bij mij te brengen! Maar tegelijkertijd, we hebben te maken met Corona, en wetende dat ik niet behandeld zal/kan worden als ik besmet raak, betekent dat ik heel erg voorzichtig ben met contacten. Normaal gesproken, zonder Corona, zou ik haar hebben uitgenodigd om op de koffie te komen, mocht ze een keer in de buurt zijn. Maar nu durf ik dat niet.
Gelukkig had Reina daar alle begrip voor. Zelf vind ik het nogal ongastvrij overkomen als iemand iets bij je komt brengen, en je laat die persoon niet binnen in je huis, maar Reina had er alle begrip voor.
Ik gaf haar mijn adres, en, zoals ik al schreef, toeval bestaat niet! Ze woont in Noord-Brabant maar zou zaterdag naar Drenthe komen. Sterker nog, ze ging naar vrienden in een dorpje dat zo ongeveer naast ons dorp ligt! De afspraak was snel gemaakt, Reina zou bij mij langs rijden, we zouden geld en garens aan de deur uitwisselen. 
Gisteren was het zover, vooraf kreeg ik een app-je hoe laat ze er ongeveer zou zijn, en ja hoor, daar reed een camper de straat in. Ik ben naar buiten gelopen, we hebben eventjes heel kort met elkaar gepraat, en geld en tas uitgewisseld.
Jullie hebben het al begrepen, de breiwerken die ik van Reina overnam, staan op de foto's hierboven.
Ik ben er blij mee, en ja hoor Reina, je gaat hier zeker te zien krijgen wat ik er van maak!
Nogmaals heel hartelijk bedankt, dat je aan me dacht, om je breiwerken aan me aan te bieden, en zelfs de moeite nam om even om te rijden om ze bij mij af te geven.
21 opmerkingen:

 1. En ook daar moet poeslief zich weer mee bemoeien, nu zijn de
  witte sokjes in beeld!
  Fijn zeg, zoveel leuke garens, daar kun je weer even mee vooruit,
  lekkere voorjaarskleurtjes ook.
  Veel plezier met de draadjes, we zien ze nog weleens langskomen.
  Groet, Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja hoor, poes moest er weer bij, kunnen jullie gelijk haar witte pootjes zien. Zal eens zien of ik haar witte buikje ook een keer op de foto krijg.

   Verwijderen
 2. wat fijn.. heb ook eens van iemand een zak vol restjes gehad.. heb er veel dingen mee kunnen maken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heerlijk toch, ik vind het zo zonde als garen in de prullenbak beland.

   Verwijderen
 3. Dat is nog eens leuk! Daar kun je weer mooie dingen van maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ontzettend attent zeg dat zomaar een wildvreemde je dit
  aanbied. Iemand die ziet dat jij daar zeker blij met zal zijn
  dus het kwam precies op de goede plek terecht, geweldig!!!
  En tsja ...... dat moet natuurlijk even door poeslief
  goedgekeurd worden, hahaha heerlijk die poezenkinders.
  Hete is ook zo fijn dat alle garen erbij is zodat je mooie
  projecten kan maken. Ben heel benieuwd welke we het eerste
  te zien krijgen. Ook leuk voor Reina omdat te kunnen volgen.
  Geniet maar heerlijk van zoveel mooie wolletjes...

  Groetjes
  Josephine
  👕🥼👚

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je, ik ga er zeker van genieten. Nu ben ik nog bezig aan een trui, zal ik komende week eens foto's van maken.
   Ik vind het heel attent dat Reina dit deed. We kennen elkaar niet persoonlijk, zij vond het zonde om weg te gooien, en ik vind het heel attent dat ze het mij aanbood.
   Ik heb in het afgelopen jaar eigenlijk best aardig wat garen gekocht, voornamelijk van andere handwerksters, zoals Reina, en ook een aantal mensen via Ravelry. Heel leuk vind ik!

   Verwijderen
 5. O wat is dit leuk, zeg!
  Echt mooi, zo wordt het ook niet weggemikt en jij bent er blij mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is nou het leuke van bloggen... Geweldig dat Reina aan jou dacht!
  Ook dit is kringloop, en waarom zou je het weg gooien als je er een ander blij mee kunt maken?
  Veel plezier met de breiwerken en het garen... we gaan er vast nog meer van lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad het leuke van bloggen vind ik de contacten. Ooit ben ik met bloggen begonnen om het blog als een soort van dagboekje voor mijzelf te laten dienen, en ik was echt verbaasd dat ik reacties kreeg, en volgers, en vaste lezers, maar juist die reacties maken bloggen zo leuk (vind ik). Ik heb wel FB, Instagram, Pinterest, maar daar lees ik vooral bij anderen, het schrijven doe ik vooral hier.
   Tja, ik houd van kringlopen, dat is eigenlijk het enige wat ik nu zo langzamerhand echt begin te missen. Nu al een paar keer garens kunnen overnemen, en dat bevalt me heel goed.

   Verwijderen
  2. Binnenkort mogen we weer op afspraak kringlopen.
   Maar ik denk dat ik nog maar even wacht.
   Wil liever rustig struinen zonder afspraak

   Verwijderen
  3. Ik weet ook niet of de kringloopwinkels er aan mee gaan doen. Als ik zie aan welke voorwaarden een klant bij ons moet voldoen: de klant mag echt niet een beetje lekker gaan rondstruinen in de winkel, het is personal shopping en dat betekent dat er tijdens het hele bezoek een medewerker bij de klant moet zijn. Kringlopen is voor mij op m'n gemakje rondstruinen, zonder dat daarbij een medewerker me op de voet volgt, dus ik ga voorlopig nog maar niet kringlopen.

   Verwijderen
  4. Bij ons gaan ze beide open woensdag.
   Maar heb hetzelfde als jij.
   In een kringloop struin je.
   Je komt er niet met één gericht aankoopdoel.
   En zeker nu het zolang niet gekunt heeft verwacht ik in die enorme kringloop bij mij om de hoek zo een uur of wat zoet te zijn.
   Hij is ook nog helemaal verbouwd en heringericht deze winter.

   Verwijderen
  5. Oei, dan krijg je er echt zin in, om te zien hoe de winkel is geworden. Hoe gaat het daar in z'n werk? Vooraf bellen of online afspraak maken, hoeveel tijd krijg je dan? Want in een grote kringloop, die ook nog eens verbouwd is, ben je natuurlijk niet binnen een kwartiertje uitgekeken.
   Zelf wacht ik voorlopig, zie de besmettingen hier toenemen, dus ik blijf liever thuis, of ga de natuur in.

   Verwijderen
  6. Op afspraak mag je een half uur in je eentje naar binnen

   Verwijderen
 7. Wat heerlijk om via de blog tot deze stap te komen! Leuk dat Reina het kwam brengen, maar gelukkig hielden jullie verstandig afstand al was het natuurlijk jammer dat ze niet gewoon even binnen kon komen...).
  Veel plezier met deze handwerken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt hoor, ik vond het zelf zo ongastvrij overkomen, maar Reina gaf zelf duidelijk aan dat ze daar nu helemaal geen enkel probleem mee heeft. In dat opzicht zal het nieuwe normaal waarschijnlijk nooit echt vanzelfsprekend voelen.

   Verwijderen