Volgers

zaterdag 29 juni 2019

TT-weekend in Assen

Het is TT-weekend is Assen. Dat betekent:
- de hele dag motoren horen, dichtbij en verder weg
- klanten die in allerlei talen proberen uit te leggen dat ze op zoek zijn naar campinggas, batterijen, een zaklamp, een schaduwdoek voor boven de tent, een zeil voor onder de tent, luchtslangen voor compressors, een hamer voor de tentharingen, enzovoorts
- een rooster wat lastig rond te krijgen is, omdat bijna elke collega wel graag vrij is dit weekend

Wat betreft dat laatste: de TT is voor Assen wat carnaval is voor Brabant. Maar in tegenstelling tot Brabantse filialen, die tijdens de carnaval van ons hoofdkantoor toestemming krijgen om dicht te zijn, zijn wij gewoon alle dagen open. Want op ons hoofdkantoor denkt men dat al die bezoekers vast een leuk bedrag gaan besteden bij ons in de winkel. Nou, dat valt bijzonder tegen, van de TT worden wij niet rijk! En dat zouden ze toch zo langzamerhand op ons hoofdkantoor ook wel door moeten hebben.
Bovendien is er niemand in Assen of omgeving, die bedenkt om dit weekend naar een bouwmarkt te gaan. Ze gaan 's avonds/'s nachts uit, slapen overdag lang uit en gaan dan 's middags alweer de stad in. De winkels zien ze volgende week wel weer!

Omdat ik helemaal niets heb met motoren en/of het uitgaansleven van de stad, word ik altijd ingeroosterd in het TT-weekend. Zo kunnen anderen vrij zijn. Vind ik helemaal prima hoor. Dus gisteren werkte ik de middag/avond, en vandaag werkte ik ook de hele dag.
Zoals verwacht, geen drukte, en de klanten die kwamen deden alleen kleine aankopen. Ach, dit is in onze jaarbegroting ingecalculeerd. Wel zijn de klanten stuk voor stuk goed gehumeurd, ze hebben een gezellig weekend, of ze nou wel of niet naar de wedstrijden gaan kijken, het is een vrolijke boel.
Vandaag ook heel wat zwembaden en ventilatoren verkocht, logisch als het boven 30 graden is!

Vannacht wordt een tropische nacht, veel sterkte voor iedereen die daardoor moeilijk slaapt!

4 opmerkingen:

 1. We reden er vannacht langs.
  Bijna surrealistisch, al die tentjes op een kluitje en de rook van BBQs tegen de nachtlucht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, het is best bijzonder om te zien, al die tentjes op campings en weilanden, en ook al die motoren.

   Verwijderen
 2. Ik hou niet van herrie dus ik ben blij dat ik niet in de buurt van Assen woon.

  BeantwoordenVerwijderen