Volgers

zondag 9 juni 2019

Op een mooie Pinksterdag...

... zit ik heerlijk buiten, in het zonnetje. Het belooft een mooie dag te worden! Het zonnetje doet al erg haar best.
Gisteren was het eerder een herfstdag. Veel regen, veel wind. Ik draaide een was, en hing die op aan de lijnen onder ons afdak, en op een droogrek, wat ik op het overdekte terras zette. Ondanks de hoge luchtvochtigheid, was vanmorgen alle was al droog. Die hangt en ligt inmiddels alweer in de kast.

Vanmorgen een volgende was gedraaid, en die hangt nu te drogen. Die zal vanmiddag dan wel droog zijn, net als het gras, dat ik vanmiddag wil maaien.

En verder? Verder wordt het vandaag een lekker rustig dagje freubelen. Dochterlief zal waarschijnlijk wel aan het schilderen gaan (ze is momenteel veel portretten aan het schilderen, deels omdat ze dat gewoon leuk vindt om te doen, deels omdat ze daarmee haar techniek in precisie-schilderwerk traint).

En ik ga een paar sokken voor haar breien. Oh wacht eens, ik heb jullie mijn kniekousen nog niet eens laten zien!
Herinneren jullie nog de bol wol?
Ik had voor de Sock Madness een aantal bollen wol in 2 gelijke delen verdeeld, zodat ik die startklaar had liggen. Maar eigenlijk vond ik voor de meeste patronen van SM effen gekleurd garen beter uitkomen. Het is bij de SM tenslotte belangrijk dat de moderators op je foto's goed kunnen zien of je wel alles volgens patroon hebt gebreid.
Dus deze wol was blijven liggen.

Na alle patronen van de Sock Madness was ik wel toe aan een eenvoudig patroontje.
Ik begon bij de tenen, Judi's Magic Cast On blijft toch echt mijn favoriete manier van sokken opzetten. Geen naad bij de tenen vind ik wel zo fijn. En breien vanaf de teen houd ook mijn voorkeur, omdat je niet bang hoeft te zijn dat je net niet uitkomt met je garen.

Een eenvoudig streepje van 1av-1re-1av en dan 4 recht. Het garen breit erg prettig. Goed getwijnd, geen gedoe met steeds je naald in de draad steken.
Meestal brei ik sokken. Maar toen ik de boorden op de juiste lengte had voor een paar sokken, besloot ik dat ik deze keer kniekousen zou breien. Het is best een specifiek kleurverloop, en dat maakt het lastig om restjes op een leuke manier te gaan verwerken in een ander paar sokken.
Bovendien voelt het garen wel warm aan, dus een paar kniekousen voor de winter zou niet verkeerd zijn van dit garen.
Nu zijn bij de meeste mensen, en ook bij mij, de enkels een stuk smaller dan de kuiten. Je kunt er dan voor kiezen om steken te meerderen, maar dat vond ik in dit geval niet zo leuk, dan zouden de banen van rechte steken opeens een stukje breder worden. Dus besloot ik hetzelfde aantal steken te houden, maar gewoon verder te breien met een dikkere maat breinaald.
Haha, ik heb sockblockers, maar ja, die zijn bedoeld voor sokken! Dus toen ik ze in de kniekousen deed om ze op te spannen, hield ik aan de bovenkant een stuk been over.

Toen ik het garen in 2 gelijke delen had gewikkeld, bleef er nog een stuk garen over. Dat liet ik op de bol zitten, aan de 2 gelijke bollen zou ik genoeg hebben voor een paar sokken. Maar nu ging ik dat restant dus toch gebruiken. Was wel benieuwd hoe veel er op dat restant nog in 2 gelijke bollen was te verdelen. Nou, alles! Het garen heet niet voor niets Twin Socks. Al wat er is overgebleven zijn deze 2 stukjes:
De weegschaal verspringt niet eens als ik ze erop leg. Voor het idee van hoe weinig het is, legde ik er even een 5-cent muntje bij.

Het was de eerste keer dat ik dit garen gebruikte, het is me heel goed bevallen, dus als ik het ooit weer eens ergens tegenkom, zal ik er zeker nog wel een keer een bol van kopen.

Fijne zondag allemaal!


2 opmerkingen: