Volgers

donderdag 20 juni 2019

garen afgekeurd

Herkennen jullie deze sokken?
Het zijn de Smock Madness sokken, een patroon uit de Sock Madness serie van dit jaar.
Ze zijn 3 maanden oud. Ik heb ze een aantal malen gedragen, het is een fijn model sok. En ik heb ze ook al wel een paar keer gewassen, handwas.
Nu zien ze er zo uit:
Ongelofelijk! De hielen zijn al helemaal vervilt, en bij de bal van de voeten worden de sokken nu al dun! Ik heb nog wel wat restjes, dus ik kan de sokken onder de voet wel verstevigen door ze te mazen, maar dit heb ik werkelijk nog nooit meegemaakt!
Ik gebruikte al wel eerder Lana Grossa Meilenweit garen, en was daar altijd erg tevreden over voor wat betreft de kwaliteit. Dit is Americano, en die ga ik dus nooit meer kopen! Wat zonde zeg.
10 opmerkingen:

 1. Dat is jammer zeg!
  Ik wwet van mijn oma dat ze soms de voet opnieuw beide omdat de gaten in de tenen en de hiel niet meer te repareren waren. Dat had ze dan al vele malen gedaan. De boord was dan meestal nog goed en omdat ze sokken breien zo veel werk vond,met 10 kinderen, deed ze het zo.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Groot gelijk had ze, ze had genoeg te doen met zo'n groot gezin. In die tijd was er niet veel keuze in garen, kleding maakte en verstelde men ontelbare keren omdat er vaak geen geld was voor nieuw.

   Verwijderen
 2. Reacties
  1. Zeker, het was ook best duur garen dus ik baal er wel van

   Verwijderen
 3. Wat jammer van die mooie sokken, dat zou toch niet mogen na
  3 maanden, sommige sokken blijven jaren goed.Misschien iets
  mis gegaan bij de productie? Maar ja,daar heb jij nu niks aan.
  Groetjes, Betsy

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het zou natuurlijk kunnen dat er een productiefout in zit. Op Ravelry kun je wel zien met hoeveel sterren mensen dit garen waarderen, maar daarbij geef je antwoord op vragen over of het tijdens het breien pluist, de draad split enz. Over de duurzaamheid achteraf kun je geen beoordeling plaatsen.
   Misschien toch eens googlen op het batchnummer? Ik heb de band nog, dus wie weet valt er iets over te vinden.

   Ik heb sokken die wel 8 jaar oud zijn en er nog prima uit zien. Over de sokken die ik tijdens mijn eerste sokkenbrei-jaar heb gebreid was ik achteraf natuurlijk niet tevreden, dus ik heb toen een aantal paren uitgehaald en er nieuwe sokken mee gebreid. Dat garen is dus twee maal gebruikt voor breien en is een keer uitgehaald, en toch zien al die sokken er, na jaren dragen en wassen, nog prima uit. Dit heb ik gelukkig niet eerder meegemaakt en hoop dat het gelijk ook mijn laatste keer zal zijn.

   Verwijderen
 4. Balen zeg! Vooral omdat je er tijd en moeite in hebt gestoken om ze te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. een mailtje naar de fabrikant met een foto erbij? proberen kan altijd, nee heb je, ja kun je krijgen, etc.
  Berber

  BeantwoordenVerwijderen
 6. zonde !!!! sokkengaren is best duur !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad, het was beslist geen goedkope bol, dus ik baal er behoorlijk van. Dat garen koop ik nooit meer!

   Verwijderen