Volgers

maandag 24 juni 2019

het is zomer dus ik haak

Ik houd heel erg van breien, maar in de zomermaanden haak ik ook altijd graag.
Bovenstaand bolletje had ik nog liggen, zat ooit in een zak met diverse bolletjes garen, die ik kocht in een kringloopwinkel.
Het is op de foto niet te zien, maar er zit een klein glittertje in het garen.
Leek me leuk om daarmee een randje te haken langs de hals van een t-shirt. Of misschien wel in een shirt met v-hals een driehoekje te haken, lekker luchtig.
Maar ja, ook al is het garen o.a. in mijn lievelingskleur paars, ik had geen enkel shirt in de kast ligt waar het goed bij kleurde. En om nou een shirt te gaan kopen om daar een randje aan te kunnen gaan haken, gaat me echt te ver.
Het garen is paars/roze/heel lichtgrijs. Het lijkt op de foto misschien wit, en witte shirts heb ik wel, maar nee, daar past het ook niet bij.
Ander plannetje bedenken dus.

Ik pakte er eens wat andere garens bij...
...en ik ging aan de haak. Ik zette wat op, en haalde weer uit. Zette wat op, en haalde weer uit.
Dit ziet er niet uit, maar als je het opspant krijg je dit:
Ik ging een beetje dingetjes uitproberen. Geen patroon, geen vooraf vaststaand idee, zomaar lekker aan de haak, en ik zie wel hoe het er uiteindelijk uit gaat zien.
Nee, ik was geen feestslingers aan het haken!
Mijn idee was om een luchtig bolerootje te haken, wat ik dan over een t-shirt of mouwloos hemdje zou kunnen dragen. Maar het werd allemaal niet zoals ik in gedachten had.
En dan is het voor heel simpel: dan trek ik alles weer uit!

Geeft niks, ik ben lekker creatief bezig geweest, en het uitgetrokken garen komt wel weer bij iets anders van pas.

Genieten jullie ook zo van de zomer? Ik vind het heeeeerlijk!!! Door de hoge temperaturen zijn mijn spieren lekker soepel, waardoor ik veel makkelijker beweeg. En ik ben bijna pijnvrij! Hoe heerlijk is dat?! Dus van mij mag dit mooie weer nog wel een hele tijd aanhouden.
Voor iedereen die minder goed tegen de warmte kan: begin al vroeg met de klusjes die beslist gedaan moeten worden, zodat je later op de dag je rustig kunt houden. Vergeet vooral niet om goed te blijven drinken. Houd ouderen en dieren een beetje extra in de gaten. En bedenk: ook al verandert het klimaat in Nederland, de dagen waarop het in ons koude kikkerlandje boven de 25 graden uit komt, zijn maar een klein deel van de 365 dagen die elk jaar telt! 

13 opmerkingen:

 1. Wat een lieve kleurtjes. Geniet van het weer en bescherm je goed tegen de zon.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, lief he, die kleurtjes. Inmiddels allemaal weer bolletjes, maar ik ga er wel weer een keer iets anders mee bedenken.

   Verwijderen
 2. Ik geniet er absoluut niet van.
  Mijn favoriete temperatuur ligt rond de 20°.
  Met deze hitte kan ik niets.

  Ik vind je eerste bloemetjes juist leuk.
  Opgespannen zijn het meer ijskristallen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ijskristallen, ja, nu je het zegt zie ik dat er ook wel in.
   Houd lekker je gemak, en bedenk, de hitte duurt relatief kort in Nederland, dus even niets doen is niet erg.

   Verwijderen
  2. Het gaat voor mij wel ietsje verder dan dat.
   Ik ben er echt hondsberoerd van.
   Ik ben niet één van die mensen die jouw gezondheidsklachten niet serieus neemt.
   Zou het dus waarderen als je die van mij ook niet bachataliseerd.

   Verwijderen
  3. Ik kan alleen maar een hartstilstand oplopen.
   Maar ja dat stelt natuurlijk niet veel voor.

   Verwijderen
  4. Marlien, ik bagatelliseer absoluut niets! Zeker niet iemands gezondheidsklachten. Dat jij dat zo ervaart betreur ik oprecht!
   Dat is absoluut niet mijn bedoeling! Dat juist met die warmte eerder deze week 112 urenlang niet bereikbaar was en er geen goed alternatief werd geboden, daarover maakte ik me oprecht zorgen. Juist om mensen zoals jij, voor wie de warmte levensbedreigend kan zijn. Als ik schrijf dat even niets doen niet erg is, is dat meer vanuit de aard van het beestje, ik heb namelijk zelf een enorm schuldgevoel op de momenten dat ik eigenlijk absoluut niets kan, alles uit mijn handen valt, ik als een oud vrouwtje voorover gebogen voort strompel, en dan niet de keuze kan maken: ik ga nu even "lekker" niets doen, gewoonweg omdat ik niet wil en kan toegeven aan mijn ziekte. En juist daarom wens ik een ander toe, dat hij/zij zonder enig schuldgevoel zich wel kan aanpassen aan zijn/haar ziekte. Ook al is dat niet vrijwillig maar gedwongen, omdat je hondsberoerd bent en je hart het heel zwaar heeft. Ik wens je de komende dagen veel sterkte, en hoop dat je je snel weer wat beter voelt.

   Verwijderen
 3. Wat is het leuk geworden! Ik ben benieuwd: waarom haak je juist ook graag in de zomer?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik maak graag kledingstukken, in de winter zijn dat vooral gebreide truien en vesten, het hele jaar rond sokken en in de zomer luchtige kleding. Die haak ik dan liever, omdat ik dan open haakwerk kan maken. De voorkeur voor haken komt dus door wat ik haak, niet omdat het zomer is (ik zou het ook kunnen omdraaien, en in de winter zomerkleding kunnen haken, maar dat voelt minder logisch).

   Verwijderen
 4. Leuke bloemetjes! Ik ben ook blij met het weer. Op mijn werk klagen ze steen en been. Als ik dat zou doen in de wintermaanden (die duren in Nederland 9 maanden vind ik, ben een koukleum) zouden ze zeggen dat ik niet zo moet zeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zo herkenbaar!!! Anderhalve week geleden liepen er al collega's te zuchten en te steunen bij het vooruitzicht dat er warm weer werd aangekondigd. Ik liep toen nogal kreupel door een fibro-aanval, en toen ik tegen een collega zei dat het wat mij betreft direct 30 graden mocht worden omdat dan mijn spieren sneller uit de knoop zouden springen, kreeg ik een sneer dat dat nogal egoïstisch van mij was. Gelukkig is dat collegaatje deze week voor het laatst bij ons aan het werk!
   Wat jij zegt over de wintermaanden is wat ik bedoelde met die paar dagen per jaar boven de 25 graden, de rest van het jaar zouden jij en ik kunnen gaan klagen over het weer, maar dan zijn wij opeens de zeurpieten! Ik ben ook een koukleum hoor, voor mijn geen teenslippers haha, ik draag namelijk altijd sokken!

   Verwijderen
 5. mijn voeten zijn zonder kramp en pijn in gewrichten is ook weg... maar mijn knieen blijven raar doen en pijnlijk bij opstaan.. zitten gaan en zo..lopen gaat steeds minder ook met deze hitte..maar ik vrees deze winter als alles weer meer pijn gaat doen !
  maar ach.. we gaan gewoon door, zeuren hou ik niet van !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dapper hoor! Heerlijk toch, dat de pijn weg is! Jammer dat je knieen niet willen meewerken, sterkte!

   Verwijderen