Volgers

dinsdag 2 juli 2019

Zomervakantie

Afgelopen vrijdag was de laatste stagedag voor mijn dochter. Gisteren had ze haar presentatie voor het excellentie-programma (die werd beoordeeld met een negen!).
Vandaag begint haar zomervakantie.
En nee, dat betekent niet uitslapen en lui rondhangen. Dat betekent de wekker wat later kunnen zetten dan tijdens haar stage. Ze gaat vanaf vandaag een paar weken werken bij het bedrijf waar ze stage liep. Als bijbaantje voor de zomer dus. Omdat de eigenaar van het bedrijf zo ontzettend tevreden over haar is, heeft hij haar niet alleen een vakantie-baantje aangeboden, maar ook kan ze haar eindstage volgend jaar bij datzelfde bedrijf doen, en heeft ze daarna een baan aangeboden gekregen! Hoe fijn is dat!
Dat ze vandaag wat later kon opstaan is toeval, de locatie waar ze vandaag werkt is pas "laat" toegankelijk. Tussen haakjes, want ze gaat vandaag om half acht aan het werk in plaats van zeven uur!
Ik ben trots op haar. Trots dat ze zo goed is bevallen op haar stage, dat ze het zo ontzettend goed doet op haar opleiding, dat ze ondanks haar vermoeidheid doorzet en niet op geeft, maar vooral trots op de persoon die ze is.
Vanavond heeft ze met een aantal vriendinnen een barbecue, om de afsluiting van het schooljaar te vieren.
Heerlijk om te mogen zien en meemaken hoe zij haar plekje vindt en geniet van haar leven!

12 opmerkingen:

 1. Wat heerlijk dat het zo goed gaat met haar. Ik kan me voorstellen dat je erg trots bent., Zo fijn om je kind zo te zien groeien en te weten dat ze een goede beslissing heeft gemaakt om deze opleiding te gaan doen. Genieten hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze heeft hiervoor een andere opleiding gedaan die totaal anders uitpakte dan op open dagen werd verteld, nu heeft ze de voor haar perfecte opleiding gevonden, gelukkig maar.

   Verwijderen
 2. Wauw, zelfs al een baan aangeboden gekregen, wat heerlijk zeg! Dat geeft toch een gevoel van zekerheid! Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, dat hoor je maar zelden en zeker niet als je nog een half jaar terug de klas in moet.

   Verwijderen
 3. Dat is allemaal positief nieuws.
  Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn voor je dochter, zo je toekomst tegemoet gaan met een
  baan in het vooruitzicht.
  Dan ben je als moeder zeker zo blij.
  Heeft die slaaptest nog iets opgeleverd of nog steeds niet bekend?
  Wij kampeerden dit weekend in Anderen en heel Rolde was in de
  ban van de TT, gelukkig kregen wij niet veel mee van al dat
  motorgeweld, alleen wat lawaai van de races af en toe, maar
  niet erg hinderlijk.
  Groetjes uit het prachtige Drenthe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Anderen, prachtig! En ja, Rolde staat elk jaar op de kop tijdens de TT. De slaaptest heeft opgeleverd dat haar lichaam voldoende heeft aan 8 uur slaap, en zij een prima slaapritme heeft (diepe/niet-diepe slaap afwisselen), maar dat haar lichaam om onverklaarbare redenen 12 uur in slaap wil blijven. De medische wetenschap is nog niet in staat om dit te verklaren.
   Inmiddels is er een andere test gestart. Het blijkt dat haar lichaam niet genoeg hersteld na inspanning. In plaats van na verloop van tijd weer geheel ontspannen te zijn, blijft haar lichaam teveel op inspanningsniveau, simpel gezegd het rust niet uit voordat ze weer een volgende inspanning moet verrichten. Ook hier is de medische wetenschap nog niet in staat een oplossing te bieden, alleen wat training in hoe zaken te doceren. Maar ja, een dag als vandaag, werken, een flink stuk auto rijden, bbq-en en weer een flink stuk auto rijden, daarvan herstelt haar lichaam gewoon niet. Ja, als ze de komende 4 dagen helemaal niets zou doen of zo. Maar dat is natuurlijk geen optie. Dus is het steeds weer kiezen uit 2 kwaden: ik blijf thuis en mis daardoor heel veel leuke dingen, of ik ga er op uit en maak leuke dingen mee, ook al betaal ik daarvoor een hele hoge prijs.

   Verwijderen
 5. Geweldig is dit toch! Echt iets om dankbaar voor te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is het juiste woord, reken maar dat ik dankbaar ben!

   Verwijderen
 6. Wat zal jij trots zijn op je dochter. Fijn dat ze straks ook al een baan heeft. Tel je zegeningen, zeg ik dan.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Reken maar dat ik die zegeningen tel! Ben er heel dankbaar voor.

   Verwijderen