Volgers

dinsdag 23 juli 2019

vakantie dochterlief

Vandaag is voorlopig dochters laatste werkdag. Daarna kan ze gaan genieten van een welverdiende vakantie.
Na haar stage is ze nog een paar weken blijven werken bij hetzelfde bedrijf. Ze heeft het er reuze naar haar zin, en het bedrijf is erg blij met haar.
Voor haar stage wordt via school een verzekering afgesloten, die langer doorloopt dan de officiële stage-periode. Dat gebeurt om 2 redenen:
- ten eerste kan het zijn dat je door omstandigheden (bijvoorbeeld ziekte) niet aan je vereiste stage-uren bent gekomen en dan mag je de weken daarna doorwerken, zodat je toch genoeg stage-uren haalt.
- ten tweede worden bedrijf en student op deze manier in staat gesteld om de student nog wat langer te laten werken in het bedrijf; dit kan zijn omdat het stagebedrijf vindt dat de student (net) niet genoeg ervaring heeft opgedaan tijdens de stage, iets nog niet voldoende onder de knie heeft gekregen om de stage met een voldoende af te ronden, enz. Maar deze periode mag ook gebruikt worden om de student als "echte" werknemer in het bedrijf te laten werken, in plaats van als stagiair. En dat kan van belang zijn voor de student. Misschien twijfelt het bedrijf nog, of ze de student ook een volgende stage willen laten doen bij hen, of twijfelt men erover om de student na de opleiding een baan aan te bieden. Dan kunnen die extra weken net de doorslag geven voor een ja of nee hierover.
Maar het kan natuurlijk ook gewoon gebruikt worden, omdat bedrijf en student zo blij zijn met elkaar, dat ze graag nog wat langer samen werken. Zoals bij dochter het geval is.
Ze had haar stage helemaal afgerond, en is daarna als vakantiekracht aan het werk gegaan. En daarmee heeft ze een heel mooi "zakcentje" verdient. Tussen haakjes, want ze kreeg gewoon een heel mooi uurloon uitbetaald.
Morgen loopt de verzekering af. Dat betekent dat ze nog wel mag blijven werken bij dit bedrijf, maar dat de baas dan een verzekering voor haar moet gaan afsluiten. Nu zou hij dat met plezier doen hoor, maar ze zijn het er met elkaar over eens, dat dit afgelopen jaar in heel veel opzichten heel zwaar voor haar is geweest. Twee studies, stage, chronisch vermoeid zijn en de onderzoeken die daarbij kwamen kijken, en dan niet te vergeten de spanningen die de echtscheiding van haar ouders bij haar teweeg brengen, dat is nogal wat voor een klein, tenger poppetje om te verwerken.
En dus hebben ze samen besloten dat ze vanaf morgen gewoon lekker gaat genieten van haar vakantie.
Geweldig toch, waar vind je nog een werkgever die zo betrokken is bij zijn personeel, die zo mee voelt met wat er in haar leventje speelt, en wat is ze blij dat ze daar volgend jaar mag komen werken.
Ze heeft al leuke plannen gemaakt voor haar vakantie, maar eerst gaat ze genieten van welverdiende rust.
Lekker uitslapen, nee, niet tot 11 uur of zo hoor, zo is ze niet. Maar tijdens haar stage ging de wekker altijd kwart over 5 af, dat is wel erg vroeg! (ook voor mams die dan ook wakker werd, lol). Maar ja, het stagebedrijf is niet om de hoek. Jullie zullen begrijpen dat ze volgend jaar, als ze klaar is met haar studies, en aan het werk gaat, op zoek gaat naar woonruimte in de buurt van haar werk, zodat ze dan misschien een uurtje later op kan staan!

3 opmerkingen:

  1. Je dochter heeft haar rust wel verdiend.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. een hele mooie vakantie voor je dochter, heeft ze zeker verdiend. Maar....ze heeft aan haar moeder een geweldig voorbeeld om door te gaan, dat is absoluut jouw verdienste. Jij mag zeker trots zijn op je dochter, maar dochter ook op haar moeder.
    Berber

    BeantwoordenVerwijderen