Volgers

maandag 14 augustus 2017

zondag wasdag

Ja ik weet het, de titel is niet juist, maar bij ons was het gisteren wasdag. Ik heb maar liefst 5 wassen gedraaid, lekker buiten kunnen drogen en alles ligt inmiddels weer in de kasten.
Ook de auto's moesten eraan geloven, dochter en ik hebben onze auto's van binnen en buiten een goede poetsbeurt gegeven. Ze glimmen ons weer tegemoet.

Maar, mijn vakantie is begonnen, dus er wordt echt niet alleen maar gewerkt!
Er wordt ook volop genoten. Van het niet-de-wekker-hoeven-zetten, van het zonnetje (wat na vandaag waarschijnlijk een paar dagen zich niet meer laat zien), van onze 5 honden, die genieten nu ze met dit mooie weer lekker veel buiten kunnen spelen.

Vandaag namen we er 3 mee naar de dierenarts voor hun jaarlijkse controle en inenting. Twee ervan komen uit Spanje, en zijn beide (minimaal) 11 jaar oud, maar ze doen het gelukkig nog heel goed. Dierenarts was zeer tevreden, ook over onze 9-jarige Teckeldame.

 Morgen gaan we met de andere 2 honden van bijna 8 jaar en (waarschijnlijk want ook uit Spanje) 11 jaar. Die laatste is een gevalletje apart. Ze was naar Nederland gekomen en geadopteerd, maar kwam weer terug bij de stichting omdat ze volgens haar nieuwe bazinnetje blaas/nierproblemen had. Ze liet haar plas binnen lopen, en niets hielp. Wij kregen haar toen in de opvang, en binnen een week deed ze niets meer binnen. We hebben haar een half jaar opgevangen om lekker tot rust te komen, daarna werd ze geadopteerd. En wat denk je? Binnen de kortste keren deed ze daar haar behoefte binnen! De mensen waren echt gek met haar, hebben van alles geprobeerd, maar moesten uiteindelijk beslissen haar terug te geven, omdat hun schoonmaakster ontslag wilde nemen. Terug bij ons was het hele probleem in no-time weer voorbij.
We hebben besloten haar zelf te adopteren, ze is waarschijnlijk ruim 11 jaar oud, en dat gesol met haar, vonden we niets. Het is duidelijk dat ze geen blaas/nierproblemen heeft, dit is gewoon haar manier van tonen dat ze het ergens niet naar haar zin heeft.
Haar gebit is slecht, dus we gaan morgen gelijk even advies vragen, waarschijnlijk zullen er een paar kiezen moeten worden getrokken. Maar verder is ze gelukkig ook nog prima in orde.

Natuurlijk zijn we tussendoor ook lekker aan het handwerken. Ik zal daar morgen of zo eens wat foto's van maken, ga nu lekker een ontspannend bad nemen, en dan vanavond weer fijn een haaknaald en garen ter hand nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten