Volgers

dinsdag 8 augustus 2017

een zwarte dag

Had ik zondag nog een blogje met vrolijk gekleurde foto's, vandaag is het allemaal zwart.
Ik breide gisterenavond de boordjes aan mijn sokken, vanmorgen even de draadjes weggewerkt, en zojuist op de foto gezet.
Het was vanmorgen nog lekker weer, ben aan het begin van de middag nog even in Emmen geweest, waar vandaag De Gouden Pijl wordt gereden.
Dat is een wielerwedstrijd, de dames troffen het met mooi weer, de elite en beloftes rijden nu in de regen, en vanavond zullen de heren professionals ook naar verwachting de hele wedstrijd in de regen rijden. Sneu voor de organisatie, het is dit jaar de 40e editie, maar het weer in Nederland is nu eenmaal nogal wisselvallig.
 Ik heb de sokken gebreid met dubbele draad, 1 draad van een mat garen en 1 draad van een glanzend garen. Het matte garen is wat steviger, en dus breide ik de tenen, hielen en boorden met een dubbele draad van dat garen. Wat ik probeer, ik krijg het niet goed op de foto.
 Misschien als de zon weer gaat schijnen (vrijdag komt naar verwachting de zon weer terug...), kan ik dan een foto maken als het zonnetje erop schijnt, misschien is dan het verschil wel op een foto te vangen.
Dit waren mijn bolletjes garen voor aanvang:
En dit kleine restje is er nu nog over van het matte garen:
 Dat noem ik nog eens stashbusting, oftewel winkelen uit je eigen voorraad.

Dochter wilde vandaag verder gaan met het schilderen van de eetkamerstoelen. Twee stoelen buiten gezet, even schilderspullen pakken en....
... dan blijkt poeslief het wel een goed idee om een dutje te gaan doen, op beide stoelen! Lijkt me niet heel comfortabel, maar ze was echt diep in slaap gevallen. We hebben haar maar lekker even laten liggen, er lagen ook nog wel andere klusjes die eerst gedaan konden worden.

Zo, en nu eens gaan bedenken wat ik nu weer eens zal gaan maken. 
Komen jullie nog weer een keer langs om te zien waar ik nu aan ga beginnen?
Fijne dag allemaal!

2 opmerkingen:

  1. Ach ja, die poezen! Je snapt ze soms werkelijk niet...
    Ik ben blij dat het alleen maar een zwarte sokkendag was en niet de spreekwoordelijke zwarte dag. Fijn dat ze weer af zijn!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was helaas ook de spreekwoordelijke zwarte dag, maar dat deel van mijn leven deel ik niet hier op mijn blog. Het blog was dus wel passend bij mijn zwarte dag helaas.

    BeantwoordenVerwijderen