Volgers

zondag 2 juli 2017

Tour de France

Wij zijn wielren-liefhebbers, en kijken ieder jaar met veel plezier naar de Tour de France.
Bij Ravelry zijn er meerdere groepen met de Tour als thema.
Zelf ben ik aangesloten bij deze groep.

De groep kent diverse KAL's om aan mee te doen. De groepen hebben allemaal de naam van een trui uit de tour. Vorig jaar deed ik mee met de groep die als doel had zoveel mogelijk projectjes (af) te maken gedurende de Tour. Weet even niet meer welke kleur trui dat was.
Dit jaar doe ik mee met de Yellow Yersey oftewel de gele trui. Hierbij bedenk je vooraf een project wat voor jou een uitdaging vormt. Dat kan dus voor iedereen iets heel verschillends zijn, mede afhankelijk van of je een beginnend en ervaren haakster/breister bent.
Ik heb in mijn leven al heel veel truien en vesten gebreid, maar nooit gebruikte ik een patroon van Kim Hargreaves. En ook gebruikte ik nooit een lace patroon.
Sinds een paar jaar ben ik in het bezit van het boek Winterblooms van deze ontwerpster.
En daaruit heb ik een patroon gekozen: Saffron.
Het heeft een leuke plooirand onderaan. Weer eens iets heel anders.

Het garen dat ik gebruik is Kartopu Firenze Tiftik. Ik kocht (al een flinke tijd geleden) 4 bollen hiervan in een kringloopwinkel, voor € 4,50 samen:
Ik kocht het omdat ik het een ontzettend mooie kleur garen vond. Kende het garen totaal niet en had geen idee wat ik er ooit van zou gaan maken.
Dit was het pakket:
Zo ziet het garen eruit:
De bedoeling is dus dat je tijdens het kijken naar de Tour aan je project werkt. 
Gisteren moest ik werken, dus heb ik niet live kunnen kijken.
Natuurlijk wel 's avonds naar Tour du jour en Avondetappe gekeken.

Dus vanmorgen pas mijn proeflapje gemaakt. Ja ja, dat heb ik toch maar gedaan, want ik las bij de gemaakte projecten op Ravelry dat mensen toch kozen voor een andere naalddikte of andere maat, om met de juiste afmetingen uit te komen.
Mijn proeflapje:
En het was maar goed, want ik begon met naald 5½ en dat kwam niet goed uit met de stekenverhouding. Ik vond het ook wat te open worden.
Overgegaan naar naald 5 en dat bevalt me prima, en bovendien klopt de stekenverhouding perfect!

Vanmiddag hebben we lekker naar de 2e etappe gekeken, en onderwijl heb ik mij Saffron opgezet.
Het begint van onderaf, niet mijn favoriet (ik brei liever topdown omdat je dan tussentijds goed kunt passen). Je zet 240 steken op en gaat daarna een aantal keren minderen, waar de ruffle-rand door ontstaat.
Het gaat verbazend snel! Tuurlijk, naalddikte 5 is flink, maar ik vroeg me vooraf toch af of ik dit project wel in 3 weken zou kunnen maken.
Maar dit heb ik vanmiddag gemaakt:
Vorig jaar had ik echt aparte projectjes om te maken tijdens het kijken, en andere projecten waar ik aan werkte als er geen uitzending was.
Dit jaar ga ik gewoon buiten de uitzendingen door aan dit project. Simpelweg omdat ik helaas niet al te veel etappes live zal kunnen zien. Deze week bijvoorbeeld kan ik alleen donderdag live kijken.
Tja, er moet nu eenmaal ook geld verdiend worden, niet waar?

En, kijken jullie naar de Tour? En doen jullie mee aan dit soort KAL's? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten