Volgers

dinsdag 21 maart 2017

Teckel gehaakt

Wij hebben 5 honden, 4 middelgrote honden en 1 Teckel. Ze is een standaard, ruwhaar Teckel, en tja, wat zal ik zeggen, als je ooit een Teckel hebt ontmoet dan weet je dat een Dachshund beslist geen hond is!
Een ego, minstens zo groot als ze zelf is, zeggen wij altijd. Als zij op een hondenkussen of in een mand wil liggen, en daar ligt al 1 van de andere honden, moet je niet denken dat ze er gezellig bij kruipt. Nee, ze gaat ervoor staan, geeft 1 kort blafje, en de hond die er al lag, druipt af!
Ongelooflijk, maar waar. En ze weet heel goed dat ze het niet mag doen, ze loert altijd uit een ooghoek naar ons als het haar weer eens is gelukt. Gelukkig zijn we het meestal voor, en dan tillen we haar op en zetten haar bij de andere hond op het kussen of in de mand (die zijn groot genoeg om met z'n vijven erop te passen, dus niet zielig hoor). En dan blijft de andere hond ook gewoon liggen, en kruipen ze lekker tegen elkaar aan.
Hierbij wat foto's van haar in onze tuin.
Op de 1e foto zie je haar doen wat ze het liefste doet, rondstruinen in de tuin. Op de 2e foto  (van afgelopen zomer) zie je haar in het zwembad dat we bij mooi weer buiten zetten voor de honden, om in te spelen.

Ik had nog maar 1 handwerkje op de pennen staan, het bordeauxrode vest. En alhoewel het al opschiet, heb ik er niet altijd zin is. Zo ook afgelopen zaterdagavond, ik had zin in een haakwerkje. Dus ik zocht wat restjes blauw garen uit,
en haakte de onderdelen voor een Teckeltje:

Vanmorgen heb ik het in elkaar gezet
 Er moeten nog wel oogjes op, maar die heb ik zo goed opgeborgen, dat ik ze vanmorgen niet kon vinden!
Vorig jaar haakte ik al een roze Teckeltje
 Ze vinden elkaar wel aardig, zo te zien.
Mocht je (1 van) beide willen kopen, dan kan dat hoor. Mail me maar even op eenleukleven@outlook.com.

 In 2012 heb ik dit vest gebreid, het heet Must Have Cardigan:
 Dit waren de strengen garen die ik indertijd gebruikte, ik gebruikte steeds 1 draad van beide garens tegelijk:

(manlief heeft het vest een keer vrolijk in de wasmachine gegooid, en met een te hoge temperatuur gewassen. Het was opvallend genoeg niet vervild, maar wel zoveel in maat gekrompen dat het van maat M naar XS was gegaan; dochterlief blij met haar nieuwe vest, lol).

Ik had voor het vest niet alle strengen nodig, er bleef 220 gram van het lichte garen en 110 gram van het donkere garen over.
Vandaag kwam ik ze weer tegen, en het lijkt me leuk om er een zomertopje van te haken.
Want ja, alleen maar een breiwerk op de naalden, nee, ik wil ook altijd een haakwerkje kunnen oppakken.
 Dit is al een heel oud patroon! Het staat in de kleine Diana, een handwerkboekje van juni 1994.
Ik heb in de loop der jaren bijna al mijn patronenbladen weggedaan, maar deze heb ik nog.
Ik heb een proeflapje gemaakt (ja ja, daar word ik steeds beter in), het patroon staat beschreven voor haaknaald nummer 2 maar ik gebruik nummer 3 om de juiste maten te krijgen.
Deze keer ga ik de garens apart gebruiken, anders wordt het veel te dik en warm voor een zomertruitje. Ik ga er banen in haken, de kleuren afwisselend.


Jullie zien, ik zal me voorlopig weer niet gaan vervelen!
Wat hebben jullie op de naalden staan?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten