Volgers

maandag 14 oktober 2024

toch nog een trui om te laten zien!


Vóór de operatie had ik het breiwerk van deze trui nog afgekregen.
Maar alle draadjes moesten nog worden weggewerkt. En dat heb ik de afgelopen dagen kunnen doen!

Ik vind het lastig om te zeggen hoe het gaat. Vooraf wist ik dat de pijn niet volledig weg zou zijn. De zenuwen die bekneld hebben gezeten, springen niet opeens weer in de juiste vorm op de juiste plek, dat gaat geleidelijk, en de pijn zou dus ook geleidelijk moeten minderen. Maar dat gebeurt niet, die neemt toe.
De fysiotherapeut in het ziekenhuis gaf mij 5 oefeningen mee (niveau trek je tenen zo ver mogelijk  naar je toe en duw ze zo ver mogelijk van je af).
Vier oefeningen gaan nu probleemloos, de 5e gaat niet. Ik heb er 2 oefeningen bijgekregen, die gelukkig wél goed gaan.

Ik kan echt hele kleine stukjes lopen. Zou 5 minuten achter elkaar mogen, maar dat haal ik nog lang niet. Zitten gaat wel weer, maar ook niet te lang achter elkaar.
En dus lig ik nog altijd heel veel, plat op mijn rug. En dat is niet prettig, het voelt dan alsof ik op een metalen plaat lig.

In augustus liet ik jullie deze garens zien. Ze waren allemaal overgebleven van andere projecten, en ik besloot er een trui van te breien. Ik gebruikte een patroon op Ravelry als inspiratie (Hello to my colors), maar omdat dat geschreven is voor een veel dunner garen, gebruikte ik een ander patroon voor de maatvoering (het patroon van de Brick Lane sweater die ik breide als testknit voor Olga Putano).
Met wat eigen rekenwerk, en wat eigen ontwerpjes, werd het een heerlijke trui 🥰.

Ik ga dus wel iets vooruit, want de afgelopen dagen was ik steeds in staat om wat draadjes weg te werken. Bij zo'n all-over colorwork trui zijn dat er natuurlijk best veel!

De trui moet nog worden geblockt, maar dat vraag ik Sanne in het weekend wel. Een natte trui is voor mij nog te zwaar om op te tillen, vandaar.
Ik heb zo'n stoom-apparaat maar dat werkt bij deze garens niet voldoende.

Ik gebruikte Onion no. 6 Organic Wool + nettles (de kleuren zalmroze en donkergrijs). De samenstelling daarvan is 70% organische wol en 30% brandnetels. Een milieuvriendelijk garen dus, en ik vind het heerlijk om mee te breien en het is zacht en warm om te dragen. Ik heb 5 gram roze en 15 gram grijs overgehouden.

Het bruine garen is Drops Nepal, ik gebruikte het restant van 65 gram helemaal op!

En de lichtgrijze en petrol garens zijn Du Store Alpakka Sterk (40% finest alpaca, 40% merinowol, 20% nylon). Dit garen bestelde ik eens om uit te proberen, en ik vind het fantastisch om mee te breien én om te dragen! Dat ga ik zeker vaker gebruiken!
Er is nog 13 en 19 gram over. 

Dit is alles wat er nog over is. Het is dus echt een prima stashbuster gebleken.

Het was een heel gepuzzel, ik wilde niet dat je aan het eindproduct zou kunnen zien, dat ik "restjes opmaakte".  Zo had ik van het bruin niet half zoveel als van de rest. Ik maakte daar dus wat kleinere patronen mee, en zorgde dat er genoeg over bleef, om het ook helemaal onder in de trui nog te gebruiken. 
Ik breide de trui topdown, dus vanaf de hals naar beneden. Na het splitsen voor lijf en mouwen, breide ik steeds op dezelfde manier. Eerst de chart in z'n geheel breien aan het lijf, dan die chart aan beide mouwen breien, en dan door naar de volgende chart. Op die manier hield ik overzicht op de hoeveelheid garens die ik nog had van alle garens. Als ik eerst het lijf zou breien, was ik bang dat ik tekort zou komen om precies dezelfde charts in de mouwen te breien.

Iets omslachtiger dus, maar ach, ik had de tijd 😉. En nu heb ik er zomaar weer een fijne trui bij!

Sinds de operatie heb ik koude voeten, en ik krijg ze maar niet warm. In het ziekenhuis lag ik te rillen en letterlijk te klappertanden, dus kreeg ik 3 van die speciale warmhouddekens over me heen, en later nog eens 2 gewone dekens daar weer overheen! Ik heb een voetenzak, waarin je je voeten kunt opwarmen, maar zelfs op de hoogste stand willen mijn voeten niet ontdooien. En als je voeten koud zijn, krijg je het helemaal koud! Dus voor mij is het echt al dikke-truien-weer!

Bij deze wil ik iedereen nogmaals bedanken voor alle interesse die jullie tonen. 
Ik vind het zo lief!
Ik wil echt proberen regelmatig een berichtje te plaatsen, maar geen paniek als het wat stil blijft. Op dit moment is het vooral erg rustig in mijn leventje, oefeningen doen, wat proberen te lopen, wat zitten, dat is het wel. En dat vind ik prima hoor, ik wil alle energie die ik heb gebruiken voor mijn herstel. Hoe lief ook bedoeld, bezoek dat aan mijn bed komt zitten? Nah, doe maar niet 🤪.




8 opmerkingen:

  1. Fijn om weer een bericht van je te lezen. Weer een hele mooie trui.
    Mijn cloplimenten.
    Sterkte

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oeps moet zijn complimenten

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Anja, wat is je trui weer mooi geworden.
    Wou dat ik ook zo mooi kon breien. Gewoon breien en kabels lukt wel maar inbreien vind ik best moeilijk om de spanning in de draad goed te houden.
    Wat vervelend dat je pijn nog niet zo goed opknapt.
    Gelukkig ben je een positieve dame en hou je de moed erin. Knap en heel veel sterkte.
    Helpen je dikke wolle sokken ook niet tegen je koude voeten?
    Nogmaals veel sterkte. Gr Jenneke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Fijn om even wat van je te horen Anja. Je hebt weer een mooie trui van de naalden laten glijden. Je zou echt niet zeggen dat dit een trui van restjes is. Vervelend dat de pijn nog zo aanwezig is. Ik wens je veel sterkte en stuur je in gedachten veel liefs én geduld! Groet, Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hele lange update ook nog. Mooie trui met al die zachte kleuren.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een mooie trui echt prachtig sterkte met het herstel groetjes Jannie

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een prachtige trui, Anja... Mooie kleurtjes; ik houd hier wel van...
    Maar oh..., wat moet je en geduld hebben en dan ook nog steeds die pijn.
    Sterkte en ik hoop dat je steeds een beetje vooruit gaat...

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Spannend, een trui breien van restjes, ik zou steeds denken dat ik net te weinig garen zou hebben. Maar met wat rekenwerk weer een leuke trui geworden!
    Wat jammer toch, dat je nog steeds pijn hebt en maar heel weinig stapjes kunt maken, maar iedere stap is er een en hopelijk worden dat er steeds meer.
    Kun je wel slapen als je overdag al zoveel moet liggen?
    Het lijkt mij dat je het dag en nachtritme ook kwijt raakt op die manier.
    Het is fijn om weer wat bij je te lezen, regelmatig moet ik even aan je denken en het geduld dat je nog steeds moet opbrengen om vooruit te komen lijkt me een grote opgave!
    Succes met oefenen,
    Betsy

    BeantwoordenVerwijderen