Volgers

dinsdag 28 mei 2024

SWC en SSC2024

Op verzoek van de ontwerpster, heb ik de trui even in de wacht gezet. Ze wil even aankijken of anderen tegen hetzelfde probleem aanlopen, met een te breed lijf, en of ze e.e.a. dan kan aanpassen.
Ik ga de trui sowieso afmaken uiteindelijk, als de ontwerpster haar ontwerp niet verder kan of wil ontwikkelen, maak ik er zelf wel iets van.

Inmiddels zit ik natuurlijk niet stil. Of eigenlijk, ik zit helaas nog steeds wél stil (en dat wissel ik af met liggen). Maar mijn handen zijn nog wel in beweging.

Dit paar sokken was mijn on-the-go paar. Als ik verwacht ergens te moeten wachten, neem ik graag een klein projecttasje mee, met daarin een paar sokken op de naald. Dit keer breide ik een paar sokken met Durable Soqs Tweed, in de kleur Golden Olive. Vanmorgen moest ik naar het ziekenhuis om een MRI-scan te laten maken, en nam ik mijn tasje mee. Ik breide de sokken af, en heb thuis het begin- en einddraadje weggewerkt. Ik breide van teen naar been, 2aat (2 sokken tegelijk op 1 rondbreinaald), naald 3mm, 52 steken, in een 4 recht 2 averecht ribbeltje. Eenvoudig, maar meer heeft dit garen ook niet nodig, en toch niet zo saai om te breien als helemaal in tricotsteek.


Ik doe mee met Supersock World Championship, een wedstrijd waarbij je steeds 2 patronen krijgt waaruit je kunt kiezen. De wedstrijd doet er voor mij niet toe, de gezelligheid van samen in een team breien des te meer. Ik zit in het Nederlandstalige team Zandvoort. Ik heb me gekwalificeerd voor deelname, nu wachten tot we op 1 juni de eerste 2 patronen krijgen.
Tegelijkertijd doe ik ook mee aan Summer Sock Camp 2024. Dat is geen wedstrijd, maar gewoon leden van Ravelry, die allemaal lekker sokken willen breien deze zomer. Georganiseerd door The Crazy Sock Lady, die ook een podcast heeft.
Hou je van sokken breien, zoek haar dan maar eens op op y.outube.
Er is wel een thema, dat is dit jaar 80s/90s en daarmee wordt dan bedoeld: veel vrolijke, knallende kleuren (denk bijvoorbeeld maar aan Doe Maar).


Ik dook maar eens in mijn mand met bonte sokkenwolletjes, en hierboven zie je wat ik heb uitgekozen. Ik heb inmiddels een aantal van deze bollen omgevormd naar cakes. Dat viel bij de Opal Abo bollen nog niet mee. Ik heb een paar jaar geleden een abonnement gehad, maar heb dat weer opgezegd. Je krijgt dan een aantal keren per jaar 6 bollen sokkenwol, en naast dat ik niet altijd blij werd van de kleuren van deze bollen, vond ik het vooral vervelend dat het kleurverbruik niet altijd duidelijk was. Ik houd nu eenmaal van 2 exact dezelfde sokken, en niets is zo vervelend dan niet 2 gelijke stukken in het garen kunnen vinden.
Maar nu ga ik ze dan toch gebruiken! Ik hoop SWC en SSC2024 te kunnen combineren, dus de bonte garens te kunnen gebruiken in de patronen die we krijgen. We gaan het zien!


Ik heb nog één paar sokken op de naald staan, dat zal waarschijnlijk morgen wel af zijn. Dat is een paar sokken dat ik vorig jaar breide tijdens Sock Madness. De sokken hebben een heel aparte constructie, je breit ze in de richting van de pijlen, dus gedeeltelijk vanaf de teen, gedeeltelijk vanaf het boord, en als die 2 delen aan elkaar zitten, brei je er een ronde hiel in. Nou, dat was geen succes, de sokken vielen veeeeeel te groot uit (bij veel van de deelneemster hoor, niet alleen bij mij). Ze lagen er nog, en afgelopen week besloot ik ze gedeeltelijk uit te halen, en er goedpassende sokken van te maken.

Ik behield het been en de teen, breide vanaf de teen een voet en hiel eraan, en heb de delen met de Kitchener Stitch aan elkaar gemaakt. Dat ga ik nu met de tweede sok ook doen. Daarna blocken, en dan heeft één van ons er weer een fijn paar sokken bij.

Fijne avond allemaal!!

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten