Volgers

zondag 25 juni 2023

SWC eerste paar klaar een goedgekeurd

Mijn eerste paar sokken voor Supersock Worldwide Championship (SWC) ooit en ze zijn goedgekeurd!


Dit is echt een eenvoudiger breiwerkje dan het wellicht lijkt. Je breit in elke naald met slechts 1 kleur, en door steken van de linker- naar de rechternaald over te zetten zonder ze te breien krijg je een tweekleurig patroon. 

Het patroon is van een Nederlandse ontwerpster (Erika de Niet) die ook lid is van het team Zandvoort, waar ik ook lid van ben. Dat is een Nederlandstalig team (de naam refereert aan de Formule 1, ook wij willen als team eindigen als de beste!).

Ik gebruikte een appeltjesgroene Drops Fabel en een cake met garen waarvan ik geen flauw idee heb welk merk het is, volgens zat het jaren geleden eens in een zak met diverse garens die ik kocht in een kringloopwinkel.

Om punten te scoren met je sokken, moest je minimaal 13 keer het patroon breien. Hoe je die verdeelt over benen en voeten, bepaal je zelf. 
Daar ben ik blij mee, want nu kan ik passende sokken breien, iets wat bij Sock Madness zelden gebeurt. 
De sokken brei je vanaf het boord. Tussendoor hield ik het gebreide langs mijn voeten, om te zien hoeveel patronen ik nodig had voor de voeten. Dat waren er 4. 
Zo wist ik precies hoeveel herhalingen ik moest breien voor het been.

Ik vind de afwisseling van recht/averecht in het boord erg leuk, en het patroontje op zichzelf ook. De aparte hiel oogt leuk op het patroon, maar ik heb smalle voeten en enkels, waardoor ik die hoek niet voldoende "opvul". Daardoor ziet het er bij mijn voeten wat apart uit.


Wat treffen we het toch met het weer! Zo heerlijk om eens wat minder pijn te hebben en eens wat soepeler te bewegen! De tuin redt zichzelf ook prima, de Blauwe Regen heeft wat korter gebloeid dan vorig jaar, maar verder groeit en bloeit alles prima. Nee, wij sproeien onze tuin niet. Ik heb regentonnen staan, in geval van nood gebruik ik dat water in de tuin. Maar dit jaar is het nog niet nodig geweest om de tuin extra water te geven.

Wel heb ik wat van het opgevangen water gebruikt om een aantal Hortensia's het leven te redden. We hadden ze te koop op het werk, maar ondanks tweemaal per dag water geven gingen ze snel achteruit en werden ze niet verkocht. Ik besloot ze te kopen, ruimte genoeg om ze in onze tuin te zetten (ik kan het niet over mijn hart verkrijgen levend goed weg te gooien 😊). Ik heb ze in een paar grote bakken gezet, en daar giet ik steeds water in. Zo kunnen ze water opzuigen, en ze staan er inmiddels wat beter bij. Ik wacht nog even met ze in de tuin zetten tot het iets minder heet is, zodat ze een redelijke kans op overleven hebben.

We zijn de laatste tijd weer druk bezig in ons huis. Op dit moment vooral slopen wat ons niet bevalt, man wat een rotzooi geeft dat! Ik kan daar niet goed tegen, maar ik weet dat dat eerst nodig is, voordat het mooier wordt. En als ik het binnen even te gek vind worden, kan ik lekker mijn tuin induiken!

Vandaag is de TT in Assen. De hele week al is het TT-week, met feesten in de binnenstad. In en rondom Assen zijn weer TT-campings (weilanden die voor de gelegenheid worden gebruikt voor tenten), en de hele week hoor en zie je de motoren rijden. Vanavond na afloop van de wedstrijd gaan de bezoekers weer naar huis. Dat is altijd een mooie optocht, veel mensen gaan langs de wegen en op bruggen staan, om al die motoren langs te zien komen. En dan keert de rust weer terug in de stad 🥰.



 

8 opmerkingen:

  1. Erg leuke sokken.

    Toen ik 5 jaar geleden verhuisde kwam ik onderweg al die TT bezoekers ook tegen.
    Alle bruggen onderweg stonden ook vol mensen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, het is elk jaar een bont gezelschap op motoren wat langsrijdt.

      Verwijderen
  2. De sokken zijn goed gelukt!
    Ik heb de borders wel al een paar keer water gegeven. De zon, de wind en de zeeklei zorgen ervoor dat het erg droog is (in de grond zitten scheuren door de droogte). En verder heb ik heel veel bloempotten staan en die krijgen water uit de regenton.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wij hebben hier gelukkig geen kleigrond, dat scheelt natuurlijk enorm, geen scheuren in de grond en de planten kunnen nog altijd voldoende vocht vinden met hun wortels.

      Verwijderen
  3. Wat een gave sokken. Echt heel erg mooi gedaan. De tuin is erg mooi.
    Fijne dag.

    Lieve groetjes,
    Emily

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Leuke sokken zijn het geworden, de kleuren doen het goed bij elkaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik heb een beetje "opruimdrang", wil graag allerlei restjes garen uit mijn voorraad opmaken, o.a. in deze sokken. Momenteel haak ik kussenhoesjes met heel veel (soms erg kleine) restjes garen.

    BeantwoordenVerwijderen