Volgers

maandag 19 juni 2023

Alweer sokken!

Three times a cable was de laatste sok die ik heb gebreid tijdens Sock Madness. 
Omdat ik me niet wilde kwalificeren voor de finale, kon ik dit paar direct aanpassen in plaats van achteraf. Ze zijn voor Sanne, en zij vroeg mij de hoofd- en bijkleur om te wisselen in de tweede sok. Vaste lezers begrijpen dat zij en ik in sommige zaken echt anders zijn 😂😂, leuk voor een ander maar nooit voor mijzelf!

De hiel oogt wat klein op de foto, maar de sokken passen perfect. De manier van meerdere/minderen is bij deze sokken weer heel anders, waardoor je dit soort van puntje onder de voet krijgt:

Inmiddels is SWC van start gegaan (Supersock Worldwide Championship).
Voor mij de eerste keer dat ik hieraan mee doe. Je kunt kiezen tussen 2 patronen, en je mag kleine dingetjes wijzigen aan de sokken. Afhankelijk van je patroonkeuze en eventuele wijzigingen krijg je een aantal punten, als je de sokken af en goedgekeurd krijgt binnen 2 weken. Degenen die als eersten eindigen krijgen extra punten.
Zoals bekend doe ik niet mee voor het wedstrijdelement. Maar 1 van de 2 patronen vind ik leuk, die maak je met 2 kleuren, en daar houd ik van. Bovendien is het patroon van een Nederlandse ontwerpster die ook lid is van het Nederlandstalige team waar ik deel van uitmaak.

Gisteren pakte ik 2 garens bij elkaar, die op het oog erg leuk samen kwamen:

Helaas is het groen exact dezelfde kleur als in de Traumsterne-cake zit, en dus viel het patroon helemaal weg:


Dus ik heb een andere cake garen gepakt, en dit lijkt wel goed samen te gaan:

Makkelijk patroontje, er zit een aparte hiel in, ben benieuwd hoe dat gebreid wordt.
Ik hoop ze aan het einde van de week te kunnen laten zien!

Fijne week allemaal!





 

5 opmerkingen:

  1. Die eerste cake is wel prachtig, maar daar zal binnenkort vast wel een stel andere sokken van verschijnen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb dat garen ruim 7 (Zeven!!) jaar geleden gewonnen, en dacht er nu eindelijk een goede bestemming voor te hebben 😂😂

      Verwijderen
  2. Wat maak je toch mooie sokken Anja. Zo grappig hoe jouw dochter en jij verschillen en zij nu twee verschillende sokken (en toch ook een beetje hetzelfde) van jouw hand draagt. Ben benieuwd naar het eindresultaat van het laatste paar! Groetjes, Annemarie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dank je wel! We hebben enorm veel overeenkomsten maar op bepaalde (kleine) punten zijn we totaal verschillend. Gelukkig, anders zou het wel heel saai worden, haha. Groetjes terug!

    BeantwoordenVerwijderen